Polestar 6: Έρχεται ηλεκτρικό roadster με… ασύλληπτη δύναμη!

Οι Σουηδοί θα φτιάξουν ένα εκπληκτικό ηλεκτροκίνητο cabrio το οποίο εγγυάται υψηλή αυτονομία και κορυφαίες επιδόσεις.

  • -
  • -

Αν και η σουηδική αυτοκινητοβιομηχανία δεν έχει μεγάλη παράδοση στα roadster μοντέλα, η Polestar έρχεται να ανατρέψει τα δεδομένα με ένα εκπληκτικό αυτοκίνητο. Πρόκειται για το Polestar 6, ένα νέο cabrio το οποίο αναμένεται να διατεθεί στην αγορά το 2026. Από τις 16 Αυγούστου του 2022, οι ενδιαφερόμενοι πελάτες μπορούν να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους και να πάρουν σειρά παραγωγής. Το τελευταίο αφορά αποκλειστικά τις χώρες στις οποίες δραστηριοποιείται η Polestar.

Κορυφαία τεχνολογία, εξωφρενικές επιδόσεις

Το Polestar 6 θα κατασκευαστεί σε μια αποκλειστική για το μοντέλο, αλουμινένια πλατφόρμα. Εξελιγμένη από την ίδια την Polestar, θα υποστηρίζει κορυφαία ηλεκτρικά συστήματα κίνησης με αρχιτεκτονική 800V για υψηλή ενεργειακή απόδοση και ταχύτατη φόρτιση. Οι κινητήρες του θα αποδίδουν… 884 ίππους και 900 Nm ροπή, ενώ η κίνηση μεταδίδεται και στους τέσσερις τροχούς αφού υπάρχει ένας ηλεκτροκινητήρας ανά άξονα. Η Polestar στοχεύει σε επιδόσεις της τάξεως των 3,2 δευτερολέπτων για τα 0-100 km/h και τελική ταχύτητα περιορισμένη ηλεκτρονικά στα 250 km/h.

Δείτε ακόμη: Polestar 5 - Το ηλεκτρικό GT από τη Σουηδία «απειλεί» την Porsche Taycan

Με έκδοση περιορισμένης παραγωγής

Τα πρώτα Polestar 6 θα είναι διαθέσιμα στην έκδοση LA Concept edition με το αποκλειστικό ανοικτό μπλε χρώμα που βλέπουμε στις φωτογραφίες, ανοικτόχρωμες δερμάτινες επενδύσεις στο εσωτερικό και ζάντες αλουμινίου 21 ιντσών αποκλειστικής σχεδίασης. Θα κατασκευαστούν μόλις 500 Polestar 6 LA Concept edition και μόνο για εκείνους που θα παραγγείλουν νωρίς το δικό τους. Περισσότερες πληροφορίες, αλλά και τεχνικά χαρακτηριστικά θα είναι διαθέσιμα όταν αποκαλυφθεί η επίσημη έκδοση παραγωγής του αυτοκινήτου. Με δεδομένο ότι θα έρθει στην αγορά το 2026, υπολογίζουμε ότι δεν θα έρθει σύντομα αυτή η στιγμή.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...