Skoda: Νέο μικρό ηλεκτρικό αυτοκίνητο με τιμή κάτω από 25.000 €

Η Skoda αναγνωρίζει ότι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα πρέπει να γίνουν πιο προσιτά, οπότε προχωράει στην ανάπτυξη ενός τέτοιου μοντέλου. Δείτε όσα ξέρουμε μέχρι στιγμής.

  • -
  • -

Η Skoda ετοιμάζει ένα νέο, συμπαγές ηλεκτρικό μοντέλο προσανατολισμένο για χρήση στην πόλη, το οποίο θα βασίζεται στην αρχιτεκτονική MEB Entry του ομίλου Volkswagen. Το νέο μοντέλο θα παρουσιαστεί το 2025 και θα χρησιμεύσει ως αντικαταστάτης του Citigo-e iV, αποτελώντας παράλληλα το σημείο εισόδου στη νέα και διευρυμένη γκάμα ηλεκτρικών οχημάτων της εταιρείας.

Το ηλεκτρικό αστικό crossover θα έχει τιμή μικρότερη των 25.000 ευρώ και θα κατασκευάζεται μαζί με τα Volkswagen ID. 2all και CUPRA UrbanRebel, ενώ αναμένεται να αποτελεί και την ηλεκτρική εναλλακτική λύση για το Skoda Fabia. Στόχος της Skoda με αυτό το μοντέλο είναι να καταστήσει την ηλεκτρική κινητικότητα προσιτή.

skoda-concept-mikro-ilektriko-small-poli

Μικρό ηλεκτρικό με αυτονομία έως 450 km!

Το νέο ηλεκτρικό μοντέλο της Skoda θα έχει μέγεθος supermini, αλλά θα είναι ψηλό και θα χαρακτηρίζεται από στιβαρά στοιχεία σχεδίασης για να ταιριάζει με τα SUV της γκάμας της Skoda. Το όχημα θα είναι ένα από τα πρώτα μοντέλα που θα βασιστεί στην πλατφόρμα MEB Entry του Volkswagen Group, η οποία μπορεί να δεχτεί δύο μεγέθη μπαταριών, 38 kWh και 56 kWh, με την τελευταία να προσφέρει έως και 450 km αυτονομίας. Το νέο Skoda αναμένεται να χρησιμοποιεί το μικρότερο μέγεθος μπαταρίας.

Δείτε ακόμα: Τι είναι αυτό το διάφανο πλαστικό στην τάπα των Skoda; [video]

Η Skoda επιβεβαίωσε ότι το νέο ηλεκτρικό αυτοκίνητο που θα φέρει τα σήματά της θα διαθέτει μεγάλο πορτμπαγκάζ περίπου 467 λίτρων, παρόμοιο με το σημερινό Scala. Ενώ οι περαιτέρω λεπτομέρειες παραμένουν λιγοστές, δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμη αν η εκδοχή της Skoda στη φόρμουλα των ηλεκτρικών αυτοκινήτων πόλης θα είναι τόσο ισχυρή όσο το ID. 2all, το οποίο θα χρησιμοποιεί έναν κινητήρα 226 ίππων στον μπροστινό άξονα για χρόνο 0-100 km/h σε λιγότερο από 7,0 δευτερόλεπτα.

skoda-concept-mikro-ilektriko-small-prodiagrafes

Θα δούμε και φτηνότερο ηλεκτρικό Skoda;

Καθώς η Skoda μεταβαίνει σε μια αμιγώς ηλεκτρική γκάμα, το νέο entry-level ηλεκτρικό μοντέλο θα πωλείται μαζί με οχήματα εσωτερικής καύσης όπως το Skoda Fabia για τουλάχιστον μερικά χρόνια. Το αν η Skoda θα επεκτείνει τη σειρά των ηλεκτρικών της προτάσεων στο κάτω άκρο της με ένα ηλεκτρικό supermini κάτω των 20.000 ευρώ μένει να επιβεβαιωθεί, αλλά τόσο η Volkswagen όσο και η Cupra έχουν αφήσει να εννοηθεί ότι σχεδιάζουν να προσφέρουν αυτοκίνητα σε αυτή την κατηγορία.

skoda-concept-mikro-ilektriko-small-prodiagrafes

Προσφέροντας ένα συμπαγές και προσιτό ηλεκτρικό όχημα, η Skoda κάνει μια ισχυρή δήλωση στην αγορά των ηλεκτρικών οχημάτων. Με το νέο μοντέλο που θα παρουσιαστεί το 2025, αναμένεται να προσελκύσει σημαντική προσοχή από τους οδηγούς, ειδικά εκείνους που κινούνται σχεδόν αποκλειστικά σε αστικές συνθήκες, οι οποίοι αναζητούν ένα φιλικό προς το περιβάλλον και οικονομικό όχημα. Το νέο ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Skoda είναι έτοιμο να αλλάξει τα δεδομένα σε αυτή την αγορά.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...