Επίσημη αποκάλυψη για το νέο Hyundai Kona – Πότε έρχεται

Η νέα γενιά του Kona είναι γεγονός, με τη Hyundai να αποκαλύπτει αρχικά την ηλεκτρική εκδοχή του. Στη συνέχεια θα ακολουθήσουν οι βενζίνης και υβριδικές.

  • -
  • -

Ένα άκρως εντυπωσιακό αυτοκίνητο τόσο από πλευράς αισθητικής, όσο και τεχνολογιών, παρουσίασε η Hyundai. Το νέο Kona έκανε παγκόσμια πρεμιέρα, με την κορεατική φίρμα να ανακοινώνει πως το compact SUV θα έρθει τόσο ως αμιγώς ηλεκτρικό, όσο και ως plug-in υβριδικό, αλλά και με κινητήρες εσωτερικής καύσης.

kona

Η εικόνα του αυτοκινήτου είναι σαφώς πιο μοντέρνα και δυναμική, με τη λεπτή μάσκα και τη λωρίδα LED να προσδίδει ένα φουτουριστικό στυλ στο αμάξωμα. Σε σχέση με τον προκάτοχό του, το καινούριο Kona είναι πιο αεροδυναμικό και μεγαλύτερο σε μήκος κατά 150 mm – αγγίζει τα 4,355m – όσο και σε πλάτος. Οι ζάντες αλουμινίου του Kona electric είναι 19 ιντσών και έχουν εμπνευστεί από pixel, όπως και η φωτεινή λωρίδα στο τολμηρό πίσω τμήμα.

kona

Όπως αναφέρει η εταιρεία, αυτό το SUV εξελίχθηκε και κατασκευάστηκε καλύπτοντας ένα ευρύτερο φάσμα διαφορετικότητας, υποστηρίζοντας πλήρως το έντονο lifestyle των ευρωπαίων οδηγών.

Premium καμπίνα με οθόνες 12,3 ιντσών

Ριζικά αναβαθμισμένο είναι και το εσωτερικό, με το αυξημένο μεταξόνιο να παρέχει μεγαλύτερη ευρυχωρία στους επιβάτες. Το σαλόνι θυμίζει σε μεγάλο βαθμό αυτό του Ioniq 5, προβάλλοντας την υψηλή ποιότητα και την κομψότητα. Ο ψηφιακός πίνακας οργάνων και η οθόνη αφής είναι σαν ένα ενιαίο σύνολο, έχοντας διαγώνιο 12,3 ιντσών έκαστος. Το σύστημα πολυμέσων ενσωματώνει πλειάδα εφαρμογών και λειτουργιών, οι υπηρεσίες συνδεσιμότητας είναι κορυφαίες, όπως και η λειτουργικότητα.

kona

Τα φυσικά κουμπιά δεν λείπουν από την κονσόλα, με τον μοχλό ταχυτήτων να έχει τοποθετηθεί πάνω στην κολόνα του τιμονιού, προκειμένου να μεγιστοποιηθεί η πρακτικότητα. Στα πίσω καθίσματα μπορούν να φιλοξενηθούν με άνεση 3 επιβάτες, με τη Hyundai να κάνει λόγο για τη μέγιστη χρηστικότητα. Όσο για το πορτμπαγκάζ, η εταιρεία δεν θέλησε να ανακοινώσει ακόμη επίσημα στοιχεία.

kona

Τα κινητήρια σύνολα του Kona παραμένουν επίσης άγνωστα, ωστόσο, εκτιμούμε πως δεν θα υπάρξουν εκπλήξεις. Λογικά, η ηλεκτρική έκδοση φέρει το σύνολο απόδοσης 204 ίππων που είδαμε στο Kia Niro με την μπαταρία των 64,8 kWh και αυτονομία που αγγίζει τα 465 km. Η plug-in hybrid έκδοση θα αποτελείται από έναν κινητήρα βενζίνης 1,6 lt. κι ένα ηλεκτρικό μοτέρ, με την στάνταρ έκδοση να φιλοξενεί κάτω από το καπό τον 1.000άρη turbo κινητήρα βενζίνης με mild hybrid.

Διαβάστε επίσης: Τα πιο άνετα Hyundai που μπορείς να αγοράσεις με 20.000 €

Αναλυτικές πληροφορίες για το μοντέλο θα δοθούν το επόμενο διάστημα, με την εμπορική του πορεία στην ευρωπαϊκή αγορά να ξεκινά μέσα στο 2023.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...