Το νέο Toyota Aygo X θα κάνει πρεμιέρα τον Νοέμβριο

Η ιαπωνική φίρμα επιβεβαίωσε ότι το ολοκαίνουριο μικρό crossover της γκάμας της θα λανσαριστεί με το όνομα Aygo X

  • -
  • -

Στις αρχές του έτους η Toyota μας έδωσε μια γεύση του επερχόμενου mini crossover μέσω του πρωτότυπου X Prologue. Πλέον, έφτασε η ώρα να δούμε την έκδοση παραγωγής του μοντέλου, με την εταιρεία να ανακοινώνει επίσημα πως τα αποκαλυπτήρια θα πραγματοποιηθούν τον επόμενο μήνα.

toyota aygo x brand

Το νέο Aygo X βασίζεται στην πλατφόρμα GA-B, την ίδια δηλαδή με το Yaris και η κατασκευή του θα γίνει στο εργοστάσιο του Kolin στην Τσεχία. Πρόκειται για ένα made in Europe αυτοκίνητο, με την σχεδίαση, εξέλιξη και παραγωγή να διεξάγονται στη Γηραιά Ήπειρο από την Toyota Motor Europe. 

Περιγράφεται ως ένα σύγχρονο compact «Cross» μοντέλο, με μοντέρνο design και νεανικά χαρακτηριστικά, ιδανικό για καθημερινές μετακινήσεις και στιγμές εξερεύνησης. Η ομάδα ανάπτυξης του Aygo X μελέτησε την τρέχουσα και τη μελλοντική ζωή σε αστικά και προαστιακά περιβάλλοντα στην Ευρώπη, προκειμένου να προσφέρει στους πελάτες ένα όχημα που θα ικανοποιεί πλήρως τις ανάγκες τους.

toyota aygo x size

Αισθητικά παραπέμπει σε crossover χάρη στην αυξημένη απόσταση από το έδαφος και τα περιπετειώδη χαρακτηριστικά του. Θα μπορεί να εξατομικευτεί πλήρως, προκαλώντας το ενδιαφέρον των οδηγών και ιδιαίτερα των νεότερων σε ηλικία.

Όσον αφορά στο εσωτερικό και τους κινητήρες, η Toyota δεν ανέφερε το παραμικρό. Περισσότερες λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν το επόμενο διάστημα.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...