To Citroen C3 πιο μοδάτο από ποτέ στην έκδοση Saint James

Η διάσημη γαλλική εταιρεία μόδας δίνει το δικό της στίγμα στο έτσι κι αλλιώς ξεχωριστό Citroen C3

  • -
  • -

Το Citroen C3 δεν αποτελεί μια τυπική λύση στην κατηγορία των supermini. Στην επιλογή του δεν καταλήγεις μόνο με βάση τη λογική αλλά καθοδηγούμενος και από το συναίσθημα, εκτιμώντας τον διαφορετικό χαρακτήρα που πρεσβεύει. Οι προσιτές τιμές, οι οικονομικοί σε καύσιμο αλλά αποδοτικοί κινητήρες και το υψηλό επίπεδο εξοπλισμού που παραδοσιακά «τραβάνε» τους αγοραστές της κατηγορίας, συνδυάζονται με έναν μοναδικό χαρακτήρα, την πραγματικά ξεχωριστή εμφάνιση και την άνεση που θυμίζει premium μοντέλο μεγαλύτερης κατηγορίας.

Σε όλα αυτά, πλέον προσθέτουμε και την ειδική έκδοση Saint James που θα παραχθεί σε συγκεκριμένες μονάδες και συνδυάζει τα θελκτικά χαρακτηριστικά του Citroen C3 με την αισθητική του οίκου μόδας Saint James, που αναμφίβολα, ξεφεύγει από τα συνηθισμένα. Ακριβώς όπως και το C3, δηλαδή!

Βασίζεται στο έτσι κι αλλιώς πλούσιο επίπεδο εξοπλισμού Shine και ξεχωρίζει από τις διαφορετικές επενδύσεις εσωτερικού με λευκές ραφές, τους νέους συνδυασμούς χρωμάτων στο αμάξωμα, τα ειδικά σηματάκια Saint James σε διάφορα σημεία, όπως στις πόρτες, τις ζάντες αλουμινίου 16 ιντσών, τα διακοσμητικά χρωμίου στην καμπίνα, το λευκό περίγραμμα στους προβολείς ομίχλης και τα Airbumps και άλλες λεπτομέρειες που αναβαθμίζουν το στυλ του γαλλικού supermini.

Φυσικά ο στάνταρ εξοπλισμός της έκδοσης Shine διατηρείται, οπότε στο βασικό πακέτο συμπεριλαμβάνονται premium στοιχεία, όπως οι προβολείς LED, το σύστημα infotainment με υποστήριξη Android Auto και Apple CarPlay, ο αυτόματος κλιματισμός, τα αυτόματα φώτα, οι αυτόματοι υαλοκαθαριστήρες, το Cruise Control, η κάμερα οπισθοπορείας, το σύστημα εισόδου και εκκίνησης κινητήρα χωρίς κλειδί και πολλά ακόμη.

Στην Ελλάδα η ξεχωριστή έκδοση Saint James του Citroen C3 συνδυάζεται αποκλειστικά με τον τούρμπο τρικύλινδρο βενζινοκινητήρα των 1.2 λίτρων PureTech με 110 ίππους. Ο αγοραστής μπορεί να διαλέξει ανάμεσα σε χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων ή το εξάρι αυτόματο κιβώτιο EAT της Citroen, ενώ η τιμή της στην ελληνική αγορά ξεκινά από τις 17.000€, χάρη στην προωθητική ενέργεια που «τρέχει» αυτή την περίοδο και κόβει 700€ από το τελικό ποσό.

Φυσικά, ο τιμοκατάλογος του Citroen C3 ανοίγει σε αρκετά χαμηλότερα τιμολογιακά επίπεδα. Πιο συγκεκριμένα, το χαρισματικό supermini της Citroen διατίθεται από τις 12.900€ (επίσης με έκπτωση 600€ από προωθητική ενέργεια), σε ένα πακέτο που έχει σχεδιαστεί ειδικά για εκείνους που ζητούν την κάλυψη όλων των αναγκών τους με το μικρότερο δυνατό κόστος. Οι κινητήρες τελευταίας γενιάς Euro 6 ξεκινούν από το ατμοσφαιρικό τρικύλινδρο σύνολο 1.2 PureTech με τους 83 ίππους. Το χειροκίνητο πεντάρι κιβώτιο ταχυτήτων με την πυκνή κλιμάκωση κρατά τον κινητήρα σε εγρήγορση και οι επιδόσεις δεν υστερούν, ακόμη και με πλήρες φορτίο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Citroen C3 παραμένει ένα από τα λίγα -πλέον- μοντέλα της κατηγορίας που διατίθεται με πετρελαιοκινητήρα. Ο τετρακύλινδρος τούρμπο 1.5 BlueHDi αποδεικνύει εδώ και χρόνια την αξία του, χαρίζοντας πλούσια επίπεδα ροπής από το χαμηλό φάσμα λειτουργίας. Αποδίδει 100 ίππους, συνδυάζεται με χειροκίνητο εξάρι σασμάν και μάλιστα, δεν πληρώνει τέλη κυκλοφορίας! Ο χρήστης στην καθημερινότητά του απολαμβάνει ένα αυτοκίνητο με ελάχιστες απαιτήσεις σε καύσιμο, αφού δεν ζητά περισσότερα από 5 λίτρα πετρελαίου ανά 100 χιλιόμετρα, σε μεικτή χρήση.
Από πλευράς εξοπλισμού, η βασική έκδοση Flair μόνο… βασική δεν είναι τελικά. Περιλαμβάνει σύστημα προειδοποίησης παρέκκλισης από τη λωρίδα κυκλοφορίας, αναγνώριση οδικών σημάτων, σύστημα ειδοποίησης ξεκούρασης του οδηγού, προβολείς LED, Bluetooth με USB και όλες τις ηλεκτρικές ευκολίες. Συνολικά, 12 συστήματα υποβοήθησης της οδήγησης είναι διαθέσιμα στην γκάμα, ενώ ο αγοραστής μπορεί πραγματικά να φέρει στα μέτρα του το Citroen C3 που θέλει να αγοράσει, χάρη στις δυνατότητες εξατομίκευσης με έως και 97 διαφορετικούς συνδυασμούς.

Κερασάκι στην τούρτα αποτελούν οι χώροι στο εσωτερικό. Ακόμη και πέντε άτομα θα βολευτούν στην καμπίνα του γαλλικού μοντέλου πόλης, έχοντας παράλληλα 300 λίτρα διαθέσιμα στο πορτμπαγκάζ. Η άνεση δεν εφαρμόζεται μόνο στο κομμάτι των χώρων για το Citroen C3 αλλά και στην πιο ουσιαστική σημασία της, χάρη στο Citroen Advanced Comfort. Το τελευταίο είναι μια καινοτομία της Citroen που συνδυάζει τη ρύθμιση της ανάρτησης, το φιλτράρισμα των κραδασμών και το περισσότερο αφρώδες στα καθίσματα.
Όλα τα παραπάνω συνθέτουν ένα περιβάλλον μετακίνησης που μόνο supermini δεν θυμίζει σε ο,τι αφορά την αίσθηση που αποκομίζουν οι επιβάτες στο ταξίδι, ανεξάρτητα από τις ώρες που θα βρίσκονται στο αυτοκίνητο!

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...