Audi – Ετοιμάζει sedan Α3

Τετράθυρη έκδοση για το A3 της επόμενης γενιάς

  • -
  • -

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύουν βρετανικά μέσα ενημέρωσης, η γερμανική εταιρεία ετοιμάζεται να παρουσιάσει, ένα νέο ακόμα μικρότερο τετράθυρο μοντέλο. Το νέο μοντέλο θα βασίζεται πάνω στο μικρομεσαίο A3 νέας γενιάς, το οποίο αναμένεται το 2013 και θα πλαισιώνει τις 3θυρες, 5θυρες και Cabrio εκδόσεις.

Το μήκος του νέου μοντέλου θα είναι περιορισμένο στα 4.51 μέτρα, μικρότερο δηλαδή από το σημερινό VW Jetta. Η πίσω ανάρτηση του θα είναι ανεξάρτητη, με μια διάταξη πολλαπλών συνδέσμων, ενώ εκτός από τις εκδόσεις με την κίνηση εμπρός θα υπάρξουν και τετρακίνητες εκδοχές.

Οι κινητήρες που θα εξοπλίζουν το νέο αυτό μοντέλο, προέρχονται από την πετυχημένη γκάμα του VW Group. Έτσι στους βενζινοκινητήρες, το ρόλο της βασικής έκδοσης θα έχει 1.4 TSI. Στην κορυφή αναμένεται να τοποθετηθεί ο 5κύλινδρος TFSI των 2.5 λίτρων του σημερινού TT RS, ο οποίος θα κινεί και το μελλοντικό RS3. Οι εκδόσεις diesel θα αποτελούνται από κινητήρες 1.6 και 2.0 λίτρων, με διάφορες τιμές ιπποδυνάμεων. Τέλος, στα σχέδια είναι και μια υβριδική έκδοση, στην οποία ένας ηλεκτροκινητήρας, θα συνεργάζεται με τον 1.4 TSI κινητήρα βενζίνης. Η συγκεκριμένη διάταξη θα διαθέτει μια εξελιγμένη συστοιχία μπαταριών λιθίου, η οποία θα προσφέρει ικανοποιητική αυτονομία.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...