ΝΕΟ TOYOTA RAV4: Η εξέλιξη του SUV

Η συνέχιση της ιστορίας: ο ιδρυτής της κατηγορίας SUV θέτει και πάλι νέα και προηγμένα τεχνολογικά δεδομένα, με το εξελιγμένο σύστημα Hybrid, την «ηλεκτρική» τετρακίνηση, τη νέα πλατφόρμα GA-K και τη δεύτερη γενιά της σουίτας Toyota Safety Sense - που το κάνουν πιο ικανό και ασφαλές από ποτέ

  • -
  • -

Πέρασαν 27 χρόνια από τη στιγμή της γέννησης ενός οροσήμου της ιστορίας της αυτοκίνησης. Το Toyota RAV4 συνδύασε το 1994 τις εκτός δρόμου ικανότητες ενός 4x4 με τις συμπαγείς διαστάσεις και τη συμπεριφορά ενός hatchback, σε ένα παγκόσμιο αυτοκίνητο που θα ανταποκρινόταν πρωτόγνωρα στο μοντέρνο τρόπο ζωής και θα εξελισσόταν σήμερα στο πιο δημοφιλές του κόσμου: το SUV.

Και η ιστορία συνεχίστηκε το ίδιο εμβληματική, συνδυάζοντας τα χαρακτηριστικά του SUV με τις αρετές της υβριδικής τεχνολογίας – άλλη μια πρωτοπορία της Toyota. Τώρα, στην 5η του γενιά, το RAV4 έχει ακόμα πιο προηγμένο υβριδικό σύστημα και είναι τελειοποιημένο σε κάθε του σημείο - χάρη στη νέα του «επανάσταση»: την κορυφαία πλατφόρμα GA-K της Toyota, που προσφέρει πρωτόγνωρες δυνατότητες χωροταξίας και οδικής συμπεριφοράς. Το Toyota RAV4 είναι η διαρκής εξέλιξη μιας επαναστατικής ιδέας.

 

Το νέο μοντέλο διατίθεται σε εκδόσεις βενζίνης 2.0 λίτρων με 175 ίππους, Hybrid 2.5 με 218-222 ή Plug-in Hybrid 2.5 με 306 hp. Το υβριδικό σύστημα είναι ελαφρύτερο και πιο συμπαγές, επιτυγχάνοντας κορυφαία ενεργειακή απόδοση 41% για τον περιορισμό της κατανάλωσης και των ρύπων. Ειδικά η νέα έκδοση Plug-in Hybrid με τους 306 ίππους επιταχύνει από στάση στα 100 km/h σε 6’’, ενώ παράλληλα πετυχαίνει εξαιρετικά χαμηλή μέση κατανάλωση καυσίμου, μόλις 1 l1/100 km!

Η πλατφόρμα GA-K είναι η άρτια βάση του υβριδικού συστήματος. Επιτρέπει την τοποθέτηση του ηλεκτροκινητήρα στον πίσω άξονα για να επιτευχθεί «ηλεκτρικά» η ευφυής τετρακίνηση AWD-i. Όπως και με το προηγμένο AWD της έκδοσης 2.0, το νέο RAV4 διαθέτει κορυφαία off-road ικανότητα, αλλά το σημαντικότερο είναι ότι - σε συνδυασμό την αυτόματη κατανομή της ροπής και το σύστημα Torque Vectoring - επιτυγχάνει κορυφαία ασφάλεια σε ολισθηρό τερέν, με την επιλογή του οδηγού μεταξύ τριών Drive Modes.

 

Στην ασφάλεια, φυσικά, συμβάλλει και η βελτιωμένη κατά 57% ακαμψία και η μείωση του ύψους του κέντρου βάρους χάρη στην πλατφόρμα GA-K.

Το RAV4, ως προπάτορας των SUV, έχει διαχρονικά πανίσχυρη προσωπικότητα - και στη νέα του γενιά αυτή εκφράζεται με το πολυγωνικό μοτίφ στο εξωτερικό, με αυξημένο πλάτος και ύψος από το έδαφος, με δυναμικές γραμμώσεις και μυώδεις προφυλακτήρες.

Όμως, κάτω από το αμάξωμα κρύβεται η «επανάσταση» της GA-K που επιτρέπει την αύξηση του μεταξονίου - παρά τη μείωση του μήκους κατά 5 mm για καλύτερη ευελιξία στην πόλη - που χαρίζει κορυφαίους χώρους επιβατών και αποσκευών (580 lt – 520 στην έκδοση PHEV).

Μέσα σε μία απαράμιλλης απτής ποιότητας καμπίνα, η θέση οδήγησης έχει βελτιωμένη γεωμετρία και περιμετρική ορατότητα, και δύο ψηφιακές οθόνες - μία στον πίνακα οργάνων και μία στην κονσόλα για την πλοήγηση, τα πολυμέσα και τη συνδεσιμότητα του smartphone.

 

Υβριδικό, για κάθε δρόμο και με φιλικό εσωτερικό για κάθε περίσταση, σύμφωνα με την Toyota, το νέο RAV4 υποδέχεται πρώτο τη δεύτερη γενιά της ηλεκτρονικής σουίτας Toyota Safety Sense - μια πλειάδα τεχνολογιών αποφυγής προσκρούσεων με αυτόματο φρενάρισμα και υποβοήθηση του τιμονιού, προειδοποίησης του οδηγού και περιορισμού των επιπτώσεων του ατυχήματος. Έτσι, η υψηλή απόδοση και οικονομία, η δυνατότητα κίνησης σε κάθε τερέν και η μεγάλη ευρυχωρία συνδυάζονται με το ύψιστο επίπεδο άνεσης και ασφάλειας στην οδήγηση. Αυτό είναι το RAV4: Ο ορισμός του τέλειου SUV.

Τώρα, το νέο Toyota RAV4 διατίθεται με όφελος έως 2.000€ που καθιστά την αγορά του ακόμη πιο συμφέρουσα. Περισσότερα για την προωθητική ενέργεια της Toyota μπορείτε να δείτε εδώ


ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...