Hyundai Casper: Ο ανταγωνιστής του Ignis αποκαλύφθηκε

Πρώτες επίσημες φωτογραφίες του A-Segment SUV

  • -
  • -

Η Hyundai μόλις αποκάλυψε τις πρώτες επίσημες φωτογραφίες για το ολοκαίνουργιο Casper, το εισαγωγικό crossover που έρχεται να σταθεί απέναντι στο Suzuki Ignis. Λίγες μόλις μέρες μετά τις πρώτες teaser φωτογραφίες του μικρού μοντέλου, η κορεατική μάρκα φαίνεται πως δεν κρατήθηκε, παρουσιάζοντας το μοντέρνο αυτοκίνητο πόλης, το οποίο προορίζεται να κυκλοφορήσει μέχρι το τέλος του έτους. Η πλατφόρμα για δήλωση ενδιαφέροντος στην Ν. Κορέα έχει ήδη ανοίξει.

Το λιλιπούτειο crossover, ξεκίνησε φέροντας την κωδική ονομασία AX-1, με καμουφλαρισμένα αυτοκίνητα δοκιμών να έχουν εντοπιστεί σε δημόσιους δρόμους τον περασμένο Φεβρουάριο. Αν και πολλοί από εμάς, στο άκουσμα του ονόματος θα σκεφτούμε το ομώνυμο μικρό φάντασμα, η Hyundai δηλώνει πως σχετίζεται με το διάσημο «κόλπο» του skateboard, το οποίο εφηύρε ο Bobby “Casper” Boyden, την δεκαετία του ’70.

Σημείο κλειδί στον σχεδιασμό του Casper, αποτελούν φυσικά τα μεγάλα στρογγυλά φώτα τεχνολογίας LED στον εμπρός προφυλακτήρα, με το νέο μοντέλο να ενστερνίζεται την φιλοσοφία φώτων δύο μερών, όπως έχουμε δει και στα μεγαλύτερα Bayon και Kona. Η βασική έκδοση φαίνεται να φέρει μία ασημί γρίλια, η οποία ενώνει τα δύο στρογγυλά φωτιστικά σώματα, ενώ η πιο «περιπετειώδης» έκδοση έρχεται με μαύρη γρίλια και ακόμη δύο στρογγυλές εισαγωγές αέρα. Στο πίσω μέρος, τα φώτα βρίσκονται ενσωματωμένα σε ένα σώμα κάτω από το τζάμι, ενώ οι στρογγυλοί ανακλαστήρες συνεχίζουν το μοτίβο που είδαμε και μπροστά.

Το νέο SUV πατά πάνω στην πλατφόρμα K1, την ίδια με αυτή που βρίσκουμε και στα Hyundai i10 και Kia Picanto. Κάπως έτσι το Casper είναι σημαντικά μικρότερο από οποιοδήποτε άλλο crossover της μάρκας. Το μήκος του φτάνει τα 3.595 χιλιοστά, το πλάτος τα 1.595 και το ύψος τα 1.575, με το μεταξόνιο να βρίσκεται στα 2,4 μέτρα.

Περισσότερα για τον μικρό εξερευνητή θα μάθουμε μέσα στους επόμενους μήνες με την παραγωγή να φημολογείται πως θα ξεκινήσει στις 15 Σεπτεμβρίου.

Πατήστε εδώ για να δείτε με ποιους κινητήρες θα λανσαριστεί το Hyundai Casper

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...