Honda: Αποκάλυψη για το νέο πεντάθυρο Civic

Το Civic γίνεται το επόμενο μοντέλο που θα χρησιμοποιεί το υβριδικό κινητήριο σύνολο e:HEV της Honda - Δες πότε θα κυκλοφορήσει στην Ευρώπη

  • -
  • -

Η Honda δημοσίευσε τις πρώτες φωτογραφίες του νέου πεντάθυρου Civic 11ης γενιάς, του διεκδικητή της ιαπωνικής μάρκας στην hatchback κατηγορία. Το Civic παραμένει βασικό μοντέλο της Honda στην Ευρώπη και πλέον γίνεται το πιο πρόσφατο που εφοδιάζεται με το υβριδικό σύστημα e:HEV, το οποίο συνιστά και το μοναδικό διαθέσιμο κινητήριο σύνολο, και εκπληρώνει το στόχο της Honda να εξηλεκτρίσει όλα τα Ευρωπαϊκά mainstream μοντέλα της μέχρι το 2022.

Έχοντας ήδη χρησιμοποιηθεί στα πρόσφατα λανσαρισμένα Jazz e:HEV και Jazz e:HEV Crosstar, το CR-V e:HEV και το νέο HR-V e:HEV που θα αρχίσει να πωλείται αργότερα μέσα στην χρονιά, το ευρέως αναγνωρισμένο υβριδικό σύστημα κίνησης θα προσφέρει πλέον και στους ιδιοκτήτες του νέου Civic τον προνομιακό συνδυασμό οικονομίας και απόδοσης.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΔΟΚΙΜΑΖΟΥΜΕ ΤΟ HONDA JAZZ 1.5 e: HEV

Θυμίζουμε πως το e:HEV συνδυάζει έναν 1.500άρη θερμικό κινητήρα κύκλου Atkinson με 2 ηλεκτροκινητήρες για να παράγει συνδυαστική ισχύ 110 ίππων στα Jazz, 131 ίππων στο HR-V, ενώ στο μεγαλύτερο CR-V βρίσκουμε ένα σύνολο που χρησιμοποιεί 2λιτρο μοτέρ βενζίνης με την απόδοση να αγγίζει τους 145 ίππους. Άγνωστο παραμένει ακόμα το ποια εκδοχή θα δούμε κάτω από το καπό του Civic ή το τι θα γίνει με τα 1.000άρια και 1.500άρια σύνολα που αγαπήσαμε στην σημερινή γενιά.

ΜΗΝ ΧΑΣΕΙΣ ΤΗΝ ΔΟΚΙΜΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΩΔΟΥΣ HONDA JAZZ CROSSTAR 1.5 e:HEV

Στην «καυτή», Type R έκδοση κίνηση θα συνεχίσει να δίνει ένας αποκλειστικά θερμικός κινητήρας 2 λίτρων, ο οποίος θα αποτελεί μία εξελιγμένη έκδοση του K20C1 των 320 ίππων που γνωρίζουμε από το σημερινό μοντέλο.

back

Εμφανισιακά μία από τις μεγαλύτερες αλλαγές στην 11η γενιά είναι το coupe τελείωμα της οροφής στο πίσω μέρος, το οποίο καταλήγει σε μία μικρή αεροτομή, ενώ και η μάσκα έχει διαφοροποιηθεί ελαφρώς σε σχέση με την sedan έκδοση.

Το εσωτερικό, αν και μοντέρνο, ακολουθεί την πορεία που χάραξε η τετράθυρη έκδοση που παρουσιάστηκε στα τέλη Απριλίου και σε αντίθεση με τις τάσεις της εποχής, διατηρεί τους φυσικού διακόπτες για βασικές λειτουργίες όπως το air condition και την ένταση του ραδιοφώνου, ενώ στην κεντρική κονσόλα βρίσκεται μία οθόνη για το infotainment 7 ή 9 ιντσών, με τον ψηφιακό πίνακα οργάνων να φτάνει τις 10,2 ίντσες (υπάρχει και επιλογή 7 ιντσών). Το infotainment συνδέεται ασύρματα μέσω Apple CarPlay και Android Auto, ενώ στον προαιρετικό εξοπλισμό υπάρχει διαθέσιμη και ασύρματη φόρτιση. Το παρόν θα δίνει φυσικά και το πακέτο ηλεκτρονικών συστημάτων ενεργητικής ασφάλειας «Honda Sensing».

Οι πωλήσεις για το Civic hatchback αναμένεται να ξεκινήσουν το φθινόπωρο του 2022. Εσάς πως σας φαίνεται;

interior

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...