Αποκαλύφθηκε το νέο Suzuki S-Cross – Η τιμή του στην Ελλάδα

Το S-Cross έρχεται ως ένα ολοκληρωμένο C-SUV, με 4κίνητες εκδόσεις αλλά και δικίνητες χωρίς τέλη κυκλοφορίας. Δείτε τον αναλυτικό τιμοκατάλογο.

  • -
  • -

Η Suzuki μόλις αποκάλυψε την επόμενη γενιά του επιτυχημένου C-SUV της και έρχεται να στοχεύσει κατευθείαν στην κορυφή της κατηγορίας, αφού σύμφωνα με την ίδια το νέο μοντέλο «κοιτάει στα μάτια» κορυφαία σε πωλήσεις μοντέλα όπως το Nissan Qashqai. Εξοπλισμένο με όπλα όπως το φρέσκο design, οι ήπια υβριδικοί κινητήρες και ο πιο πλούσιος εξοπλισμός, το S-Cross μπαίνει δυναμικά στην δεύτερη του γενιά.

Εξωτερικά έχουμε μια πιο επιθετική εμφάνιση, με καθαρές γραμμές και μεγαλύτερους θόλους πάνω από τους τροχούς, μικρή αεροτομή στο τελείωμα της οροφής και ενσωματωμένες ράγες που βρίσκονται στον στάνταρ εξοπλισμό. Οι προβολείς και τα πίσω φώτα LED φροντίζουν να προστεθεί μια ακόμη πινελιά στο στυλ του νέου μοντέλου. Μέσα από την νέα «αρχιτεκτονική» της εμφάνισης η Suzuki σε ένα πιο ευρύχωρο αλλά και ασφαλέστερο περιβάλλον για τους επιβάτες στο εσωτερικό.

side

Η καμπίνα έχει σχεδιαστεί για την άνεση έως και 5 ενηλίκων, ενώ ο μεγάλος χώρος χωρητικότητας 430 λίτρων είναι εξαιρετικά ευέλικτος για να υποστηρίξει τον οδηγό σε πληθώρα υπαίθριων δραστηριοτήτων. Η πανοραμική ηλιοροφή και το πλούσια εξοπλισμένο εσωτερικό ενισχύουν ακόμα περισσότερο την οδηγική εμπειρία. Στο βασικό εξοπλισμό των εκδόσεων GL και GL+ περιλαμβάνεται μια οθόνη WVGA 7'', ενώ η έκδοση GLX διαθέτει οθόνη HD 9'' και ενσωματωμένο σύστημα πλοήγησης που υποστηρίζει ακόμα και τη λειτουργία αναγνώρισης φωνής.

Επίσης, ο βασικός εξοπλισμός περιλαμβάνει ραδιόφωνο, συσκευή αναπαραγωγής μουσικής και ταινιών μέσω USB, αλλά και η δυνατότητα αναπαραγωγής μουσικής μέσω iPod και Bluetooth. Για να μην χάνετε την επαφή με το όχημά σας, στην οθόνη αυτή εμφανίζονται και κάποιες πληροφορίες, όπως οι λεπτομέρειες εξοικονόμησης καυσίμου, η αυτονομία οδήγησης, η ροή ενέργειας του υβριδικού συστήματος, αλλά και προειδοποιήσεις και εικόνες από την κάμερα οπισθοπορείας, την πανοραμική κάμερα 360 μοιρών (διαθέσιμη με την οθόνη των 9") και τους πίσω αισθητήρες στάθμευσης.

interior

Κάτω από το καπό συνεχίζουμε να βρίσκουμε τον 1.400άρη βενζινοκινητήρα με το υβριδικό σύστημα των 48V, με απόδοση 129 ίππους, ο οποίος συνδυάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων ή προαιρετικά με αυτόματο ίδιου αριθμού σχέσεων. Οι κορυφαίες εκδόσεις θα έχουν και αυτό το κάτι παραπάνω για κίνηση και εκτός δρόμου, χάρη στο σύστημα τετρακίνησης Allgrip, το οποίο έρχεται με 4 διαφορετικά προγράμματα οδήγησης, ανάλογα τις προθέσεις του οδηγού, αλλά και την επιφάνεια στην οποία κινείται το αυτοκίνητο.

front

Τα πρώτα 100 km/h από στάση για το δικίνητο S-Cross έρχονται σε 9,5 sec, ενώ το τετρακίνητο χρειάζεται 0,7 sec παραπάνω. Η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 195 km/h. Ένα από τα δυνατά χαρτιά όμως του νέου SX4 είναι το εξής. Η δικίνητη έκδοση με το χειροκίνητο κιβώτιο, χάρη στις χαμηλές εκπομπές ρύπων (120 g/km) απαλλάσσεται από το κόστος των Τελών Κυκλοφορίας!

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι σχεδόν ταυτόχρονα με την παρουσίαση του μοντέλου ανακοινώθηκε και ο επίσημος τιμοκατάλογος για τη χώρα μας!

2WD  ΜΤ6 AT6
GL Hybrid 48V 20.670 € -
GL+ Hybrid 48V 22.870 € 24.870 €
GLX Hybrid 48V  25.640 € 27.640 €
GLX Sunroof Hybrid 48V 26.140 € 28.140 €
4WD    
GL+ Hybrid 48V 25.670 € 27.670 €
GLX Hybrid 48V 28.930 € 30.930 €
GLX Sunroof Hybrid 48V 29.430 € 31.430 €


Σύμφωνα με την αντιπροσωπεία τα πρώτα αυτοκίνητα θα καταφθάσουν στην Ελλάδα στις αρχές Δεκεμβρίου ενώ θα υπάρχουν και ετοιμοπαράδοτα κομμάτια! Στόχος σύμφωνα με την Suzuki είναι ο διπλασιασμός των πωλήσεων σε σχέση με τον προκάτοχο του. Εσάς πως σας φαίνεται;

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...