Toyota Yaris Cross ή SEAT Arona; Δείτε τι ψηφίσατε!

Μια παραδοσιακή δύναμη στην κατηγορία των B-SUV και ένας νέος, ικανότατος παίκτης από καλή… οικογένεια. Ποιος κέρδισε τη μάχη;

  • -
  • -

Η πιο hot κατηγορία αυτοκινήτων τα τελευταία χρόνια είναι τα B-SUV. Τα συγκεκριμένα μοντέλα προσφέρουν συμπαγείς διαστάσεις για ευελιξία στην πόλη, καλούς χώρους για επιβάτες και αποσκευές, αλλά και δυνατότητα να ταξιδέψουν εκτός των τειχών, χωρίς να βάζουν… όπισθεν στον πρώτο χωματόδρομο. Το SEAT Arona και το Toyota Yaris Cross, είναι δύο μοντέλα που αναμφίβολα συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον.

Η ισπανική πρόταση βρίσκεται στην αγορά εδώ και κάποια χρόνια, ενώ πριν λίγους μόνο μήνες, ανανεώθηκε, προσφέροντας ακόμη περισσότερη τεχνολογία, πιο φρέσκια εμφάνιση και σύγχρονους κινητήρες. Από την άλλη, στο ιαπωνικό «στρατόπεδο», η Toyota επιστράτευσε το αναγνωρισμένης αξίας όνομα Yaris και του «κόλλησε» το Cross για να ταιριάξει το SUV παρουσιαστικό του.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΟΔΗΓΟΥΜΕ ΤΟ TOYOTA YARIS CROSS HYBRID

Διαλέξαμε δύο εκδόσεις τους που βρίσκονται πολύ κοντά σε τιμή. Από τη μια το SEAT στην έκδοση 1.0 Eco TSI Style (18.690€) με τον 1.000άρη τούρμπο τρικύλινδρο βενζινοκινητήρα των 110 ίππων και απέναντί του, το Yaris Cross στην έκδοση 1.5 Active Plus (18.500€ +170€ βασική χρέωση χρώματος) με τον επίσης τρικύλινδρο, αλλά ατμοσφαιρικό βενζινοκινητήρα των 1.5 λίτρων με απόδοση 125 ίππων. Η ισχύς και στις δύο περιπτώσεις, περνά στους εμπρός τροχούς από χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΟΔΗΓΟΥΜΕ ΤΟ SEAT ARONA 1.0 TGI

Στη συνέχεια σας ζητήσαμε να ψηφίσετε ποιο θα προτιμούσατε από τα δύο. Τα αποτελέσματα, βγήκαν ξεκάθαρα υπέρ της νέας, ιαπωνικής πρότασης. Πιο συγκεκριμένα:

  • Toyota Yaris Cross: 73%
  • SEAT Arona: 27%  

Αν δεν έχετε ψηφίσει, μπορείτε να το κάνετε με ένα κλικ εδώ. Τα ποσοστά ισχύουν τη στιγμή συγγραφής του συγκεκριμένου άρθρου. Επειδή το αφιέρωμα είναι LIVE, τα νούμερα ενδέχεται να αλλάξουν.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...