Αποκαλύφθηκε η ολοκαίνουρια Toyota Corolla Cross

Το αυτοκίνητο με τις περισσότερες πωλήσεις στον κόσμο θα είναι διαθέσιμο από την επόμενη χρονιά και ως SUV

  • -
  • -

Η Toyota αποκάλυψε με κάθε επισημότητα την ολοκαίνουρια Corolla Cross, εισβάλλοντας στην κατηγορία των C-SUV με ένα άκρως ενδιαφέρον μοντέλο, το οποίο έχει σχεδιαστεί και κατασκευαστεί με βάση τις απαιτήσεις των ευρωπαίων οδηγών.

Σε σχέση με την hatchback εκδοχή της Corolla, το Cross έχει σαφώς πιο νεανική και σύγχρονη εικόνα. Βασίζεται στην πλατφόρμα GA–C της της ιαπωνικής φίρμας, με το μήκος του αμαξώματος να ανέρχεται στα 4.460 χλστ., το πλάτος στα 1.825 χλστ. και το ύψος στα 1.620 χλστ. Ουσιαστικά, τοποθετείται ανάμεσα στα C-HR και RAV4, στην «καρδιά» δηλαδή της πιο ανταγωνιστικής κατηγορίας της αγοράς.

corolla cross1

Χωράει πέντε επιβάτες

Η τραπεζοειδή μάσκα εμπρός με τα λεπτά φωτιστικά σώματα, τα φουσκωμένα φτερά, το τονισμένο πίσω τμήμα, οι χρωμιωμένες ποδιές στους προφυλακτήρες, οι ράγες οροφής και η αυξημένη απόσταση από το έδαφος, προσδίδουν έναν περιπετειώδη χαρακτήρα στο αυτοκίνητο.

Χάρη στο μεταξόνιο των 2.640 χλστ. και την άριστη διαχείριση των εσωτερικών χώρων, το Corolla Cross μπορεί να φιλοξενήσει με άνεση πέντε ενήλικες επιβάτες. Όπως υποστηρίζει η Toyota, οι επιβαίνοντες έχουν εξαιρετική ορατότητα προς το εξωτερικό περιβάλλον και άφθονο χώρο για τα πόδια τους. Όσο για το πορτμπαγκάζ, η εταιρεία δεν ανακοινώνει επίσημο νούμερο, αλλά αναφέρει ότι είναι ιδιαίτερα βολικό για την φόρτωση και εκφόρτωση μεγάλων αντικειμένων, όπως παιδικά καρότσια και ποδήλατα.

corolla cross2

Από πλευράς αισθητικής δεν υπάρχουν εκπλήξεις, με τον ψηφιακό πίνακα οργάνων 12,3 ιντσών και την οθόνη 10,5΄΄ στην κεντρική κονσόλα να παρέχουν κάθε πληροφορία στον οδηγό. Το λογισμικό του συστήματος πολυμέσων έρχεται αναβαθμισμένο, παρέχοντας περισσότερες επιλογές και μεγαλύτερη ταχύτητα.

corolla cross3

Ο εξοπλισμός του μοντέλου είναι υπερπλήρης, με την Toyota να το προικίζει με κάθε λογής τεχνολογία υποβοήθησης, όπως: Pre-Collision System με Acceleration Suppression, Intersection Cut-In Traffic Assist, Intersection Turn Assist, Oncoming Traffic Detection, Emergency Driving Stop System (EDSS), Adaptive Cruise Control (FSR ACC), Lane Trace Assist (LTA), Blind Spot Monitor (BSM), Safety Exit Assist (SEA), Auto High Beam System (AHB), Teammate Advanced Park, Automatic Braking (RCTAB), Panoramic View Monitor (PVM) και Road Sign Assist (RSA). Επίσης, υπάρχει κεντρικός αερόσακος ανάμεσα στα εμπρός καθίσματα, καθώς και Over The Air (OTA) ενημερώσεις.

Νέο υβριδικό σύστημα

Η Corolla Cross είναι το πρώτο μοντέλο της μάρκας που εφοδιάζεται με την πέμπτη γενιά του υβριδικού συστήματος κίνησης. Το hybrid σύνολο των 2.0 lt. είναι αυτοφορτιζόμενο και διατίθεται τόσο στις προσθιοκίνητες όσο και στις τετρακίνητες εκδόσεις.

corolla cross4

Η μονάδα του κιβωτίου ταχυτήτων και του διαφορικού έχει επανασχεδιαστεί και οι μπαταρίες ιόντων λιθίου είναι πιο ισχυρές και ελαφρύτερες. Συνολικά, η απόδοση της υβριδικής μονάδας είναι πιο αποδοτική κατά 8%, με την έκδοση FWD 2.0 να έχει ισχύ 197 hp και τα 0-100 km/h να επιτυγχάνονται σε 8,1 sec.

Η τετρακίνητη έκδοση AWD-i φέρει έναν επιπλέον ηλεκτροκινητήρα 30,6 kW στον πίσω άξονα, εξασφαλίζοντας σταθερότητα σε συνθήκες περιορισμένης πρόσφυσης. Αναλυτικά στοιχεία σχετικά με τις επιδόσεις και τις προδιαγραφές, θα δοθούν το επόμενο διάστημα.

corolla cross5

Το εμπορικό λανσάρισμα της νέας Toyota Corolla Cross θα ξεκινήσει στην Ευρώπη το φθινόπωρο του 2022.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...