Νέα Mercedes-Benz GLC: Μεγαλύτερη σε διαστάσεις και υβριδική

Η Mercedes-Benz αποκάλυψε τη νεότερη γενιά της GLC, η οποία σύμφωνα με την ίδια αποτελεί το πιο δυναμικό SUV της γκάμας της.

  • -
  • -

Αρχικά την γνωρίσαμε ως GLK, για να μετονομαστεί στη συνέχεια GLC. Το γερμανικό SUV αποτελεί μέχρι και σήμερα ένα από τα σημαντικότερα μοντέλα της Mercedes-Benz, μετρώντας τις περισσότερες πωλήσεις από κάθε άλλο στη γκάμα της. Με γνώμονα το πόσο σημαντικό μοντέλο είναι για τη γερμανική εταιρεία, αποκάλυψε τη νεότερη γενιά με στόχο να έχει ακόμα μεγαλύτερη επιτυχία από τον προκάτοχο της. Στη Mercedes τη χαρακτηρίζουν ως το πιο δυναμικό SUV της γκάμας τους, το οποίο φυσικά διατηρεί όλα τα στοιχεία που καθιστούν τα μοντέλα της premium.

Σχεδίαση αμαξώματος

Ένα από αυτά τα στοιχεία είναι και η σχεδίαση του αμαξώματος, που φυσιολογικά ακολουθεί τη νεότερη φιλοσοφία της Mercedes-Benz, έχοντας πολλά κοινά στοιχεία με τη C-Class. Σίγουρα, είναι επιβλητική και δυναμική. Σε σχέση με την προγενέστερη GLC οι διαστάσεις της έχουν αυξηθεί σημαντικά. Συγκεκριμένα, το μήκος της είναι μεγαλύτερο κατά 61 mm, την ώρα που το μεταξόνιο είναι 15 mm μακρύτερο. Οι διαστάσεις της είναι εξαιρετικά συμπαγείς παρά το γεγονός ότι το πλάτος είναι ίδιο, την ώρα που το ύψος της είναι κατά 4 mm χαμηλότερο. Τέλος, οι Γερμανοί τεχνικοί έχουν καταφέρει να βελτιώσουν και τον αεροδυναμικό συντελεστή της GLC, ο οποίος και αγγίζει το 0.29, αντί για 0.31 της προηγούμενης γενιάς.


Εσωτερικό

Οι ομοιότητες με την C-Class είναι περισσότερο ευδιάκριτες στο εσωτερικό. Η σχεδίαση της κεντρικής κονσόλας είναι παρόμοια με αυτή της σεντάν έκδοσης, με έντονο το digital στοιχείο. Ο οδηγός έχει μπροστά του τον παραλληλόγραμμο ψηφιακό πίνακα οργάνων σε διάσταση 11,9", ενώ στο κέντρο ξεχωρίζει και κλέβει τις εντυπώσεις η μεγάλη οθόνη αφής των 12,3". Παράλληλα, οι χώροι στο εσωτερικό παραμένουν ίδιοι με την προηγούμενη γενιά, αν και οι εμπρός επιβάτες έχουν 15 mm λιγότερο αέρα για το κεφάλι τους. Ο χώρος αποσκευών έχει αυξηθεί σημαντικά, αγγίζοντας σήμερα τα 620 lt. Βέβαια, η μεγαλύτερη αναβάθμιση εντοπίζεται στον εκσυγχρονισμό του μοντέλου, το οποίο έχει εφοδιαστεί με τις πλέον σύγχρονες τεχνολογίες που διαθέτει η Mercedes-Benz σήμερα στη φαρέτρα της. Ένα από αυτά, είναι η χρήση της οθόνης του συστήματος πολυμέσων για να μπορεί ο οδηγός να βλέπει τι υπάρχει μπροστά και κάτω από το αυτοκίνητο! Σύστημα, το οποίο θα φανεί εξαιρετικά χρήσιμο σε όσους κινούνται εκτός δρόμου.

Δείτε ακόμη: Επιτέλους! Αποκάλυψη για τη Mercedes-AMG One!

Κινητήρας - Ανάρτηση

Όλες οι εκδόσεις της GLC θα ενισχύονται με κάποιο σύστημα υβριδικής τεχνολογίας. Οι 4κύλινδροι κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου θα συνδυάζονται με σύστημα ήπιας υβριδικής τεχνολογίας 48V, ενώ θα υπάρχουν τρεις plug-in εκδόσεις που θα προσφέρουν περισσότερα από 100 χιλιόμετρα αυτονομίας με αποκλειστική χρήση της ηλεκτρικής ενέργειας. Για να συμβεί αυτό, σημαντική συμβολή έχουν τα νέα προγράμματα οδήγησης. Η βασική έκδοση στη γκάμα της σειράς είναι η GLC 200 με τον δίλιτρο κινητήρα απόδοσης 204 ίππων, ενώ στην κορυφή συναντάμε την plug-in GLC 400 e με το υβριδικό σύνολο να αποδίδει συνδυαστικά 381 ίππους και 650 Nm ροπής. Όσον αφορά την αρχιτεκτονική της ανάρτησης, έχει επιλεχθεί η λύση με τέσσερις συνδέσμους μπροστά και πολλαπλών πίσω. Η αερανάρτηση AIRMATIC είναι διαθέσιμη στον επιπλέον εξοπλισμό. Οι πωλήσεις της νέας GLC στην ευρωπαϊκή αγορά αναμένεται να ξεκινήσουν το επόμενο έτος.

Δείτε ακόμη: Τι σημαίνουν τα ονόματα των μοντέλων της Mercedes-Benz;

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...