Toyota GRMN Yaris: Διθέσιο και σκληροπυρηνικό

Η πιο «καυτή» έκδοση του Yaris υπόσχεται μεγάλες συγκινήσεις αλλά ελάχιστοι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο θα την κάνουν δική τους.

  • -
  • -

H Toyota αποκάλυψε με κάθε επισημότητα την σκληροπυρηνική έκδοση του hot supermini, ένα αυτοκίνητο που πλησιάζει όσο κανένα άλλο τα αγωνιστικά του WRC και φέρει την υπογραφή του φημισμένου τμήματος Gazoo Racing. Το GRMN Yaris φέρει ένα νέο αεροδυναμικό πακέτο και είναι ελαφρύτερο κατά 20 κιλά τουλάχιστον από το GR, χάρη στην εκτενή χρήση carbon σε καπό, οροφή και πίσω πτέρυγα.
grmn yaris1

Σύμφωνα με την ιαπωνική φίρμα έχει μεγαλύτερη ακαμψία και προφανώς βελτιωμένη οδική συμπεριφορά. Τα πίσω καθίσματα έχουν αφαιρεθεί, με τον οδηγό και τον συνοδηγό να κάθονται σε τύπου μπάκετ της Recaro.

To Toyota GR Yaris κόβεται και ράβεται στα μέτρα του ιδιοκτήτη

Για την κίνηση φροντίζει ο γνωστός τρικύλινδρος κινητήρας 1.6 turbo, που γνωρίσαμε και κάτω από το καπό του "απλού" GR Yaris, με την μόνη διαφορά ότι με τις ιαπωνικές προδιαγραφές η απόδοση φτάνει τους 272 ίππους και τα 390 Nm ροπής. Θυμίζουμε πως το GR Yaris που ήρθε στην Ευρώπη έχει ισχύ 261 ίππων. Το εξάρι μηχανικό κιβώτιο έχει πιο κοντές σχέσεις, ενώ στον βασικό εξοπλισμό περιλαμβάνονται δύο μηχανικά διαφορικά.

grmn yaris2

Η ιαπωνική φίρμα θα προσφέρει το GRMN Yaris και στις πιο σπέσιαλ εκδόσεις Circuit Package και Rally. Η πρώτη διακρίνεται για τα μεγαλύτερα φρένα, τις αποκλειστικές ζάντες 18 ιντσών, τα ελαφρώς διαφοροποιημένα μαρσπιέ και σπόιλερ, καθώς και τα ρυθμιζόμενα αμορτισέρ Bilstein. Τα οχήματα με το συγκεκριμένο πακέτο θα είναι σε ματ χρώμα και θα κατασκευαστούν 50 μονάδες.

Το πακέτο Rally από την άλλη, διαθέτει διαφορετικό σετ στα αμορτισέρ και αντιστρεπτικές, προστατευτικές ποδιές και roll bar. Εδώ το βάρος σε σχέση με το GR είναι μειωμένο κατά 30 κιλά.

grmn yaris3

Η συνολική παραγωγή του GRMN Yaris θα περιοριστεί στις 500 μονάδες, με τους τυχερούς ιδιοκτήτες να επιλέγονται έπειτα από κλήρωση. Οι τιμές ξεκινούν από 56.000 ευρώ περίπου στην Ιαπωνία για το βασικό GRMN. Με το πακέτο Circuit κοστίζει 65.000 και με το Rally 64.200 ευρώ, αντίστοιχα.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...