Το Subaru XV μεταμορφώνεται και αλλάζει όνομα! [video]

Το γνωστό τετρακίνητο crossover της Subaru διαφοροποιείται στην εμφάνιση μέσα – έξω, μαζί με τη νέα ονομασία Crosstrek που του επιτρέπει να μας συστηθεί εκ νέου.

  • -
  • -

Έχοντας σαν όπλα του τον boxer κινητήρα, τη στάνταρ τετρακίνηση Symmetrical All Wheel Drive και την πολύ καλή φήμη της εταιρείας, το Subaru XV είναι ένα μοντέλο που έχει πείσει πολλούς αγοραστές για τις ικανότητές του. Βρίσκεται στην αγορά εδώ και χρόνια, όμως εκτός Ευρώπης, ονομάζεται Crosstrek. Πλέον, ο συγκεκριμένος κωδικός θα έρθει και εντός της Γηραιάς Ηπείρου, αφήνοντας το όνομα XV πίσω του.

Ανανεωμένο μέσα – έξω!

Η αλλαγή αυτή θα συνοδευτεί και από ένα εκτεταμένο facelift. Νέα σχεδίαση εμπρός, αλλά και πίσω, για να φτάσει στα νέα αισθητικά πρότυπα της φίρμας και κυρίως, του Forester, του best-seller SUV της Subaru. Στο εμπρός μέρος τα φωτιστικά σώματα έχουν γίνει πιο λεπτά και «εισχωρούν» στον χώρο της μάσκας. Η τελευταία, έχει νέο κυψελοειδές μοτίβο, ενώ στις άκρες του προφυλακτήρα υπάρχουν μεγάλοι, στρογγυλοί προβολείς ομίχλης και άβαφα προστατευτικά πλαστικά σε σχήμα μπούμερανγκ.

Σε ό,τι αφορά το εσωτερικό, η νέα, κάθετα τοποθετημένη οθόνη των 11,6 ιντσών είναι αυτή που ξεχωρίζει με την πρώτη ματιά. Η αισθητική σε αυτή την περίπτωση θυμίζει Outback, αποχαιρετώντας τη λογική των δύο οθονών στην κεντρική κονσόλα που προτιμούσε η εταιρεία μέχρι πρότινος.

Δείτε ακόμη: Οδηγούμε το νέο Subaru Outback

Ο πίνακας οργάνων παραμένει αναλογικός, όμως αυτό μάλλον μετράει στα θετικά για την πλειοψηφία του κοινού της Subaru, οι οποίοι ζητούν κυρίως ένα λειτουργικό αυτοκίνητο και όχι φαντεζί τεχνολογίες και ηλεκτρονικά.

Ο boxer ηλεκτρίστηκε!

Στο επίπεδο των κινητήρων, η Subaru δεν έχει προχωρήσει σε ανακοινώσεις. Ο e-Boxer των 2.0 λίτρων με τους 150 ίππους περιμένουμε ότι θα συνεχίσει την καριέρα του στο crossover της Subaru. Ωστόσο, το νέο Crosstrek, είναι πιθανό να λανσαριστεί και με ένα πιο εξελιγμένο, Plug-In Hybrid σύστημα κίνησης. Σε αυτή την περίπτωση το Crosstrek θα συνδέεται με την πρίζα και θα εξασφαλίζει αρκετές δεκάδες χιλιόμετρα ηλεκτρικής κίνησης, στα οποία δεν θα χρησιμοποιεί καθόλου καύσιμο!

Η έλευσή του στην Ευρώπη δεν είναι επίσημη, όμως θεωρείται πολύ πιθανή. Να τονίσουμε, ότι το εν λόγω μηχανικό σύνολο (PHEV) ήδη διατίθεται στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού. Τέλος, το μέλλον του ατμοσφαιρικού boxer των 1.6 λίτρων παραμένει αβέβαιο.

Πότε θα έρθει στην Ευρώπη;

Το νέο Subaru Crosstrek παρουσιάστηκε και θα ξεκινήσει την εμπορική του πορεία από την Ιαπωνία, μέσα στο 2023. Αναμένεται ότι στην Ευρώπη θα το δούμε στο τέλος του ίδιου έτους ή στις αρχές του 2024. Οπότε θα χρειαστεί να περιμένουμε αρκετά ακόμη μέχρι να το δούμε από κοντά στους δρόμους μας.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...