Χάρμα ιδέσθαι το ολοκαίνουριο Kia EV9

Εκπληκτική εξωτερική σχεδίαση και μινιμαλιστικό εσωτερικό για το καινούριο μεγάλο ηλεκτρικό SUV των Κορεατών

  • -
  • -

Η Kia παρουσίασε στην έκθεση του Λος Άντζελες το EV9 Concept, ένα εμπνευσμένο σχεδιαστικά πρωτότυπο το οποίο προαναγγέλλει τη ναυαρχίδα της γκάμας των SUV. To όχημα βασίζεται στην πλατφόρμα Electric-Global Modular Platform (E-GMP), έχει μήκος πάνω από 4,9 μέτρα και πλάτος άνω των 2 μέτρων.

kia ev9 1

Σύμφωνα με την κορεατική φίρμα, το design του αμαξώματος με το τετραγωνισμένο σχήμα και τις αιχμηρές γωνίες έχει εμπνευστεί από τα σχήματα των κρυστάλλων και των βράχων. Τα φωτιστικά σώματα στην ιδιαίτερη μάσκα, «χάνονται» από το οπτικό πεδίο όταν δεν είναι ενεργοποιημένα, με τα διαδοχικά μοτίβα φωτισμού να καλωσορίζουν τον οδηγό όταν πλησιάζει στο όχημα.

kia ev9 2

Εντύπωση κάνει ο αεραγωγός στο καπό. Δεδομένου ότι δεν υπάρχει κινητήρας εσωτερικής καύσης για να ψύχεται, η Kia έχει εγκαταστήσει στο σημείο ένα ηλιακό πάνελ για τη φόρτιση της μπαταρίας. Μοναδική σχεδιαστική πινελιά αποτελούν και οι αναδιπλούμενες ράγες οροφής, οι οποίες εισχωρούν στο αμάξωμα όταν δεν χρησιμοποιούνται για τη βελτίωση της αεροδυναμικής. Αντίθετα, οι κάμερες αντί των κλασικών καθρεπτών δεν είναι κάτι νέο. 

kia ev9 3

Οι ευμεγέθεις τροχοί, τα αλουμινένια διακοσμητικά και το μυώδες πίσω τμήμα με τα φώτα τύπου Y, προσδίδουν επιπλέον δυναμισμό και τονίζουν την ισχυρή προσωπικότητα του EV9.

kia ev9 4

Η πανοραμική γυάλινη οροφή επιτρέπει να εισχωρεί στην καμπίνα άπλετο φως και οι αντίθετα ανοιγόμενες πόρτες ευνοούν την εύκολη πρόσβαση και αποβίβαση. Το λιτό και απέριττο ταμπλό με την τεράστια οθόνη 27 ιντσών και την απουσία διακοπτών, αναδεικνύει το μίνιμαλ στυλ που θέλησαν να ακολουθήσουν οι Κορεάτες.

kia ev9 5

Τα περιστρεφόμενα και αναδιπλούμενα καθίσματα δίνουν τη δυνατότητα στους επιβάτες να έρθουν πρόσωπο με πρόσωπο, με αυτούς της τρίτης σειράς να μπορούν ακόμη και παρατηρήσουν τι συμβαίνει προς τα πίσω. Οι επιφάνειες καλύπτονται από ανακυκλωμένα υλικά, όπως πλαστικά μπουκάλια, vegan δέρμα και ίνες μαλλιού.

kia ev9 6

Όσον αφορά στο ηλεκτρικό σύνολο, οι μόνες πληροφορίες που έδωσε η Kia είναι πως η αυτονομία σε ρεαλιστικές συνθήκες αγγίζει τα 480 χιλιόμετρα και η μπαταρία μπορεί να φορτίσει με ισχύ έως τα 350 kW, αναπληρώνοντας ενέργεια από το 0 στο 80% σε περίπου 20 με 30 λεπτά της ώρας.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...