Αυτή είναι η νέα Mercedes CLA – Όλες οι αλλαγές

Η Mercedes προχώρησε στην ανανέωση της CLA, φρεσκάροντας την εικόνα του αυτοκινήτου, αναβαθμίζοντας τον εξοπλισμό αλλά και τους κινητήρες.

  • -
  • -

Με πολυάριθμες καινοτομίες και αναβαθμισμένο στάνταρ εξοπλισμό, η Mercedes-Benz ενισχύει τη θέση των CLA Coupé και CLA Shooting Brake στα compact premium οικογενειακά. Η ανανεωμένη μάσμα εμπρός, η καινούρια ποδιά και ο νέος διαχύτης πίσω, προσδίδουν πιο σπορ χαρακτήρα στο μοντέλο. Παράλληλα, τα φώτα LED High Performance προσφέρονται στάνταρ, όπως και οι ζάντες 17 ιντσών. Επίσης, υπάρχει και η επιλογή τριών νέων σχεδίων διάστασης 19΄΄.

cla

Στο εσωτερικό, η γερμανική φίρμα έχει προσαρμόσει τον εξοπλισμό με βάση τις επιθυμίες των πελατών. Για παράδειγμα, ο βασικός εξοπλισμός των δύο αμαξωμάτων της CLA, περιλαμβάνει πλέον από το Highbeam Assist, έως κάμερα οπισθοπορείας και επιπλέον φωτιζόμενες θύρες USB, ενώ όποιος επιλέξει την έκδοση Progressive, λαμβάνει τα πακέτα Parking Package και Mirror Package, καθώς και την πίσω πόρτα EASY-PACK για τη CLA Shooting Brake.

cla

Οι ψηφιακές οθόνες 7,0 και 10,25 ιντσών είναι στάνταρ – έξτρα οι δύο 10,25΄΄ - το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας MBUX, παρέχει επιπλέον δυνατότητες παραμετροποίησης, προβάλλοντας όλες τις λειτουργίες και εξατομίκευσης. Βελτιώσεις έχουν γίνει και στο σύστημα φωνητικού βοηθού Hey Mercedes, με τους λάτρεις της μουσικής να απολαμβάνουν μια νέα εμπειρία ήχου Dolby Atmos.

Βενζίνη, diesel και plug-in hybrid

Στους κινητήρες, υπάρχει πλειάδα επιλογών. Η CLA Coupe και CLA Shooting Brake φέρουν νέα ήπια υβριδικά σύνολα βενζίνης, χωρητικότητας 1.332 κ.εκ. με απόδοση 136 και 163 ίππων. Για όποιον επιθυμεί κάτι πιο ισχυρό, οι δίλιτρες εκδόσεις «220» και «250» με τους 190 και 224 ίππους, που εφοδιάζονται και με σύστημα τετρακίνησης, θεωρούνται ιδανικές.

cla

Τα diesel αποτελούνται από τρία σύνολα 2.0 λίτρων (180 d, 200 d και 220 d) με 116, 150 και 190 ίππους, ενώ οι κορυφαίες τετρακίνητες CLA Coupe AMG και CLA Shooting Brake AMG, συνεχίζουν να τροφοδοτούνται από τον 2.0 Turbo κινητήρα των 306 ίππων στην 35 4Matic και 421 ίππων στην 45 S 4Matic.

Δείτε εδώ τις τιμές της νέας Mercedes A-Class στην Ελλάδα

cla

Τέλος, η plug-in hybrid έκδοση με την ονομασία 250 e, φέρει μεγαλύτερη μπαταρία 15,6 kWh που εξασφαλίζει αυτονομία έως τα 82 χλμ. Η συνδυαστική ισχύς είναι στους 218 ίππους, με τη φόρτιση της μπαταρίας να γίνεται με μέγιστη ισχύ τα 22 kW χάρη στον on-board φορτιστή. Τα κιβώτια ταχυτήτων είναι αυτόματα 7 ή 8 σχέσεων σε όλες τις εκδόσεις.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...