Toyota RAV4 2023: Τι καινούργιο έρχεται για τις υβριδικές του εκδόσεις;

Δες πότε ξεκινά η παραγωγή του ανανεωμένου μοντέλου για την Ευρώπη.

  • -
  • -

Η Toyota σήμερα παρουσίασε μία σειρά από αναβαθμίσεις για το RAV4 MY2023 οι οποίες εστιάζουν στο τεχνολογικό υπόβαθρο του γνωστού SUV. Από το νέο σύστημα multimedia και τον νέο ψηφιακό πίνακα οργάνων που παρέχει δυνατότητα εξατομίκευσης στις προτιμήσεις του οδηγού, έως τις νέες λειτουργίες που προστέθηκαν στην ομπρέλα συστημάτων ασφαλείας Toyota Safety Senses. Οι αλλαγές αφορούν όλη την υβριδική γκάμα του ιαπωνικού μοντέλου, συμπεριλαμβανομένων των full αλλά και plug-in hybrid εκδόσεων.

Νέο multimedia 10,5 ιντσών

Το νέο RAV4 υιοθετεί το πιο πρόσφατο σύστημα πολυμέσων της Toyota που διαθέτει μια νέα οθόνη 10,5 ιντσών υψηλής ευκρίνειας. Το σύστημα παρέχει πλοήγηση βάσει cloud επιτρέπει τον ακριβή προγραμματισμό ταξιδιού με πληροφορίες που ενημερώνονται συνεχώς, καθώς και ζωντανό έλεγχο της κυκλοφορίας και των οδικών γεγονότων. Μάλιστα μπορεί να καθορίσει και το πόσο εύκολο ή δύσκολο μπορεί να είναι το να βρείτε ένα χώρο στάθμευσης κοντά στον προορισμό σας.

infotainment

Χάρη στο περιλαμβανόμενο τετραετές πακέτο δεδομένων over-the-air «Smart Service», ο οδηγός μπορεί να έχει πρόσβαση στα πιο πρόσφατα συστήματα πολυμέσων και πλοήγησης της Toyota χωρίς να χρειάζεται να συνδέσει το smartphone του με το όχημα.

Διατίθεται επίσης ένα επιπλέον, προαιρετικό σύστημα πολυμέσων, το οποίο προσφέρει πρόσθετες λειτουργίες. Εισάγει ένα ενσωματωμένο σύστημα πλοήγησης που λειτουργεί ακόμη και όταν δεν υπάρχει διαθέσιμη σύνδεση δεδομένων. Αναγνωρίζει επίσης τα σήματα των αυτοκινητοδρόμων και μπορεί να παρέχει τοπικές ειδοποιήσεις καιρού. Επίσης προειδοποιεί τον οδηγό εάν εισέλθει σε ζώνη χαμηλών εκπομπών.

Νέος πίνακας οργάνων

Το νέο RAV4 εισάγει ένα νέο ψηφιακό πίνακα οργάνων που προσφέρει πλούσια παραμετροποίηση. Υπάρχει δυνατότητα επιλογής τεσσάρων στυλ και τριών διατάξεων και επιλογών εξατομίκευσης για τη μεγάλη οθόνη TFT των 12,3 ιντσών, ώστε ο οδηγός να μπορεί να επιλέξει τις ιδανικές πληροφορίες για αυτόν. Τα τέσσερα διαθέσιμα design έχουν ως εξής: Casual, Smart, Sport και Tough. Η νέα αυτή μονάδα είναι στάνταρ σε όλες τις εκδόσεις, εκτός από τη βασική που χρησιμοποιεί μια οθόνη 7 ιντσών.

cockpit

Το νέο RAV4 τώρα και με απομακρυσμένες λειτουργίες

Το MY2023 θα διαθέτει περισσότερες απομακρυσμένες λειτουργίες τις οποίες μπορεί να χρησιμοποιήσει ο οδηγός, χωρίς να χρειάζεται να βρίσκεται μέσα ή κοντά στο όχημά του. Οι γνωστές ανησυχίες σχετικά με το αν έχετε αφήσει ένα παράθυρο ανοιχτό, τις πόρτες ξεκλείδωτες ή τα φώτα αναμμένα αφού απομακρυνθείτε από το αυτοκίνητο σας αντιμετωπίζονται με ειδοποιήσεις που μπορείτε να λαμβάνετε στο smartphone σας. Αυτή η δυνατότητα είναι στάνταρ σε όλα τα νέα RAV4.

Μπορείτε επίσης να κλειδώσετε και να ξεκλειδώσετε τις πόρτες, αλλά και να ενεργοποιήσετε τα αλάρμ. Πρόκειται για χαρακτηριστικά που συναντάμε όλο και πιο συχνά σε μοντέλα μεσαίας κατηγορίας, μαζί με τηλεχειρισμό του κλιματισμού για προθέρμανση ή ψύξη της καμπίνας πριν μπείτε σε αυτήν.

Πως το νέο RAV4 γίνεται πιο ασφαλές;

Το νέο RAV4 αποκτά μεταξύ άλλων και βελτιωμένες λειτουργίες Toyota Safety Sense που μπορούν να προειδοποιήσουν και να βοηθήσουν τον οδηγό στην αποφυγή ενός ευρύτερου φάσματος τροχαίων ατυχημάτων.

Δείτε ακόμη: Δοκιμάζουμε το Toyota Yaris Cross Hybrid AWD-i

Το σύστημα Pre-Collision System (PCS) τώρα υποστηρίζει και λειτουργία σε διασταυρώσεις. Θα ανιχνεύσει εάν το αυτοκίνητο πρόκειται να διασταυρωθεί με τη διαδρομή που ακολουθεί οποιοδήποτε άλλο όχημα και αν υπάρχουν πεζοί που διασχίζουν το δρόμο στον οποίο κινείται το αυτοκίνητο, ειδοποιώντας τον οδηγό και, εάν χρειάζεται, ενεργοποιεί τον φρένα για να αποφευχθεί η σύγκρουση.

 side

Το σύστημα υποβοήθησης διεύθυνσης έκτακτης ανάγκης είναι επίσης καινούργιο και βοηθά τον οδηγό να αποφύγει έναν πεζό που μπορεί να έχει βγει στον δρόμο, ενώ ταυτόχρονα διατηρεί το αυτοκίνητο υπό έλεγχο και εντός της λωρίδας κυκλοφορίας του. Στο RAV4 Plug-in, το σύστημα θα αναγνωρίζει και θα αντιδρά επίσης σε ποδήλατα αλλά και σταθμευμένα οχήματα. Το PCS του RAV4 Plug-in αποκτά παράλληλα τη δυνατότητα να ανιχνεύει τα οχήματα που έρχονται από το αντίθετο ρεύμα στη λωρίδα κυκλοφορίας του αυτοκινήτου και να μειώνει τον κίνδυνο μετωπικής σύγκρουσης.

Τι άλλο περιέχει η συγκεκριμένη ανανέωση και πότε θα μπει στην παραγωγή;

Εκτός των τεχνολογικών αναβαθμίσεων το RAV4 MY2023 εμπλουτίζει και την παλέτα χρωμάτων του με το Platinum White Pearl που βλέπετε στην φωτογραφία. Το συγκεκριμένο χρώμα μάλιστα θα προσφέρεται και με μαύρη οροφή.

Η παραγωγή του Toyota RAV4 MY2023 υπολογίζεται να ξεκινήσει μέσα στο τρίτο τρίμηνο του 2022.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...