Πότε θα έρθει στην Ελλάδα και με ποιους κινητήρες το νέο DS 4;

Το τέταρτο μοντέλο της γκάμας της, ένα υψηλής κομψότητας και αψεγάδιαστης αισθητικής αυτοκίνητο, είναι έτοιμη να λανσάρει στη χώρα μας η DS

  • -
  • -

Το καινούριο DS 4 ανήκει στην κατηγορία των premium μεσαίων hatchback. Διακρίνεται για το μοναδικό του στυλ, τα κορυφαία επίπεδα άνεσης, την τεχνολογική υπεροχή και το ξεχωριστό εσωτερικό.

back ds4

Βασίζεται στην πλατφόρμα EMP2, έχοντας μήκος 4,4 μέτρα, πλάτος 1,83μ. και ύψος 1,47μ. Προσφέρεται με ζάντες 19 και 20 ιντσών, φέρει το πρωτοποριακό σύστημα φώτων DS MATRIX LED VISION και εκπληκτικές αναλογίες. Η σιλουέτα του νέου DS είναι πραγματικά μοναδική στην κατηγορία, γεγονός που θα εκτιμήσουν δεόντως οι υποψήφιοι αγοραστές. Τα πίσω φτερά, το γυαλιστερό μαύρο φινίρισμα και το έντονα κεκλιμένο παρμπρίζ πίσω εντείνουν τη μυώδη εμφάνιση του αμαξώματος. 

interior ds4

Ανοίγοντας τις πόρτες από τις αναδυόμενες λαβές αποκαλύπτεται ένα πανέμορφο σαλόνι. Στο επίκεντρο βρίσκεται ο ψηφιακός πίνακας οργάνων και η μεγάλη οθόνη αφής. Οι επιφάνειες στην καμπίνα καλύπτονται από ανώτερης ποιότητας υλικά, με τη συνδεσιμότητα, το καινοτόμο σύστημα «επαυξημένης» προβολής πληροφοριών και τις τεχνολογίες υποβοήθησης να κάνουν τη διαφορά.

Ο χώρος αποσκευών έχει όγκο 430 λίτρων και η πόρτα του πορτμπαγκάζ ανοίγει ηλεκτρικά με σύστημα ανέπαφου ανοίγματος.

Κινητήρες βενζίνης, diesel και plug-in hybrid

move ds4

Για την κίνηση του DS 4 φροντίζουν τρία βενζινοκίνητα σύνολα Puretech απόδοσης 130, 180 και 225 ίππων, καθώς και μια πετρελαιοκίνητη έκδοση του BleuHDi με 130 ίππους. Η μέση κατανάλωση στο diesel μοτέρ είναι στα 4,8 λίτρα/100 χλμ. και στον βασικό βενζίνης στα 5,9 λτ./ 100 χλμ. Αντίστοιχα, οι εκπομπές ρύπων ξεκινούν από 125 και 135 γρ./χλμ.

Το DS 4 E-TENSE 225 με την plug-in hybrid τεχνολογία συνδυάζει τον τετρακύλινδρο κινητήρα PureTech των 180 ίππων κι έναν ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 110 ίππων. Η μπαταρία ενεργειακής χωρητικότητας 12,4 kWh παρέχει αυτονομία έως 55 χιλιόμετρα με ηλεκτρική κίνηση. Η ροπή των 360 Nm επιτρέπει την επιτάχυνση από στάση έως τα 100 χλμ./ώρα σε 7,7 δευτερόλεπτα και την κάλυψη των πρώτων 1.000 μέτρων σε 27,3 δευτερόλεπτα. Η μέση κατανάλωση καυσίμου ανέρχεται στο 1,3 λίτρο/100 χιλιόμετρα και οι εκπομπές CO2 είναι στα 29 γρ./χλμ. στον κύκλο WLTP.

premium ds4

Όσο για το λανσάρισμα του DS 4 στην Ελλάδα, αναμένεται να ξεκινήσει στα τέλη Νοεμβρίου ή στις αρχές Δεκεμβρίου. Οι τιμές θα ανακοινωθούν λίγο πριν την έναρξη της εμπορικής πορείας, ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες μας θα είναι άκρως ανταγωνιστικές σε σύγκριση με τη χώρα παραγωγής.

Τέλος, αξίζει να σημειώσουμε ότι, μέχρι το 2024 το μοντέλο θα είναι διαθέσιμο και ως αμιγώς ηλεκτροκίνητο.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...