Παρουσίαση στο Παρίσι - Jaguar C-X75 Concept

Supercar από το μέλλον

  • -
  • -

Τo μέλλον κοιτά η Jaguar με το νέο πρωτότυπο που παρουσίασε στο Παρίσι, στα πλαίσια εορτασμού των 75 χρόνων ιστορίας της. Οικολογικές επιδόσεις με τεχνολογία αιχμής αποτελούν το μέλλον για την Jaguar, η οποία με το νέο C-X75 δείχνει τις προθέσεις της.

Το σύστημα κίνησης του πρωτοτύπου μοιάζει βγαλμένο από ταινία επιστημονικής φαντασίας. Οι τέσσερις ηλεκτροκινητήρες που εδράζονται σε κάθε τροχό, αποδίδουν έκαστος 195 ίππους, ενώ συνδυαστικά παράγουν 780 ίππους και 1600 Nm ροπής. Η αυτονομία τους είναι μόλις 110 km. Στο κέντρο όμως του οχήματος εδράζονται δύο αξονικοί κινητήρες turbo (micro gas turbine), οι οποίοι, με χρήση βενζίνης ή diesel ή υγραερίου μπορούν σύμφωνα πάντα με την εταιρεία να φορτίσουν τις μπαταρίες, αυξάνοντας την αυτονομία στα 900 km, αποδίδοντας 188 ίππους ( στρεφόμενοι μέχρι και 80.000 rpm!). Παράλληλα θα μπορούν να κινούν και το αυτοκίνητο, στην λειτουργία «Track» προσφέροντας επιπλέον δύναμη. Το αυτοκίνητο ζυγίζει 1350 kg και θα επιταχύνει από στάση μέχρι τα 100km/h σε 3.4 sec, ενώ μια ενδεικτική ρεπρίζ από τα 80-145 km/h αναμένεται να είναι μόλις σε 2.3 sec. Η τελική του είναι 330 km/h, ενώ για όλα αυτά η Jaguar υπόσχεται εκπομπές ρύπων μόλις 28 gr/100km.

Το εντυπωσιακό ασημένιο πρωτότυπο έχει εξαιρετικά προσεγμένη σχεδίαση, με εξελιγμένη αεροδυναμική, τροχούς 20 ή 21 ιντσών, σύστημα κατεύθυνσης των καυσαερίων και συντελεστή οπισθέλκουσας Cd:0,32.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...