Νέα Ferrari SP51: Το ένα και μοναδικό roadster των 3+ εκατ. ευρώ

Αυτό το αυτοκίνητο κατασκευάστηκε για έναν μόνο πελάτη. Ήταν παραγγελία και προφανώς ο άνθρωπος δεν έχει καμία ανάγκη από χρήματα.

  • -
  • -

Η Ferrari γνωρίζει καλύτερα από κάθε άλλη εταιρεία πως να ικανοποιεί τους εξέχοντες πελάτες της και φυσικά να μεγιστοποιεί το κέρδος της. Για τους λίγους και εκλεκτούς, δημιουργεί one-off αυτοκίνητα, τα οποία έχουν εξατομικευτεί σύμφωνα με τις επιθυμίες τους. Το πιο πρόσφατο παράδειγμα, είναι η SP51.

sp51

Το ονειρικό αυτό supercar κατασκευάστηκε στο Maranello από το τμήμα εξατομίκευσης της ιταλικής φίρμας. Προορίζεται για πελάτη στην Ταϊβάν, ο οποίος διαθέτει στο γκαράζ του ορισμένα από τα πιο εντυπωσιακά μοντέλα με σήμα το φημισμένο cavallino rampante. Το roadster μοντέλο βασίζεται στην 812 GTS, αλλά διαθέτει πολλές και σημαντικές αλλαγές. Η βαφή του αμαξώματος είναι μοναδική. Ονομάζεται «Rosso Passionale» και περιλαμβάνει τρεις στρώσεις, με τη μπλε και λευκή ρίγα που ξεκινά από το ολοκαίνουριο καπό και καταλήγει στο πίσω τμήμα να έχει εμπνευστεί από αυτή της Ferrari 410 S του 1955.

sp51

Τα φώτα της SP51 είναι επίσης μοναδικά, οι ζάντες αναπτύχθηκαν ειδικά για το αυτοκίνητο και φέρουν ακτίνες από carbon, ενώ και οι πίσω προβολείς είναι νέοι και ενσωματώνονται στην πτέρυγα, ώστε το supercar να ξεχωρίζει στο σκοτάδι.

Απίστευτο εσωτερικό με σταυροβελονιές

Η καμπίνα μόνο ως χάρμα ιδέσθαι μπορεί να χαρακτηριστεί. Τα εξατομικευμένα μπάκετ καθίσματα από ανθρακονήματα επενδυμένα με κόκκινο Alcantar και μπλε ένθετο Kvadrat με λευκές σταυροβελονιές, δεν υπάρχουν λόγια για να περιγραφούν. Τα φινιρισμάτα στις πόρτες, το γυαλιστερό carbon, τα διακοσμητικά Nero Momo Opaco, η επιγραφή SP51 στα πατάκια και η μπλε με τη λευκή ρίγα, επιλέχθηκαν από τον πελάτη και τοποθετήθηκαν με ακρίβεια από τους εξιδεικευμένους τεχνίτες της Ferrari.

sp51

Δείτε εδώ τη Ferrari Purosangue, το πρώτο SUV των Ιταλών με τους 725 ίππους

Όσον αφορά στον κινητήρα, η εταιρεία δεν αναφέρει το παραμικρό. Κατά πάσα πιθανότατα πρόκειται για τον V12 6,5 lt. της 812 GTS απόδοσης 800 ίππων στις 8.500 σ.α.λ και μέγιστη ροπή 718 Nm στις 7.000 σ.α.λ. Η τιμή σε τέτοιες περιπτώσεις δεν γίνεται επίσης γνωστή, αλλά με βάση τις εκτιμήσεις των ειδικών ξεπερνά τα 3 εκατ. ευρώ.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...