Το νέο VW Passat στο Παρίσι

Ανανεωμένη εμφάνιση, πιο οικονομικοί κινητήρες

  • -
  • -
  • ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  • ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένα από τα σημαντικότερα μοντέλα, στο σαλόνι του Παρισιού για την VW, είναι το νέο Passat 7ης γενιάς. Το νέο μεσαίο μοντέλο της VW μπαίνει δυνατά στο προσκήνιο της μεσαίας κατηγορίας, με βασικό χαρακτηριστικό τα νέα εμπρός φωτιστικά σώματα, με τεχνολογία LED, παρόμοιας αισθητικής, με όλα τα τελευταία μοντέλα της γερμανικής εταιρείας. Η πλατιά εμπρός γρίλια, με την τρισδιάστατη σχεδίαση και οι χαρακτηριστικοί εμπρός προβολείς συμπληρώνουν την εικόνα. Το πίσω μέρος φέρει πιο απλές γραμμές, η οποίες ενισχύουν το κύρος του μοντέλου. Αλλαγές φέρει και το εσωτερικό, με την μεγάλη μεταλλική επένδυση το κέντρο, να περιλαμβάνει και ένα αναλογικό ρολόι, ενώ τα υλικά και ο διάκοσμος, αναβαθμίζουν σημαντικά την αίσθηση. Παράλληλα, υπάρχουν και στοιχεία άνεσης, από μεγαλύτερες κατηγορίες.

Ελαφρώς πιο μεγάλο σε διαστάσεις 4.770 mm (+4 mm), το νέο Passat βασίζεται στην ίδια πλατφόρμα με το προγενέστερο μοντέλο, με την sedan έκδοση να συμπληρώνεται από την εξαιρετικά πρακτική και δημοφιλή στην Ευρώπη station wagon. Η παρουσία του στο δρόμο ενισχύεται από τα ηλεκτρονικά συστήματα ασφάλειας, όπως το Automatic Distance Control, το οποίο επιβραδύνει το αυτοκίνητο, για την αποφυγή σύγκρουσης, σε ταχύτητες κάτω από τα 30km/h και το Dynamic Light Assist, το οποίο μέσω μιας κάμερας, σε συνεργασία με τα φώτα bi-xenon, προσαρμόζει ιδανικά την κατεύθυνση της δέσμης. Πλούσια είναι και η παρουσία των ηλεκτρονικών συστημάτων ενεργητικής ασφάλειας, με το εξελιγμένο ESP, να συνοδεύεται από το XDS, ένα σύστημα το οποίο ελέγχει την πρόσφυση στους εμπρός τροχούς και πρωτοεμφανίστηκε στο Golf GTI. Το σύστημα ανάκτησης ηλεκτρικής ενέργειας είναι διαθέσιμο σε όλες τις εκδόσεις βενζίνης, ενώ πολλές διαθέτουν στον βασικό εξοπλισμό ή προαιρετικά λειτουργία Start&Stop.

Οι κινητήρες βενζίνης που θα εξοπλίζουν το Passat, ξεκινούν από τα 1.4 λίτρα με τον TSI των 122 ίππων και ανεβαίνουν στα 1.8 λίτρα με 160 ίππους και τα 2.0 λίτρα με 200 ίππους. Στην κορυφή είναι ο 3.6 V6 των 300 ίππων. Τα diesel σύνολα ξεκινούν από τον ολιγαρκή σε καύσιμο 1.6 TDI των 105 ίππων (μέση κατανάλωση 4.2 lt/100km – CO2 109 gr/km) και περιλαμβάνουν τον εξελιγμένο common rail 2.0 λίτρων με απόδοση 140 η 170 ίππους.

 

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...