Το Audi Q3 45 TFSI e με Plug-In Hybrid τεχνολογία ήρθε στην Ελλάδα - Δείτε τις τιμές

Σε κλασικό SUV αμάξωμα ή σε πιο σπορ έκδοση Sportback, το πρώτο Plug-In υβριδικό Audi στην κατηγορία των compact SUV έφτασε στη χώρα μας.

  • -
  • -

Η Audi με τα plug-in υβριδικά SUV Q3 45 TFSI e και Q3 Sportback 45 TFSI e, πετάει το γάντι στον ανταγωνισμό! Τα δύο δημοφιλή SUV, εξοπλισμένα με τεχνολογικά προηγμένο plug-in υβριδικό κινητήριο σύστημα, προσφέρουν συνδυασμένη ισχύ 245 PS, συναρπαστικές επιδόσεις και ηλεκτρική αυτονομία που φτάνει τα 61 χλμ. (κατά NEDC). Η εύχρηστη στην καθημερινότητα ηλεκτροκίνηση, η απλή διαδικασία φόρτισης και τα δυναμικά οδηγικά χαρακτηριστικά, καθιστούν τα δύο υβριδικά SUV ιδανική λύση για είσοδο στον κόσμο της εξηλεκτρισμένης κινητικότητας.

Τα δύο μοντέλα απαλλάσσονται από καταβολή ετήσιων τελών κυκλοφορίας ενώ ως εταιρικά αυτοκίνητα, οι χρήστες δεν πληρώνουν φόρο χρήσης. Στην Ελλάδα, το Q3 45 TFSI e έχει ΠΛΤ 45.900 €, η αντίστοιχη για το Q3 Sportback 45 TFSI e είναι 49.550 €, ενώ για περιορισμένο χρονικό διάστημα προσφέρονται με επιπλέον όφελος ηλεκτροκίνησης ύψους 3.000 €.

Και τα δύο μοντέλα Q3 χρησιμοποιούν τον 1.4 TFSI, με ισχύ 150 PS, ως κινητήρα εσωτερικής καύσης. Συνδυάζεται με ένα σύγχρονο ηλεκτροκινητήρα μόνιμου μαγνήτη (PSM), με ισχύ 85 kW (116 PS). Ο PSM αποτελεί ενιαία μονάδα με το αυτόματο κιβώτιο S tronic έξι σχέσεων, μαζί με τον διαχωριστικό συμπλέκτη.

Συνδυαστικά, η ισχύς - μεταδίδεται στους μπροστινούς τροχούς - φτάνει την τιμή των 245 PS και η ροπή τα 400 Nm. Και τα δύο μοντέλα επιταχύνουν 0-100 χλμ./ώρα σε 7,3 δευτερόλεπτα, τελική ταχύτητα 210 χλμ./ώρα. Στον κύκλο μετρήσεων NEDC, η κατανάλωση του Q3 45 TFSI e είναι 1,4 - 1,7 λίτρα ανά 100 χλμ. (32 - 39 γραμμ. CO2). Οι αντίστοιχες τιμές για το Q3 Sportback 45 TFSI e είναι ίδιες για την κατανάλωση ενώ για τους ρύπους 33 - 38 γραμμάρια CO2.

Η μπαταρία υψηλής τάσης βρίσκεται κάτω από το δάπεδο του οχήματος, μπροστά από τον πίσω άξονα. Τα 96 πρισματικά της στοιχεία αποθηκεύουν 13,0 kWh ενέργειας (10,4 kWh net). Τα δύο υβριδικά SUV ξεκινούν πάντα σε ηλεκτρική λειτουργία. Μπορούν να καλύψουν έως και 61 χλμ. αποκλειστικά ηλεκτρικά (NEDC), με μέγιστη ταχύτητα 140 χλμ./ώρα.

Τα Audi Q3 45 TFSI e και Q3 Sportback 45 TFSI e φορτίζονται χρησιμοποιώντας είτε συνεχές ρεύμα (DC) με ισχύ 11 kW είτε με εναλλασσόμενο ρεύμα (AC), σε πρίζα σούκο ή υποδοχή 400 Volts, 3,6 kW. Με την τελευταία, μια άδεια μπαταρία μπορεί να επαναφορτιστεί σε 3 ώρες και 45 λεπτά χρησιμοποιώντας το στάνταρ καλώδιο φόρτισης.

Φυσικά, τα δύο μοντέλα διατηρούν τα γνώριμα χαρακτηριστικά του Q3. Ευρύχωρα στο εσωτερικό, με καθίσματα που προσφέρουν εξαιρετική άνεση ενώ τα πίσω καθίσματα μετατοπίζονται κατά μήκος, ως στάνταρ. Υπάρχουν πολλές επιλογές διαμόρφωσης για αύξηση του χώρου αποσκευών, που ποικίλλει από 380 έως 1.375 λίτρα.

Τα δύο υβριδικά SUV παρέχουν το πλήρες πακέτο infotainment και συνδεσιμότητας της μάρκας - Virtual Cockpit σε δύο μεγέθη και οθόνη αφής 10,1 ιντσών, φωνητικός έλεγχος, πρόγραμμα πλοήγησης MMI Navigation plus, πρόσβαση στις διαδικτυακές υπηρεσίες Audi connect και τις υπηρεσίες Car-to-X, ενώ η εφαρμογή myAudi συνδέει το αυτοκίνητο με smartphone. Διαθέσιμα Audi phone box και Bang & Olufsen Premium Sound System με virtual 3D ήχο.

Το πακέτο συστημάτων υποβοήθησης είναι πληρέστατο, περιλαμβάνει στον βασικό εξοπλισμό τα Audi pre sense, lane departure warning, turn assist, swerve assist ενώ διαθέσιμο προαιρετικά είναι το adaptive cruise control, για εμπειρία ημιαυτόνομης οδήγησης.

Τα Audi Q3 45 TFSI e και Q3 Sportback 45 TFSI e διατίθενται από 45.900 € και 49.550 € αντίστοιχα, με τον βασικό εξοπλισμό να περιλαμβάνει προβολείς LED και αυτόματο διζωνικό κλιματισμό.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...