Πρώτες εικόνες του νέου ηλεκτρικού Renault Megane των 220 ίππων

Από το Megane R.S., στο Megane E-Tech Electric

  • -
  • -

Τον περασμένο Οκτώβριο, η Renault αποκάλυψε το πρωτότυπο Megane eVision Concept στο πλαίσιο του πλήρως ψηφιακού φόρουμ Renault eWays, ενώ πριν από περίπου ένα μήνα είχαμε τις πρώτες επίσημες φωτογραφίες του μοντέλου που θα παρουσιαστεί μέσα στο τρέχον έτος, του Megane E-Tech Electric. Τώρα η Renault πάει ένα βήμα πιο πέρα, χαρίζοντας μας μία – ναι μεν καμουφλαρισμένη – αλλά πλήρη εικόνα του μοντέλου που προορίζεται να γίνει το πρώτο αμιγώς ηλεκτροκίνητο της γκάμας στο C-segment, βαδίζοντας στα χνάρια των μικρότερων Twingo E-Tech Electric (A-segment) και Zoe (B-segment).

Βλέποντας λοιπόν τις πρώτες φωτογραφίες, αυτό που παρατηρούμε είναι διατήρηση μεγάλου μέρους της σχεδιαστικής φιλοσοφίας που ήδη ξέρουμε και η προσαρμογή της σε ένα μείγμα hatchback και crossover εμφάνισης. Μάλιστα η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία τείνει να αναφέρεται στο νέο μοντέλο ως “MeganE”, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες τα 30 πρώτα πρωτότυπα δοκιμών έχουν ήδη κατασκευαστεί και είναι έτοιμα να «πιάσουν» δουλειά στους δημόσιους δρόμους μέσα στο καλοκαίρι.

side

Εκτός των φωτογραφιών, η Renault αποκάλυψε και μερικά τεχνικά χαρακτηριστικά, τα οποία φαίνονται πολλά υποσχόμενα. Αρχικά να αναφέρουμε πως το MeganE πατά πάνω στην πλατφόρμα CMF-EV και θα χρησιμοποιεί μία μπαταρία χωρητικότητας 60 kWh, ικανή για αυτονομία που αγγίζει τα 450 km σε κύκλο WLTP. Αυτή με την σειρά της θα παρέχει ενέργεια σε ένα ηλεκτροκινητήρα 220 ίππων που πιθανότατα θα κινεί τους εμπρός τροχούς. Λογικά θα υπάρξουν και άλλες εκδόσεις, με διαφορετικές ιπποδυνάμεις και χωρητικότητα μπαταρίας, αλλά προς το παρόν δεν υπάρχει κάποια επιβεβαίωση.

Κρίνοντας από το πόσο γρήγορα το concept εξελίχθηκε σε πρωτότυπο παραγωγής, δεν θα μας έκανε εντύπωση εάν το αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο κυκλοφορούσε στην αγορά μέσα στο πρώτο εξάμηνο του επόμενου έτους. Εσάς πως σας φαίνεται αυτή η στροφή προς την ηλεκτροκίνηση που έκανε η νέα γενιά του γαλλικού μοντέλου;

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...