Ανανεώθηκε η Mercedes A-Class - Τι νέο περιλαμβάνει

Η Mercedes προχώρησε στην ανανέωση της A-Class, με τις αλλαγές να είναι μικρές αλλά αρκετές ώστε να φρεσκάρουν το πιο προσιτό μοντέλο της μάρκας.

  • -
  • -

Στην αποκάλυψη της ανανεωμένης A-Class προχώρησε η Mercedes, στην οποία έχει επέμβει περιορισμένα με σκοπό να την κάνει να δείχνει πιο φρέσκια και σύγχρονη.

Εξωτερικά η μεγαλύτερη αλλαγή εντοπίζεται στη μάσκα η οποία πλέον έχει μοτίβο που αποτελείται από αστέρια (το σύμβολο της Mercedes). Πέρα από τη μάσκα ανανεωμένη εμφάνιση έχουν τα φωτιστικά σώματα τα οποία μπορούν προαιρετικά να εξοπλιστούν με LED λάμπες, αλλά και ο διαχύτης που βρίσκεται στο πίσω μέρος.

 a class

Περιορισμένες είναι οι αλλαγές και στο εσωτερικό. Μία από τις βασικότερες αφορά την οθόνη του infotainment η οποία πλέον θα έχει διαγώνιο 10,25 ιντσών ήδη από τη βασική έκδοση, σε αντίθεση με τον ψηφιακό πίνακα οργάνων ο οποίος θα παραμείνει στις 7 ίντσες με εκείνον των 10,25 ιντσών να παραμένει στον προαιρετικό εξοπλισμό. Ακόμα, το τιμόνι είναι «κομμένο» στο κάτω μέρος, η κεντρική κονσόλα είναι πιο απλοποιημένη και πλέον απουσιάζει το χειριστήριο αφής για τον έλεγχο του MBUX.

 aclass

Υπάρχουν διάφορα στοιχεία που έχουν προστεθεί στον εξοπλισμό όπως αισθητήρας για την αναγνώριση δακτυλικού αποτυπώματος, θύρα USB Type-C και βελτιώσεις στο σύστημα φωνητικών εντολών που ενεργοποιείται με τη φράση Hey Mercedes.

Αυτόματο κιβώτιο 7 ή 8 σχέσεων για την A-Class

Όσον αφορά τους κινητήρες πλέον ο εξηλεκτρισμός αφορά όλες τις εκδόσεις, οι οποίες διαθέτουν τουλάχιστον ήπια υβριδικό σύστημα 48 V με ισχύ 14 ίππων και προσφέρονται με αυτόματα κιβώτια 7 ή 8 σχέσεων στον στάνταρντ εξοπλισμό. Οι διαθέσιμες εκδόσεις είναι οι A 180, A 200, A 220 4Matic, A 250 4Matic, A 180d, A 200d και A 220d, το οποίο σημαίνει ότι σε σχέση με την υπάρχουσα γκάμα καταργείται η έκδοση A 160.

Δείτε ακόμαΗ πιο γρήγορη Mercedes-AMG της ιστορίας

Ανανέωση και για τις AMG εκδόσεις της A-Class

Οι οπτικές αλλαγές όπως η νέα γρίλια αφορούν και τις ισχυρότερες εκδόσεις της A-Class, εκείνες που επιμελείται η AMG. Επιπλέον, το ήπια υβριδικό σύστημα πλέον τοποθετείται και στην A35, ενώ η A45 S θα κυκλοφορήσει και σε μία ειδική έκδοση η οποία θα ονομάζεται AMG Street Style Edition. Θα έχει πορτοκαλί λεπτομέρειες, ματ τροχούς 19 ιντσών, κόκκινες δαγκάνες φρένων και μικρές πινελιές στο εσωτερικό όπως την ύπαρξη πορτοκαλί λεπτομερειών και εκεί.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...