Δοκιμάζουμε δύο SUV που ξεχνάς το βενζινάδικο: Citroen C3 Aircross Diesel ή Renault Captur LPG;

Χαίρονται να γράφουν χιλιόμετρα και μπορούν να σε συνοδεύσουν ακόμη και πέρα από την άσφαλτο. Ποιο από τα δύο γαλλικά B-SUV προτιμάς;

  • -
  • -

Υπάρχει λόγος που τα μικρά SUV της κατηγορίας B έχουν γίνει τόσο μεγάλες επιτυχίες. Συνδυάζουν ευελιξία στην πόλη, χώρους και πολύ ικανοποιητική συμπεριφορά στο ταξίδι, ενώ πολλές φορές προσφέρονται με πάρα πολύ οικονομικούς σε κατανάλωση κινητήρες. Τα δύο αυτοκίνητα που μας αφορούν στη συγκεκριμένη περίπτωση, καλύπτουν όλα αυτά τα χαρακτηριστικά.

Έχουμε να κάνουμε με το Citroen C3 Aircross στην αναβαθμισμένη εκδοχή του που ξεχωρίζει αισθητικά, αλλά και σε επίπεδο τεχνολογίας, μαζί με το Renault Captur που πλέον είναι πιο δυναμικό από ποτέ, διεκδικώντας μόνιμα μια από τις κορυφαίες θέσεις της κατηγορίας σε επίπεδο πωλήσεων.

Το πρώτο το οδηγήσαμε με τον τετρακύλινδρο πετρελαιοκινητήρα των 1.5 λίτρων BlueHDi και τους 110 ίππους, που στέλνει την ισχύ στους εμπρός τροχούς μέσω ενός χειροκίνητου κιβωτίου έξι σχέσεων. Αποδείχθηκε πάρα πολύ οικονομικός σε κατανάλωση, ενώ χάρη στην πλούσια ροπή του μπορούσε να κινήσει πολύ εύκολα το αμάξωμα. Να τονίσουμε ότι είναι ένα από τα λίγα μοντέλα της κατηγορίας σήμερα που δίνουν την επιλογή πετρελαιοκινητήρα.

Το Renault Captur από τη δική του πλευρά, προσφέρει επίσης απαράμιλλη οικονομία, αλλά χρησιμοποιώντας διαφορετικό… δρόμο. Η υγραεριοκίνηση επιστρατεύεται και το γαλλικό SUV έρχεται ως διπλού καυσίμου (υγραέριο LPG / βενζίνη) από το εργοστάσιο. Κάτω από το καπό βρίσκεται ο τρικύλινδρος 1.000άρης κινητήρας TCe με 100 ίππους και 160 Nm ροπής. Και σε αυτή την περίπτωση, η κίνηση μεταφέρεται στον εμπρός άξονα από χειροκίνητο εξάρι κιβώτιο.

Άρα, έχουμε δύο SUV με πολύ καλό τεχνολογικό επίπεδο, χώρους ακόμη και για τέσσερα άτομα, μερικές ικανότητες κίνησης εκτός ασφάλτου αλλά και πάρα πολύ χαμηλό κόστος κίνησης. Ποιο θα προτιμούσες; Διάβασε τις δοκιμές με ένα κλικ στις φωτογραφίες των αυτοκινήτων και στη συνέχεια, ψήφισε ποιο θα επέλεγες στο poll που βρίσκεται στο τέλος του άρθρου.  

Citroen C3 Aircross 



Renault Captur LPG

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...