Polestar 3: Νέος ανταγωνιστής του Tesla Model Y με 610 km αυτονομία

Η Polestar αποκάλυψε το πρώτο SUV μοντέλο της γκάμας της, το Polestar 3, που συνδυάζει κορυφαία αυτονομία και επιδόσεις.

  • -
  • -

Το Polestar 3 είναι το πρώτο SUV στη γκάμα της σκανδιναβικής εταιρείας, και ουσιαστικά έρχεται να προστεθεί δίπλα στα Polestar 1 και Polestar 2. Η θυγατρική της Volvo θέλει με το νέο της μοντέλο να προσφέρει μία εκρηκτική, αλλά και αποδοτική εκδοχή ενός αμιγώς ηλεκτρικού SUV. Στόχος της Polestar είναι βρεθεί απέναντι στα premium ηλεκτρικά μοντέλα της κατηγορίας, και φυσικά στην Tesla και το Model Y. Το Polestar 3 βασίζεται στην πλατφόρμα SPA-2, η οποία είναι δανεισμένη από τη Volvo και ουσιαστικά επάνω σε αυτή θα κατασκευάζεται και το επερχόμενο EX90. H εμφάνιση του είναι εντυπωσιακή, ενώ διατηρεί κοινά στοιχεία με τα μοντέλα της σκανδιναβικής εταιρείας. Το μόνο σίγουρο είναι ότι έχει κατασκευαστεί με γνώμονα τη βέλτιστη αεροδυναμική, με τον συντελεστή οπισθέλκουσας να αγγίζει το 0,29. Σε κάθε περίπτωση, το τελικό αποτέλεσμα είναι θελκτικό και αναμφίβολα φουτουριστικό.
Δείτε ακόμη: Οδηγούμε το Polestar 2 [video]

Κάτω από το αναμφίβολα εντυπωσιακό αμάξωμα, κρύβονται δύο ηλεκτροκινητήρες που στην βασική έκδοση αποδίδουν 489 ίππους και 840 Nm ροπής. Για όσους περισσότερο ανήσυχους, υπάρχει και το Performance Pack, το οποίο και αυξάνει την ισχύ στους 520 ίππους και τη ροπή στα 910 Nm. Οι επιδόσεις του είναι εκρηκτικές, με τα πρώτα 100 km/h από στάση να έρχονται σε μόλις 5,0 και 4,7 sec, ανάλογα την έκδοση. Νούμερο εντυπωσιακό αν αναλογιστούμε το βάρος του αμαξώματος που αγγίζει τους 2,6 τόνους. Οι δύο ηλεκτροκινητήρες, τοποθετημένοι στον εμπρός και πίσω άξονα, αντλούν ενέργεια από μία μπαταρία 111 kWh, που λειτουργεί με τάση 400V. Σύμφωνα με την Polestar η αυτονομία του αμιγώς ηλεκτρικού SUV είναι 610 km, ενώ έχει δυνατότητα φόρτισης που φτάνει τα 250 kW! Τέλος, όσον αφορά τα μηχανικά μέρη, στον τομέα της ανάρτησης, έχει επιλεχθεί η λύση της αερανάρτησης διπλού θαλάμου.
Δείτε ακόμη: Έρχεται το roadster Polestar 6! 

Από το δεύτερο μισό του 2023 και έπειτα, το Polestar 3 θα διαθέτει και αυτόνομη λειτουργία σε αυτοκινητόδρομο κάνοντας χρήση του πακέτου Pilot Pack, το οποίο και θα φέρει την υπογραφή της Luminar. Σημειώστε, πως το επιπλέον πακέτο Performance Pack συμπεριλαμβάνει διαφορετική ρύθμιση για την αερανάρτηση, τροχούς σε διάσταση 22 ιντσών, αλλά και διακριτικές πινελιές στα χρώματα της Σουηδίας. Τέλος, το Polestar 3 θα είναι το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό που θα μοιράζεται την ίδια τεχνολογία με τη Volvo, ενώ η παραγωγή του θα ξεκινήσει στις εγκαταστάσεις της Volvo στην Κίνα, με τις πρώτες παραδόσεις των αυτοκινήτων να υπολογίζονται στα τέλη του επόμενου έτους. Από το 2024, το ηλεκτρικό SUV θα κατασκευάζεται και στο εργοστάσιο της σουηδικής εταιρείας στις ΗΠΑ. Όσοι πιστοί μπορούν να το παραγγείλουν ήδη διαδικτυακά μέσα από την επίσημη σελίδα της εταιρείας, με το κόστος του να ξεκινάει από τα 89.900 €.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...