Αυτή είναι η νέα BMW 2 Series Active Tourer

H δεύτερη γενιά της Σειράς 2 αποκαλύφθηκε επίσημα, προβάλλοντας την ευρυχωρία, την άνεση, τις υψηλές δυνατότητες συνδεσιμότητας και τα πρωτοποριακά συστήματα υποβοήθησης του οδηγού

  • -
  • -

7 χρόνια μετά την κυκλοφορία του compact πολυμορφικού και πολυχρηστικού μοντέλου της γκάμας της, η BMW παρουσίασε τη νέα γενιά της 2άρας. Το αυτοκίνητο βασίζεται στο προσθιοκίνητο πλαίσιο UKL ΙΙ, ακολουθώντας την αρχική φιλοσοφία αλλά με πιο δυναμικό τρόπο.

new bmw-2 active tourer 1

Οι διαστάσεις του αμαξώματος είναι ελαφρώς μεγαλύτερες, με το μήκος να αγγίζει τα 4,386 μέτρα, το πλάτος το 1,82μ. και το ύψος το 1,57μ. Αυξημένα κατά 25 χλστ. είναι και τα μετατρόχια, προσδίδοντας στην εικόνα του οχήματος - σε συνδυασμό με τη μεγάλη γρίλια της μάσκας και τα στενά φωτιστικά σώματα τεχνολογίας LED - πιο σύγχρονο και νεανικό προφίλ.

Η 2 Series Active Tourer συνεχίζει να απευθύνεται σε οικογενειάρχες, προβάλλοντας την άνεση και τη λειτουργικότητα. O σχεδιασμός του εσωτερικού θυμίζει έντονα αυτόν της ηλεκτρικής BMW iX, δημιουργώντας μια premium ατμόσφαιρα. Στο ταμπλό δεσπόζει το BMW Curved Display με τις δύο μεγάλες οθόνες 10,25 και 10,7 ιντσών του πίνακα οργάνων και του συστήματος πολυμέσων, το οποίο υποστηρίζει λειτουργικό BMW Operating Sustem 8.

new bmw-2 active tourer 2

Από την κεντρική οθόνη, ο οδηγός μπορεί να ελέγχει κάθε λειτουργία και εφαρμογή εύκολα και κυρίως με ταχύτητα. Ανάμεσα στα εμπρός καθίσματα υπάρχει ένα μεγάλο υποβραχιόνιο που χρησιμοποιείται ως αποθηκευτικός χώρος, ενώ στη βάση της κονσόλας ελευθερώθηκε χώρος για ποτήρια και μικροαντικείμενα, καθώς και για την ασύρματη φόρτιση των smartphone.

Οι πίσω επιβάτες θα εκτιμήσουν το γεγονός ότι τα καθίσματα σύρονται εμπρός – πίσω, με το πορτμπαγκάζ να έχει όγκο 470 λίτρων. Η πίσω πόρτα είναι ηλεκτρική από τη βασική έκδοση, όπως και οι ζάντες αλουμινίου 16 ή 17 ιντσών – ανάλογα την έκδοση. Φυσικά, δεν λείπουν οι θύρες USB-C, ο αυτόματος κλιματισμός δύο ζωνών και μια πλειάδα τεχνολογιών.


Αποκλειστικά με αυτόματο 7άρι κιβώτιο όλες οι εκδόσεις

new bmw-2 active tourer 3

Όσον αφορά στους κινητήρες, η καινούρια BMW Σειρά 2 Active Tourer θα λανσαριστεί αρχικά με τέσσερις επιλογές. Στη βάση βρίσκεται η έκδοση 218i με τον 1.500άρη τρικύλινδρο turbo των 136 ίππων. Ακολουθεί η 220i με τον ίδιο κινητήρα αλλά και mild hybrid σύστημα που αποδίδει 170 ίππους και πιο πάνω συναντάμε την επίσης ήπια υβριδική 223i με το δίλιτρο μοτέρ και την ισχύ των 218 ίππων.

Στους diesel υπάρχει μόνο ένα δίλιτρο σύνολο της 218d με 150 ίππους. Όλες οι εκδόσεις συνδυάζονται στάνταρ με το αυτόματο κιβώτιο 7 σχέσεων.

new bmw-2 active tourer 4

Η νέα BMW θα λανσαριστεί στις ευρωπαϊκές αγορές στις αρχές του 2022. Από το καλοκαίρι του ίδιου έτους, θα είναι διαθέσιμη και με δύο plug-in hybrid σύνολα απόδοσης 245 ίππων στην 225e και 326 ίππων στην 230e xDrive. Αμφότερα, φοράνε τον 1.500άρη βενζίνης κι ένα ηλεκτρικό σύνολο, η μπαταρία έχει ενεργειακή χωρητικότητα 16,3 kWh και η αυτονομία με ηλεκτρική κίνηση φθάνει τα 80 χιλιόμετρα.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...