Νέο Volkswagen Touareg: Όλα όσα γνωρίζουμε για το μεγάλο SUV

Αναβαθμισμένο σε όλους τους τομείς και ενσωματώνοντας κορυφαία τεχνολογία ασφάλειας και άνεσης, το premium SUV της Volkswagen αλλάζει τα δεδομένα.

  • -
  • -

Η Volkswagen μπορεί να μην εμπλέκεται στα premium μονοπάτια, αφού υπάρχουν άλλες μάρκες εντός του ομίλου για αυτές τις κατηγορίες, όμως κατασκευάζει ένα μοντέλο με μεγάλη επιτυχία εδώ και δεκαετίες: το Volkswagen Touareg. Το μεγαλύτερο SUV της γκάμας έχει όλα τα χαρακτηριστικά για να σταθεί με αξιώσεις στην premium κατηγορία, ενώ λαμβάνει και μια εκτενή αναβάθμιση για το 2023 με ένα μεγάλο facelift. Βασίζεται στην πλατφόρμα MLB, ίδια με πολλά πολυτελή αυτοκίνητα του ομίλου, όπως το Audi Q7, το Audi Q8, το Porsche Cayenne και το Porsche Cayenne Coupe.

Η Volkswagen άλλαξε τα… φώτα στο Touareg!

Ένα από τα πρώτα πράγματα που αναφέρει η Volkswagen για το νέο Touareg, είναι το αναβαθμισμένο σύστημα φωτισμού του. Διαθέτει τεχνολογία matrix, η οποία συνεργάζεται με 38.400 micro LEDs για απόλυτη ακρίβεια στη δέσμη. Σύμφωνα με τη μάρκα, τα φώτα του νέου Touareg κάνουν τη νύχτα, μέρα, ενώ τα πάρα πολλά μικρά LED που ενσωματώνονται επιτρέπουν στο σύστημα να μην τυφλώνει τους απέναντι οδηγούς, σβήνοντας τα φωτεινά στοιχεία που θα κατέληγαν στα μάτια τους. Τα φωτιστικά σώματα IQ. LIGHT HD θα αλλάξουν τα δεδομένα στην οδήγηση κατά τη διάρκεια της νύχτας, προσφέροντας πολύ ξεκούραστες συνθήκες χάρη στην αυξημένη αποδοτικότητά τους.

Premium εσωτερικό με κορυφαία τεχνολογία

Ένα ακόμη σημείο που βελτιώθηκε σημαντικά στο νέο Volkswagen Touareg είναι το εσωτερικό του. Πλέον, θα εφοδιάζεται με το Innovision Cockpit με κεντρική οθόνη αφής στις 15 ίντσες, χάρτες HD υψηλής ακρίβειας, φωνητικές εντολές και ασύρματη σύνδεση με τις πλατφόρμες Apple CarPlay και Android Autoγια γρήγορη σύνδεση με το smartphone του οδηγού. Παράλληλα, προσφέρεται νέο τιμόνι πολλαπλών λειτουργιών, όπως και πιο ποιοτικές επενδύσεις σε σημεία που ο οδηγός έρχεται άμεσα σε επαφή (όπως το υποβραχιόνιο) για την αναβάθμιση της πολυτελούς αίσθησης.

Οι κινητήρες του νέου Volkswagen Touareg

H Volkswagen, για την ώρα δεν έχει ανακοινώσει τους κινητήρες με τους οποίους θα είναι διαθέσιμο το νέο Touareg. Ωστόσο, περιμένουμε ότι στη βάση της γκάμας θα υπάρχει ένας diesel V6 TDI των 3.0 λίτρων με 230 ή 286 ίππους.

Δείτε ακόμη: 5 Volkswagen που δεν πληρώνουν τέλη κυκλοφορίας

Τα σύνολα βενζίνης εκπροσωπούνται από τον 3.0 TSI V6 με 340 ίππους, ενώ στην κορυφή περιμένουμε το Volkswagen Touareg R eHybrid με Plug-In Hybrid σύστημα κίνησης που θα συνδυάζει τον 3.0 TSI με ηλεκτροκινητήρα. Αν και δεν είναι κάτι επίσημο, αναμένεται ότι η απόδοση του συστήματος θα ξεπερνά τους 460 ίππους! Σε κάθε περίπτωση, η μετάδοση της κίνησης θα γίνεται μέσα από αυτόματο κιβώτιο οκτώ σχέσεων και την τετρακίνηση 4MOTION της μάρκας.

Μεγαλύτερη άνεση, καλύτερη ποιότητα κύλισης

Στην κατηγορία των premium SUV, η ανάρτηση είναι ένα πολύ βασικό κριτήριο επιλογής. Για το ανανεωμένο Volkswagen Touareg, η μάρκα θα προχωρήσει σε αναβάθμιση της standard επιλογής ανάρτησης, όπως και στην προαιρετική αερανάρτηση για καλύτερο έλεγχο του αμαξώματος σε όλες τις συνθήκες. Επίσης, θα υπάρχει αισθητήρας βάρους για την οροφή, ώστε το όχημα να προσαρμόζεται ανάλογα όταν υπάρχει φορτίο στο ψηλότερο τμήμα του αμαξώματος, ανεβάζοντας το κέντρο βάρους του. Αναφορικά με τους χώρους, περιμένουμε ότι θα διατηρηθούν στο ίδιο υψηλό επίπεδο, με κορυφαία ευρυχωρία για τους πίσω και μεγάλο πορτμπαγκάζ στα 810 λίτρα (610 λίτρα στο Plug-In Hybrid).

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...