To Toyota GR Yaris κόβεται και ράβεται στα μέτρα του ιδιοκτήτη

Μια νέα έκδοση του Toyota GR Yaris με το όνομα Morizo Selection παρουσιάστηκε στην Ιαπωνία για όσους θέλουν ένα αυτοκίνητο… tailor made.

  • -
  • -

Το Toyota GR Yaris δεν χρειάζεται συστάσεις. Από τότε που παρουσιάστηκε έκλεψε τα φώτα της δημοσιότητας και συζητήθηκε όσο λίγα μοντέλα, ειδικά αυτής της κατηγορίας. Τίποτα σε αυτό τον κόσμο όμως, δεν είναι τυχαίο. Το μικρό Toyota συγκέντρωσε το ενδιαφέρον, ακόμη και τα αρνητικά σχόλια χάρη στη διαφορετικότητά του, την αναβίωση του πνεύματος ενός rally replica, με την «πραγματική» τετρακίνηση, τις ώρες εξέλιξης από διάσημους οδηγούς του WRC και πολλά ακόμη.

Τώρα, για όσους θέλουν το κάτι παραπάνω και μένουν στην Ιαπωνία, το GR Yaris Morizo Selection είναι η πρόταση για εκείνους. Η Toyota προσφέρει μια συνδρομητική υπηρεσία μέσω της οποίας το αυτοκίνητο αναβαθμίζεται διαρκώς. Η μάρκα λέει χαρακτηριστικά ότι το GR Yaris εξελίσσεται μαζί με τον οδηγό του και μέσω ενός συνδρομητικού προγράμματος, «ξεκλειδώνονται» διάφορα updates, είτε μιλάμε μόνο για software είτε με αντικατάσταση κάποιων μηχανικών μερών με βελτιωμένα.

Η Toyota θα αναλύει τα δεδομένα οδήγησης του κάθε οδηγού και με βάση τα στοιχεία θα προχωρά και σε αντίστοιχες αναβαθμίσεις του GR Yaris του, ώστε να έχει στα χέρια του ένα εστιασμένο σπορ αυτοκίνητο, κομμένο και ραμμένο στα δικά του μέτρα με τις δικές του ανάγκες και προτιμήσεις. Η έκδοση Morizo Selection βασίζεται στην αναβαθμισμένη RZ εκδοχή του GR Yaris που διατίθεται στην Ιαπωνία. Αυτή περιλαμβάνει μπλοκέ διαφορικά, ελαστικά επιδόσεων Michelin Pilot Sport 4S και σύστημα ψεκασμού του intercooler με υγρό σε σπρέι για να ρίχνει τη θερμοκρασία εισερχόμενου αέρα στην εισαγωγή, ειδικά στις υψηλότερες ταχύτητες.

Η Morizo Selection διατίθεται στους αγοραστές μέσω ενός προγράμματος που κοστίζει περίπου 500 δολάρια το μήνα και καλύπτει όλα τα έξοδα του αυτοκινήτου, αφήνοντας στον οδηγό του μόνο τα ποσά των καυσίμων. Συνδυάζεται αποκλειστικά με τρία χρώματα (λευκό, κόκκινο, μαύρο) και εξωτερικά, έχει μερικές πινελιές που διαφοροποιούν τη συγκεκριμένη έκδοση από τα υπόλοιπα Toyota GR Yaris.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...