Τα φθηνότερα αυτόματα supermini της αγοράς

Δεν τους λείπει τίποτα και σε αντάλλαγμα, προσφέρουν ασυναγώνιστη άνεση οδήγησης, ειδικά εντός πόλης. Αυτά είναι τα πιο προσιτά μικρά αυτοκίνητα με αυτόματο κιβώτιο!

  • -
  • -

Η κατηγορία των supermini αυτοκινήτων αφορά μια πολύ μεγάλη μερίδα του ελληνικού αγοραστικού κοινού. Βρίσκονται σε θέση να καλύψουν πολλές, διαφορετικές ανάγκες, ενώ το κόστος τους -αν και αυξημένο συγκριτικά με το παρελθόν- παραμένει σε φυσιολογικά επίπεδα. Το βασικό πεδίο δράσης τους πάντως, είναι η πόλη και η οδήγηση στην κίνηση με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων, προσφέρει εκπληκτικό επίπεδο άνεσης.

Κάπως έτσι, πολλοί αγοραστές έχουν φτάσει να εξετάζουν αυτοκίνητα αποκλειστικά με αυτόματο σασμάν, προς όφελος της ευκολίας στη χρήση τους. Για αυτό και συγκεντρώσαμε τα 10 φθηνότερα supermini μοντέλα, στα οποία δεν χρειάζεται να σκέφτεσαι την αλλαγή των ταχυτήτων. Όλα τους αποτελούν εξαιρετικές περιπτώσεις, κάθε ένα για τους δικούς του λόγους. Ας τα δούμε όλα, από το πιο φθηνό μέχρι και το ακριβότερο.

Suzuki Swift – 17.980

Το εξαιρετικό Suzuki Swift παραμένει πάντα στην επικαιρότητα χάρη στον πολύ ολοκληρωμένο χαρακτήρα του και τις συμφέρουσες τιμές του. Ο τετρακύλινδρος ατμοσφαιρικός κινητήρας βενζίνης των 1.2 λίτρων των 83 ίππων προσφέρει σβέλτες επιδόσεις, ενώ… αρνείται να κάψει, χάρη και στο χαμηλό βάρος του οχήματος που μένει κάτω από τα 1.000 κιλά. Με το αυτόματο κιβώτιο CVT λειτουργεί στρωτά και αποδοτικά στην κίνηση της πόλης.

Mazda 2 – 18.803 €

Το Mazda 2 είναι ξεχωριστό και δυναμικό. Με έμφαση στην κορυφαία ποιότητα, η καμπίνα του ξεφεύγει από τα πρότυπα της κατηγορίας και θυμίζει ακριβότερα μοντέλα με τη στιβαρότητα και την προσοχή σε κάθε λεπτομέρεια. Η Mazda, φρόντισε να το συνοδεύσει και με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων. Μάλιστα, πρόκειται για κλασικό αυτόματο με μετατροπέα ροπής – το μοναδικό στη λίστα! Έχει 6 σχέσεις και συνδυάζεται με έναν τετρακύλινδρο ατμοσφαιρικό βενζινοκινητήρα 1.5 λίτρων με 90 ίππους.

Toyota Yaris Hybrid – 19.880 

Μια… ανάσα μακριά από τις 20.000 €, βρίσκεται το Toyota Yaris. Έχοντας μια σπουδαία εμπορική πορεία στη χώρα μας σε όλες του τις γενιές, η επιτυχία έχει γίνει συνώνυμο του συγκεκριμένου μοντέλου. Φυσικά, υπάρχουν και αυτόματες εκδόσεις στην γκάμα, έχοντας παράλληλα το ασυναγώνιστο πλεονέκτημα της υβριδικής τεχνολογίας! Το σύνολο αποδίδει 116 ίππους και διαθέτει ισχυρό ηλεκτροκινητήρα, που μπορεί να κινήσει μόνος του το αυτοκίνητο χωρίς τον βενζινοκινητήρα. Έτσι, εντός πόλης με χαμηλές ταχύτητες, έχει απίστευτα χαμηλή κατανάλωση!

Dacia Sandero Streetway – 19.970 €

 

Το πρόσφατα αναβαθμισμένο Dacia Sandero έρχεται για να δώσει λύση σε όποιον ψάχνει ένα τίμιο αυτοκίνητο σε λογική τιμή, παρά τις αυξήσεις που έχει δεχτεί το τελευταίο διάστημα. Κάτω από το καπό του βρίσκεται ένας τούρμπο τρικύλινδρος κινητήρας βενζίνης TCe με 91 ίππους, ο οποίος κινεί με άνεση το ρουμάνικο μοντέλο χωρίς να δυσκολεύεται ούτε σε διαδρομές εκτός πόλης. Η αυτόματη παραλλαγή του συνοδεύεται από ένα κιβώτιο τεχνολογίας CVT (συνεχώς μεταβαλλόμενης σχέσης).

