CUPRA Raval: Πότε έρχεται το νέο μικρό ηλεκτρικό

Το καινούριο ηλεκτρικό μοντέλο της CUPRA θα τοποθετηθεί στη βάση της γκάμας και θα παράγεται στην Ισπανία.

  • -
  • -

Ένα ακόμη νέο μοντέλο που διακρίνεται για τα πρωτοποριακά χαρακτηριστικά του, τον νεανικό σχεδιασμό και τις προηγμένες τεχνολογίες, έχει στα σκαριά η CUPRA. Πρόκειται για ένα αμιγώς ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο αστικών προδιαγραφών που θα λανσαριστεί με το όνομα Raval.

raval

To καινούριο μικρό EV της ισπανικής μάρκας έχει πάει το όνομά του από τη γειτονιά Raval στην καρδιά της Βαρκελώνης, μια από τις πιο όμορφες συνοικίες της ισπανικής πόλης. Όπως ανέφερε ο επικεφαλής της φίρμας, Wayne Griffiths, το CUPRA Raval δεν είναι απλώς ένα ακόμη αυτοκίνητο. Είναι μια πρόσκληση για μια νέα γενιά, που περιμένει κάτι καλύτερο. Ένα αστικό, επαναστατικό και 100% ηλεκτρικό αυτοκίνητο, με δικό του χαρακτήρα και συνδεδεμένο με την «Gen Z.

raval

Πότε θα λανσαριστεί το Raval

Η παραγωγή του Raval θα γίνει στο κεντρικό εργοστάσιο της SEAT στο Martorell. Η εταιρεία θα επενδύσει πάνω 3 δισ ευρώ για τη μετατροπή του εργοστασίου από την εσωτερική καύση στην ηλεκτροκίνηση και θα παράγει μόνο ηλεκτρικά αυτοκίνητα από το 2025 με βάση την πλατφόρμα Small MEB του Ομίλου Volkswagen.

raval

Διαβάστε επίσης: Ποιο CUPRA καίει 1,3 lt/100 km, έχει 245 ίππους και δεν πληρώνει Τέλη Κυκλοφορίας;

Το νέο EV θα μπει στην παραγωγή το 2025 και την ίδια χρονιά αναμένεται να ξεκινήσει την εμπορική του πορεία στην ευρωπαϊκή αγορά. Αναλυτικά, τα τεχνικά χαρακτηριστικά του οχήματος θα ανακοινωθούν το επόμενο διάστημα.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...