Η νέα Porsche Taycan Sport Turismo προσφέρει στιλ και πρακτικότητα (video)

Με 5 εκδόσεις, πισωκίνητες ή τετρακίνητες και με δύο επιλογές για τη χωρητικότητα της μπαταρίας, υπάρχει μια Porsche Taycan Sport Turismo για κάθε γούστο.

  • -
  • -

H Taycan Sport Turismo αποτελεί την τελευταία έκδοση από πλευράς αμαξώματος των ηλεκτροκίνητων εκδόσεων της Porsche και έρχεται να προστεθεί δίπλα στις Taycan και Taycan Cross Turismο. Η Sport Turismo καλύπτει τις ανάγκες όσων θέλουν να συνδυάσουν την πρακτικότητα της Taycan Cross Turismo με την καθημερινή χρήση on-road και την ευελιξία της Taycan. Πριν λίγο καιρό είδαμε τη Sport Turismo για πρώτη φορά στην έκδοση GTS, η οποία θα είναι και η πρώτη της σειράς που θα κυκλοφορήσει στα τέλη Φεβρουαρίου 2022. Οι υπόλοιπες εκδόσεις θα ακολουθήσουν αμέσως μετά, στα μέσα Μαρτίου. Η γκάμα συνολικά θα περιλαμβάνει τις εξής εκδόσεις:

  • Taycan Sport Turismo με απόδοση 240 kW (326 ίπποι) και κίνηση στους πίσω τροχούς. Εξοπλισμένη προαιρετικά με μπαταρία Performance Plus η οποία αυξάνει και την απόδοση στους 280 kW (380 ίπποι).
  • Taycan 4S Sport Turismo με απόδοση 320 kW (435 ίπποι) και κίνηση σε όλους τους τροχούς. Εξοπλισμένη προαιρετικά με μπαταρία Performance Plus η οποία αυξάνει και την απόδοση στα 360 kW (490 ίπποι).
  • Taycan GTS Sport Turismo με απόδοση 380 kW (517 ίπποι) και τετρακίνηση.
  • Taycan Turbo Sport Turismo με απόδοση 460 kW (625 ίπποι) και τετρακίνηση.
  • Taycan Turbo S Sport Turismo με απόδοση 560 kW (761 ίπποι) και τετρακίνηση.


sport turismo

ΔΕΙΤΕ ΤΗ VIDEO-ΔΟΚΙΜΗ ΤΗΣ PORSCHE TAYCAN TURBO

Από στάση, η κορυφαία Turbo S, επιταχύνεται έως τα πρώτα 100 km/h σε μόλις 2,8 sec, με την τελική ταχύτητα να φτάνει τα 260 km/h. Η έκδοση με την μεγαλύτερη αυτονομία είναι η 4S, η οποία κατά μέτρηση WLTP φτάνει τα 498 km. Ως νέες εκδόσεις τελευταίας γενιάς, οι τετρακίνητες Sport Turismo, δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στην θερμική διαχείριση της μπαταρίας και την αποφόρτιση-φόρτιση με πολύ σημαντικές βελτιώσεις. Και οι δύο εκδόσεις μπαταριών, μπορούν να επαναφορτιστούν σε ποσοστό 5% έως 80% σε χρόνο 22’ και 30’’. Αυτό σημαίνει πρακτικά, ότι με μόλις 5’ επαναφόρτισης η αυτονομία ξεπερνά ελαφρώς τα 100 km.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΔΟΚΙΜΗ ΤΗΣ PORSCHE TAYCAN 4S

Η Taycan Sport Turismo, «μοιράζεται» το ίδιο sport αλλά πρακτικό αμάξωμα με την κεκλιμένη προς τα πίσω οροφή που χαρακτηρίζει την Taycan Cross Turismo. Σε αντίθεση όμως με την Cross Turismo, η προτεραιότητα δεν είναι η off road οδήγηση, ενώ επιπλέον η Sport Turismo είναι διαθέσιμη και με κίνηση στους πίσω τροχούς. Το ύψος της οροφής για τους πίσω επιβάτες, είναι 45 mm υψηλότερο απ’ ότι στην απλή Taycan και 9 mm υψηλότερο πάνω από το κεφάλι του οδηγού. Η μεγάλη πέμπτη πίσω πόρτα, αυξάνει την πρακτικότητα και την ευκολία πρόσβασης στον χώρο αποσκευών καθώς είναι μακρύτερη (801 mm) και ψηλότερη (543 mm) απ’ ότι στην έκδοση saloon (434 mm και 330 mm αντίστοιχα). Η χωρητικότητα του χώρου αποσκευών, εξαρτάται από τα υπάρχοντα στοιχεία εξοπλισμού: σε συνδυασμό με το Sound Package Plus, ο διαθέσιμος χώρος φόρτωσης φτάνει τα 446 λίτρα (407 στην έκδοση saloon). Με τα παρελκόμενα του BOSE Surround Sound System (το οποίο αποτελεί standard εξοπλισμό στην Taycan Turbo Sport Turismo) η χωρητικότητα είναι 405 λίτρα. Τα αναδιπλούμενα πίσω καθίσματα (πέφτουν σε αναλογία 60:40) αυξάνουν την χωρητικότητα του χώρου αποσκευών  από τα 1.212 λίτρα έως τα 1.171 λίτρα. Επιπλέον, υπάρχουν διαθέσιμα και 84 λίτρα στον εμπρός χώρο αποσκευών.

Στις νέες εκδόσεις, ένα νέο στοιχείο εξοπλισμού που θα προσφέρεται ως extra, είναι η πανοραμική οροφή με Sunshine Control που ρυθμίζεται ηλεκτρικά για το ποσοστό διαφάνειας και προστασίας από το ηλιακό φως.

sport turismo 2

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...