Toyota Yaris Cross: Έτοιμη η έκδοση GR Sport

Ένα από τα πιο δημοφιλή B-SUV της αγοράς απέκτησε σπορ χαρακτηριστικά και δυναμική εμφάνιση.

  • -
  • -

Μετά το μικρό Yaris, η Toyota πρόσθεσε στην γκάμα του Yaris Cross την έκδοση GR Sport, προσδίδοντας στο compact SUV μοντέλο της πιο σπορτίφ χαρακτηριστικά. Το αυτοκίνητο είναι άμεσα διαθέσιμο, αρχικά στην αγορά της Ιαπωνίας και αποκλειστικά με κίνηση στους εμπρός τροχούς.

Αισθητικά, το Yaris Cross GR Sport διακρίνεται για τις νέες ζάντες 18 ιντσών με τα ελαστικά διαστάσεων 215/50, τα διακριτικά Gazoo Racing στην ανασχεδιασμένη γρίλια της μάσκας και την πίσω πόρτα, τις κόκκινες δαγκάνες των φρένων, τον προφυλακτήρα με τις μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα και τον διαχύτη πίσω.

gr sport

Επαναρυθμισμένη είναι και η ανάρτηση, με τους Ιάπωνες να την έχουν χαμηλώσει κατά 10 χλστ, προκειμένου να βελτιώσουν τα κρατήματα. Τα νέα ελατήρια συνδυάζονται με διαφορετικό set up για τα αμορτισέρ, προς όφελος της δυναμικής οδικής συμπεριφοράς, στο πλαίσιο έγιναν ενισχύσεις για την αύξηση της στιβαρότητας, ενώ και η υποβοήθηση στο τιμόνι βελτιώθηκε ώστε η απόκριση στο γκάζι να είναι πιο άμεση.

Μπαίνοντας στο εσωτερικό, ο οδηγός αντικρίζει το τριάκτινο τιμόνι επενδυμένο με δέρμα και το λογότυπο GR Sport, τα αλουμινένια πεντάλ και τις επενδύσεις από Air Nubuck και συνθετικό δέρμα στα σπορ καθίσματα με το σήμα GR στα προσκέφαλα. Ο εξοπλισμός της νέας έκδοσης είναι πλήρης, περιλαμβάνοντας κάθε λογής σύστημα υποβοήθησης και άνεσης.

gr sport

Δείτε εδώ πού κατασκευάζεται το Toyota Yaris Cross

Η εμπορική πορεία του Toyota Yaris Cross GR Sport ξεκίνησε από την Ιαπωνία, ωστόσο, θεωρείται βέβαιο πως θα έρθει κάποια στιγμή και στην Ευρώπη. Στην τοπική αγορά διατίθεται μόνο ως προσθιοκίνητο τόσο στην υβριδική έκδοση, όσο και με τον ατμοσφαιρικό 1.5 lt. κινητήρα βενζίνης.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...