Δες πότε θα παρουσιάσει η Hyundai το μικρότερο SUV της γκάμας της

Το Casper έρχεται να εμπλουτίσει ακόμη περισσότερο την ποικιλία στα SUV της κορεατικής μάρκας

  • -
  • -

Η ήδη πλούσια γκάμα SUV μοντέλων της Hyundai σκοπεύει να διευρυνθεί ακόμη περισσότερο, με την προσθήκη ενός λιλιπούτειου crossover, το οποίο θα αποτελεί μέρος του A-segment και μπορεί να προσφέρεται τόσο με κινητήρα εσωτερικής καύσης, αλλά και με αμιγώς ηλεκτρικό κινητήριο σύνολο. Το νέο μοντέλο πιθανολογείται πως θα υιοθετεί το όνομα Casper και θα προσφέρεται αρχικά στις αγορές της Κορέας και της Ινδίας, με το ενδεχόμενο ερχομού στην Ευρωπαϊκή αγορά να παραμένει ανοιχτό.

Πριν από μερικούς μήνες, δύο teaser φωτογραφίες του μικρού crossover είχαν δοθεί στην δημοσιότητα, αποκαλύπτοντας την χαρακτηριστική σχεδιαστική ταυτότητα των φωτιστικών σωμάτων εμπρός και πίσω, με στρογγυλά LED στο εμπρός μέρος και φουτουριστική κυψελοειδή διάταξη πίσω.

Το Casper θα βασίζεται στην πλατφόρμα K1, την ίδια με του i10, χαρίζοντας στο νέο μοντέλο διαστάσεις σημαντικά μικρότερες από τα B-SUV Bayon και Kona, τοποθετώντας το έτσι απέναντι από αυτοκίνητα όπως το Suzuki Ignis. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι διαθέσιμοι κινητήρες για την αγορά της Ν. Κορέας θα είναι δύο 1.000άρηδες, ένας ατμοσφαιρικός και ένας Turbo, με τις αποδόσεις να φτάνουν τους 76 και τους 100 ίππους, αντίστοιχα.

Εκτός των πιθανών θερμικών κινητήρων όμως, το Casper θα μπορούσε να κυκλοφορήσει και ως αμιγώς ηλεκτρικό. Έχει ήδη επιβεβαιωθεί πως το Hyundai Motor Group ετοιμάζει ένα μικρό εξηλεκτρισμένο μοντέλο, το οποίο θα παρουσιάσει μέσα στο 2023 και ο συγχρονισμός των δύο ειδήσεων θα μπορούσε να σημαίνει πως το Casper είναι το «επίμαχο» αυτοκίνητο.

Αναμένουμε περισσότερες πληροφορίες στην επίσημη παρουσίαση, η οποία υπολογίζεται πως θα πραγματοποιηθεί πριν το τέλος του έτους, ενώ φήμες θέλουν την παραγωγή να ξεκινά στην Κορέα, μέσα στον επόμενο μήνα.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...