Skoda Fabia – 20.000 €

Είναι το πρώτο μοντέλο της λίστας μας που αγγίζει το φράγμα των 20.000 €, αλλά υπάρχει λόγος. Το νέο Skoda Fabia ανήκει στα πληρέστερα μοντέλα της κατηγορίας, με κορυφαίο εξοπλισμό και χώρους. Πατάει πλέον στην πλατφόρμα MQB A0 του ομίλου Volkswagen και συνοδεύεται από εξελιγμένους κινητήρες. Στην προκειμένη περίπτωση, έχουμε τον τρικύλινδρο τούρμπο 1.0 TSI βενζίνης με 110 ίππους που συνεργάζεται με ένα αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη DSG 7 σχέσεων.

Hyundai i20 – 20.290 

To Hyundai i20 πάντα συγκαταλεγόταν ανάμεσα στις κορυφαίες προτάσεις της κατηγορίας του. Η σημερινή γενιά δεν συνεχίζει απλώς την παράδοση, αλλά τα καταφέρνει ακόμα καλύτερα! Το πιο προσιτό αυτόματο i20 χρησιμοποιεί τον τούρμπο τρικύλινδρο κινητήρα βενζίνης του 1.0 λίτρου T-GDI με 100 ίππους, ενώ το ίδιο το κιβώτιο είναι τεχνολογίας διπλού συμπλέκτη για ακαριαίες αλλαγές μεταξύ των επτά διαθέσιμων σχέσεων.

SEAT Ibiza – 20.590 €

Ο σπορ χαρακτήρας και η πληρότητα του SEAT Ibiza πάντα ξεχώριζαν στην κατηγορία. Επίσης, συγκριτικά με τον ανταγωνισμό είχε και πολύ καλές τιμές, κάτι που το συναντάμε και στη σημερινή γενιά του. Ανανεώθηκε πρόσφατα και απέκτησε πολύ καλύτερο εσωτερικό, ενώ αναβαθμίστηκε και ο εξοπλισμός του. Η πιο προσιτή αυτόματη έκδοση χρησιμοποιεί τον τρικύλινδρο τούρμπο 1.0 TSI βενζινοκινητήρα των 110 ίππων και αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη DSG των επτά σχέσεων.

Citroen C3 – 22.000 

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/3f1977823c6471d9177f292f0dc57b95.jpg

Το Citroen C3 ξεχωρίζει στην κατηγορία λόγω του ξεχωριστού γαλλικού στιλ που έχει, αλλά και της άνεσης που προσφέρει σε οδηγό και επιβάτες, συνεχίζοντας την παράδοση της Citroen στον τομέα. Επιπλέον, οι διαθέσιμοι χώροι είναι πάρα πολύ καλοί, καθώς μεταφέροντα με άνεση τέσσερα άτομα. Η έκδοση που κοστίζει 22.000 ευρώ είναι με τον κινητήρα βενζίνης των 1,2 λίτρων που αποδίδει 110 ίππους, ενώ το κιβώτιο είναι το EAT6.

Volkswagen Polo - 22.800 €

Ευρύχωρο και ποιοτικό για την κατηγορία του, το Volkswagen Polo είναι μια παραδοσιακή δύναμη στα supermini. Έχει μεγάλο χώρο αποσκευών και διατίθεται με το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη DSG των 7 σχέσεων, που αναδεικνύει το καλύτερο πρόσωπο του τρικύλινδρου turbo κινητήρα του. Ο 1.0 TSI αποδίδει 95 ίππους και χαρίζει τίμιες επιδόσεις στο γερμανικό μοντέλο, χάρη και στην ελαστικότητά του. Στη βασική έκδοση Life στοιχίζει από 22.800 €. 

Opel Corsa - 22.900 € 

Έχοντας πολύ μικρή διαφορά τιμής από το Volkswagen Polo, το νέο Opel Corsa μπαίνει οριακά στη λίστα με τα 10 φθηνότερα supermini της αγοράς. Στην αρκετά πλούσια εξοπλισμένη έκδοση Edition και σε συνδυασμό με τον τρικύλινδρο turbo βενζινοκινητήρα των 1.2 λίτρων με τους 100 ίππους, παραμένει μια πολύ αξιόλογη πρόταση για εκείνους που θέλουν όμορφη σχεδίαση, πλούσια τεχνολογία και αρκετά καλή οδική συμπεριφορά. Στους χώρους δεν διεκδικεί βραβεία, αλλά το πορτμπαγκάζ είναι ικανοποιητικό. Η φθηνότερη αυτόματη έκδοση στοιχίζει 22.850 €

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...