Τι νέο φέρνει η ανανέωση της ηλεκτρικής Jaguar I-Pace για το 2023;

To αμιγώς ηλεκτροκίνητο των 400 ίππων της Jaguar έρχεται ανανεωμένο και είναι ήδη διαθέσιμο για παραγγελία.

  • -
  • -

Από τότε που έκανε το ντεμπούτο της, η Jaguar I-Pace έχει κερδίσει πάνω από 90 παγκόσμια βραβεία, συμπεριλαμβανομένου ενός άνευ προηγουμένου χατ-τρικ στο θεσμό βραβείων World Car of the Year Awards του 2019, με την κατάκτηση των τίτλων World Car Design of the Year, World Green Car και World Car of the Year, οι οποίοι ενίσχυσαν τη θέση της στην κατηγορία των αμιγώς ηλεκτρικών SUV υψηλών επιδόσεων.

Με χαμηλό κέντρο βάρους, προηγμένα συστήματα ανάρτησης και compact, αποδοτικούς ηλεκτροκινητήρες σε κάθε άξονα, η I-Pace προσφέρει μία απαράμιλλη ισορροπία τετρακίνητης απόδοσης, φινέτσας και ευελιξίας – μαζί με εντυπωσιακή αυτονομία σε πραγματικές συνθήκες, εξαιρετική άνεση και καθημερινή χρηστικότητα. Η τεχνολογία και τα χαρακτηριστικά του οχήματος βελτιώνονται συνεχώς με τη χρήση απρόσκοπτων ασύρματων ενημερώσεων λογισμικού  – ενώ αναμένεται να ακολουθήσουν περισσότερες.

Δείτε ακόμη: Πόσο κάνει η φθηνότερη Jaguar στην Ελλάδα;

Τώρα, η I-PACE αναβαθμίζεται διακριτικά, με μία πιο ξεχωριστή σχεδίαση, πλουσιότερες εκδόσεις εξοπλισμού, την προσθήκη μοντέλων R-Dynamic και – για πρώτη φορά – εντυπωσιακά σατινέ φινιρίσματα με μία επιλογή δύο μεταλλικών χρωμάτων.

Τι άλλαξε στην σχεδίαση της Jaguar I-Pace;

Η εμπρός μάσκα έχει τώρα μια λεία μορφή, βαμμένη σε εντυπωσιακό Atlas Grey. Η ίδια απόχρωση χρησιμοποιείται επίσης στα κάθετα πτερύγια στο εξωτερικό των μπροστινών ανοιγμάτων. Μια ακόμη περίτεχνη αλλαγή είναι το νέο μαύρο και ασημί λογότυπο της Jaguar στη μάσκα. Τα διακοσμητικά του εμπρός προφυλακτήρα, τα κάτω διακοσμητικά των θυρών και ο πίσω διαχύτης είναι τώρα βαμμένα στο χρώμα του αμαξώματος που αντικαθιστά το Gloss Black.

side

Μοντέλα όπως το 400 Sport διαθέτουν μία διακριτική αεροτομή στην πίσω πόρτα, που αντικατοπτρίζει διακριτικά τις δυνατότητες επιδόσεων και το δυναμικό χαρακτήρα της I-Pace (επίσης στάνταρ σε όλα τα υπόλοιπα μοντέλα που εφοδιάζονται με ζάντες 22”).

Όλες οι ζάντες που προσφέρονται τώρα ως στάνταρ εξοπλισμός με το ηλεκτρικό SUV υιοθετούν το σχέδιο diamond-turned, ενώ η εντυπωσιακή ζάντα Style 5069 22” διαθέτει φινίρισμα Satin Grey που συμπληρώνεται από ανθρακονημάτινα ένθετα. Όλες οι ζάντες 22” μπορούν να παραγγέλνονται με ελαστικά All-Season αυτόματης στεγανοποίησης.

back

Το Black Pack ολοκληρώνει άριστα αυτές τις αναβαθμίσεις. Στάνταρ σε όλα τα μοντέλα από την έκδοση R-Dynamic SE, το φινίρισμα Gloss Black εφαρμόζεται στο πλαίσιο της μάσκας, στο περίγραμμα των παραθύρων, στα καλύμματα των εξωτερικών καθρεπτών και στα πίσω λογότυπα.

Δείτε ακόμη: Νέα Jaguar F-Pace PHEV: Μεγαλύτερη αυτονομία και 1,6 lt/100 km

Υπάρχει επίσης η επιλογή μιας πανοραμικής οροφής που δημιουργεί αντίθεση και για πρώτη φορά προσφέρει τη δυνατότητα στους πελάτες να παραγγείλουν μαύρο φινίρισμα για το πίσω τμήμα της οροφής – το οποίο μέχρι πρότινος βαφόταν στο χρώμα του αμαξώματος – συμπληρώνοντας το διευρυμένο γυάλινο πάνελ. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν επίσης να παραγγείλουν για πρώτη φορά τα σατινέ χρώματα Eiger Grey και Carpathian Grey.

interior

Αυτονομία και Φόρτιση

Η μπαταρία ιόντων λιθίου 90kWh της I-Pace προσφέρει αυτονομία έως 470km (WLTP). Όταν φορτίζεται στο ταχέως αναπτυσσόμενο δίκτυο δημόσιων φορτιστών, ένας φορτιστής 100kW DC μπορεί να προσθέσει αυτονομία μέχρι και 127km (WLTP) σε μόλις 15 λεπτά. Οι ιδιοκτήτες με τριφασικό ρεύμα και επιτοίχιο οικιακό φορτιστή 11kW (wall box) μπορούν να προσθέσουν μέχρι 53km αυτονομίας (WLTP) την ώρα, ενώ μία πλήρης φόρτιση ολοκληρώνεται σε μόλις 8,6 ώρες. Σε αγορές με μονοφασικό ρεύμα και wall box 7kW τότε έχουμε αυτονομία μέχρι 35km ανά ώρα φόρτισης και πλήρη φόρτιση σε 12,75 ώρες.

Η γκάμα της I-PACE για το Model Year 2024 περιλαμβάνει τις εκδόσεις: R-Dynamic S, R-Dynamic SE, R-Dynamic HSE, και 400 SPORT (Ανάλογα με την αγορά).

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...