Αποκαλύφθηκε το ολοκαίνουργιο Kia Sportage

Με εντυπωσιακό design εμπνευσμένο από το αμιγώς ηλεκτροκίνητο EV6

  • -
  • -

Η κατηγορία των C-SUV έχει αρχίσει να έχει μία από τις εντυπωσιακότερες συλλογές σχεδίασης, με τις αυτοκινητοβιομηχανίες να σπάνε τα στερεότυπα, δημιουργώντας μοντέλα που ξεχωρίζουν από τους προκατόχους τους χάρη στο τολμηρό design. Η τελευταία προσθήκη λοιπόν, στην λίστα των πλήρως ανανεωμένων μονομάχων που έρχονται να διεκδικήσουν τον θρόνο του Nissan Qashqai, είναι η 5η γενιά του Kia Sportage.

Το κορεατικής καταγωγής C-SUV, του οποίου η ευρωπαϊκή έκδοση - που μπορεί να υιοθετεί μικρές διαφοροποιήσεις στην εμφάνιση - προορίζεται να αποκαλυφθεί τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, μόλις παρουσιάστηκε με κάθε επισημότητα, δείχνοντας για πρώτη φορά στο κοινό την πλήρως ανανεωμένη σχεδίαση που φέρει τόσο εξωτερικά, όσο και εσωτερικά. Με design ξεκάθαρα εμπνευσμένο από την αμιγώς ηλεκτροκίνητη ναυαρχίδα της Kia, το EV6, το νέο Sportage δεν θυμίζει σε τίποτα τον προκάτοχο του, υιοθετώντας ένα νέο, άκρως επιθετικό στυλ από όποια γωνία κι αν το κοιτάξεις.

front

Ξεκινώντας στο εμπρός μέρος, η μεγαλύτερη γρίλια κάτω από το νέο σήμα, εκτείνεται κατά μήκος της μάσκας πριν φτάσει στα δύο εντυπωσιακά φώτα ημέρας, τα οποία λειτουργούν σαν ξεκάθαρο διαχωριστικό ανάμεσα σε αυτή και τα φωτιστικά σώματα. Η ίδια, πιο αγριεμένη φιλοσοφία συνεχίζει και στο πλάι του αυτοκινήτου, αν και σε πιο ήπιους ρυθμούς, με τις στρογγυλεμένες καμπύλες της 4ης γενιάς να έχουν δώσει την θέση τους σε έντονες ακμές που κινούνται κατά μήκος των θυρών αλλά και των θόλων των πίσω τροχών.

Το ελαφρύ χαμήλωμα της οροφής όσο πηγαίνουμε προς το πίσω σε συνδυασμό με την ανύψωση της βάσης των παραθύρων δίνει μία πιο σπορ και coupe εμφάνιση στο σύνολο η οποία θα ενισχύεται ακόμη περισσότερο με την επιλογή της διχρωμίας που χαρίζει στην οροφή μαύρη απόχρωση ασχέτως του υπόλοιπου αμαξώματος. Το πίσω μέρος, ξεκάθαρα επηρεασμένο από το EV6, φέρει την ακμή που τρέχει κατά μήκος της 5ης πόρτας ακριβώς πάνω από την ταινία φωτός που ενώνει τα πίσω φώτα, ενώ οι μαύρες λεπτομέρειες που έρχονται έως την βάση του πορτμπαγκάζ δίνουν την ψευδαίσθηση μίας πιο compact κατασκευής.

back

Όσοι τώρα δεν μείνουν ευχαριστημένοι και θέλουν κάτι ακόμη πιο τολμηρό, τότε θα μπορούν να επιλέξουν την έκδοση X-Line η οποία θα φέρει νέο εμπρός προφυλακτήρα, περισσότερες μαύρες λεπτομέρειες και πιο ευδιάκριτες ράγες οροφής. Διαφοροποιημένο στην συγκεκριμένη έκδοση θα είναι και το εσωτερικό.

Μιας και το αναφέραμε, να περάσουμε και στην καμπίνα του νέου Sportage, η οποία είναι εξίσου εντυπωσιακή με το εξωτερικό του αυτοκινήτου. Η κορεατική μάρκα έχει πραγματοποιήσει άλματα εξέλιξης στο εσωτερικό του νέου της C-SUV, με το πάνελ που φέρει τις δύο οθόνες για τον ψηφιακό πίνακα οργάνων και το infotainment, αλλά και την ολοκαίνουργια κεντρική κονσόλα με τον περιστροφικό διακόπτη για το κιβώτιο να έχουν τον πρώτο λόγο.

interior

Ακόμη πληροφορίες που να αφορούν τα τεχνικά χαρακτηριστικά του μοντέλου δεν έχουν δοθεί στην δημοσιότητα, αλλά σύμφωνα με πηγές πρωτότυπα δοκιμών που χρησιμοποιούν plug-in hybrid τεχνολογία έχουν κάνει την εμφάνιση τους σε δρόμους της Γερμανίας. Μέχρι όμως να μάθουμε περισσότερα πείτε μας την γνώμη σας από κάτω στα σχόλια. Σας αρέσει το επαναστατικό design της 5ης γενιάς;

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...