Μάθε τα επόμενα ηλεκτρικά μοντέλα της BMW

Τέσσερα νέα ηλεκτρικά αυτοκίνητα σκοπεύει να παρουσιάσει η BMW στο άμεσο μέλλον, ενώ αργότερα, θα ακολουθήσουν κι άλλα.

  • -
  • -

Τα επόμενα δύο χρόνια θα αλλάξουν αρκετά την εικόνα της BMW από τη σημερινή, καθώς η γερμανική μάρκα θα επενδύσει ακόμη περισσότερο στην ηλεκτροκίνηση. Πιο συγκεκριμένα, τέσσερα νέα αυτοκίνητα που θα κινούνται μόνο με μπαταρίες θα προστεθούν στην γκάμα της, καλύπτοντας διάφορες κατηγορίες.

Ξεκινώντας από τον επόμενο χρόνο, η BMW θα «ρίξει» στην αγορά την αμιγώς ηλεκτρική έκδοση της Σειράς 7 με τα σήματα “i”, τα οποία χρησιμοποιούνται από τη μάρκα για να διαφοροποιεί τα ηλεκτρικά της μοντέλα. Η συγκεκριμένη πρόταση θα καθίσει απέναντι από τη νέα EQS της Mercedes, ανοίγοντας νέα «βεντέτα» στη φρέσκια κατηγορία των ηλεκτρικών λιμουζινών.

Στη συνέχεια θα δούμε το X1 σε ηλεκτρική υλοποίηση, τα μηχανικά μέρη του οποίου θα συνοδεύσουν την αντίστοιχη έκδοση του MINI Countryman. Το τελευταίο από τα τέσσερα EV που θα δούμε μέσα στην επόμενη διετία από τη BMW, είναι ένα ακόμη πολυτελές sedan. Πρόκειται για τη Σειρά 5, η οποία επίσης θα διατεθεί ως αμιγώς ηλεκτροκίνητη.

Από το 2025 και μετά η BMW θα μας παρουσιάσει μια πλατφόρμα νέας γενιάς η οποία θα έχει τη δυνατότητα να φιλοξενεί τόσο αμιγώς ηλεκτροκίνητα μοντέλα, όσο και Plug-In Hybrid, ενώ θα μπορεί να υποστηρίξει ακόμη και «απλά» μοτέρ πετρελαίου και βενζίνης. Η συγκεκριμένη θα ρίξει αισθητά το κόστος παραγωγής και θα επιτρέψει στη μάρκα να «παίξει» με μεγαλύτερη ελευθερία στις εκδόσεις των αυτοκινήτων της.

Σύμφωνα με το πλάνο της BMW, μέχρι και το τέλος του 2025 θα έχουν πουλήσει περισσότερα από 2 εκατομμύρια αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα, ενώ το μερίδιο αγοράς τους θα αντιπροσωπεύει περίπου το 25% του συνόλου. Έως το 2030, η BMW θέλει τα μισά αυτοκίνητα που θα πουλάει να είναι ηλεκτρικά, για να φτάσει στο στόχο κατασκευής 10 εκατομμυρίων ηλεκτρικών.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...