KIA Sportage: Έρχεται με εξελιγμένα μοτέρ βενζίνης-πετρελαίου, ακολουθεί το Plug-In Hybrid

Φτάνοντας αισίως στην πέμπτη του γενιά, το KIA Sportage θα είναι διαθέσιμο με ευρεία γκάμα κινητήρων που περιλαμβάνει από παραδοσιακά μοτέρ μέχρι Plug-In Hybrid επιλογή.

  • -
  • -

Περίπου ένα μήνα μετά την παρουσίαση της νέας του γενιάς, το KIA Sportage αποκαλύπτεται εις βάθος. Η φίρμα μας δίνει αρκετές πληροφορίες σχετικά με τους κινητήρες που θα συνοδεύουν το SUV της, τουλάχιστον σε αρχικό στάδιο, ενώ αναφέρει ότι σύντομα θα προστεθούν ακόμη περισσότερες επιλογές στην γκάμα.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΝΕΟ KIA SPORTAGE

Ανάλογα με την αγορά το Sportage θα διατίθεται σε εκδόσεις με στάνταρ και μακρύ μεταξόνιο. Στην Ευρώπη θα έρθει η «κανονική» του έκδοση καθώς στη συγκεκριμένη κατηγορία των C-SUV οι διαστάσεις και οι απαιτήσεις των αγοραστών είναι συγκεκριμένες. Με το λανσάρισμα του μοντέλου θα δούμε τον τετρακύλινδρο τούρμπο βενζινοκινητήρα 1.6 T-GDI με 180 ίππους και 265 Nm ροπής.



Μαζί του θα βρίσκεται ένας τετρακύλινδρος τουρμποντίζελ των 2.0 λίτρων με 185 ίππους και 415 Nm ροπής, ο οποίος θα συνδυάζεται αποκλειστικά με ένα κλασικό αυτόματο οκτάρι σασμάν με μετατροπέα ροπής. Ο 1.600άρης βενζινοκινητήρας θα έρχεται με εξάρι χειροκίνητο κιβώτιο ή προαιρετικά με το επτάρι αυτόματο διπλού συμπλέκτη 7DCT που γνωρίζουμε και από άλλα μοντέλα της μάρκας.


Σύμφωνα με την KIA πολύ σύντομα θα έρθουν και άλλες επιλογές κινητήρων. Η γκάμα των μοτέρ βενζίνης θα εμπλουτιστεί, όπως και εκείνη των ντίζελ. Ακόμη δεν έδωσαν περισσότερες λεπτομέρειες, περιμένουμε όμως ότι θα παρουσιαστούν εκδόσεις με λιγότερη, αλλά και περισσότερη ισχύ. Στην κορυφή θα κάτσει η Plug-In Hybrid έκδοση που θα αποδίδει πάνω από 260 ίππους, ενώ θα υπάρχει και μια συμβατική υβριδική επιλογή (όχι Plug-In) χαμηλότερα.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...