Οι Κινέζοι έφτιαξαν ηλεκτρικό cabrio 536 ίππων! Θα το αγόραζες;

Το νέο MG Cyberster είναι ένα εντυπωσιακό ηλεκτρικό roadster, το οποίο εκτός από εμφάνιση, υπόσχεται και κορυφαίες επιδόσεις χάρη στους ισχυρούς κινητήρες του.

  • -
  • -

Με την έλευση της ηλεκτροκίνησης, τα σπορ ηλεκτρικά αυτοκίνητα αρχίζουν να εμφανίζονται όλο και πιο συχνά. Η MG, μια εταιρεία με μεγάλη ιστορία, βρίσκεται πλέον σε κινεζικά χέρια, ενώ έχει μια πλήρη γκάμα αυτοκινήτων, κυρίως ηλεκτρικών. Αυτή τη φορά, παρουσιάζει ένα αρκετά ενδιαφέρον project. Πρόκειται για το MG Cyberster, ένα διθέσιο roadster το οποίο έχει αρκετά μεγάλες διαστάσεις (μήκος 4.535 mm, πλάτος 1.913 mm και ύψος 1.329 mm), ενώ θα είναι διαθέσιμο σε δύο διαφορετικές εκδόσεις ισχύος.

Η βασική, χρησιμοποιεί έναν ηλεκτροκινητήρα στην πίσω άξονα με 310 ίππους και η ισχυρότερη, φέρει δύο ηλεκτροκινητήρες, έναν μπροστά και έναν πίσω, με συνολική απόδοση 536 ίππων. Η τετρακίνητη πρόταση αναμένεται να έχει εντυπωσιακές επιδόσεις, παρά το αυξημένο για σπορ αυτοκίνητο βάρος που αγγίζει τους 2 τόνους. Ακόμη δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα πολλές πληροφορίες, γνωρίζουμε ωστόσο ότι ο στόχος τους είναι να κάνει 0-100 km/h σε περίπου 3 δευτερόλεπτα και να έχει αυτονομία στα 800 χιλιόμετρα.

Δείτε ακόμη: Αυτοκίνητα MG - «Κέντα» στην Ευρώπη με SUV και ηλεκτρικά

Στο εσωτερικό, υπάρχει μια διάταξη με μεγάλες οθόνες μπροστά από τον οδηγό, αλλά και κεντρική κονσόλα στραμμένη προς τα αριστερά, δείχνοντας την οδηγοκεντρική προσέγγιση του αυτοκινήτου. Χωρίς αμφιβολία, αυτό που αμέσως κλέβει την παράσταση είναι το τιμόνι που θυμίζει το yoke της Tesla, όμως δεν ξέρουμε αν θα υιοθετηθεί στην τελική μορφή του αυτοκινήτου. Η φωτογραφία του εσωτερικού δεν είναι επίσημη, άρα μένει να δούμε το υλικό που θα δώσει στη δημοσιότητα η MG.

Πότε θα βγει στην παραγωγή το ηλεκτρικό cabrio της MG;

Το MG Cyberster πήρε πρόσφατα έγκριση για να βγει στην παραγωγή. Αναμένεται ότι θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2024, ενώ οι άνθρωποι της φίρμας εκτιμούν πως θα φέρει νέο αγοραστικό κοινό στις εκθέσεις τους, πιθανότατα νεότερους σε ηλικία και με διάθεση για την αγορά σπορ αυτοκινήτων. Άλλωστε, η MG στο παρελθόν είχε μεγάλη παράδοση στα roadsters, όσο ακόμα βρισκόταν σε ευρωπαϊκά χέρια. Για την ώρα ωστόσο, παραμένει άγνωστο αν το κινέζικο μοντέλο θα έρθει στην Ευρώπη.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...