Το νέο Volkswagen e-Crafter ήρθε στην Ελλάδα – Δες πόσο κάνει

Με ισχύ 136 ίππων και αυτονομία λίγο πάνω από 170 χιλιόμετρα σε κύκλο NEDC

  • -
  • -
Το νέο Volkswagen e-Crafter ήρθε στην Ελλάδα – Δες πόσο κάνει

Το νέο Volkswagen e-Crafter, η αμιγώς ηλεκτρική έκδοση του μοντέλου της Volkswagen, είναι διαθέσιμο και στην Ελλάδα, αποτελώντας μία έξυπνη λύση για μεταφορές και διανομές σε αστικό περιβάλλον, με την ηλεκτρική αυτονομία των 173 χιλιομέτρων (σε κύκλο NEDC) χάρη στη μεγάλη χωρητικότητα της μπαταρίας του, την έκλυση μηδενικών ρύπων κατά την κίνησή του, την απουσία καυσαερίων και θορύβου, σε συνδυασμό με την κορυφαία ροπή του, να το καθιστούν φιλικό προς το περιβάλλον και άξιο πρεσβευτή για κάθε επιχείρηση που το εντάσσει στον στόλο της. Την ίδια στιγμή, το e-Crafter αποκτά ελεύθερη πρόσβαση στις πιο αυστηρές ζώνες κυκλοφορίας που ισχύουν στα κέντρα των σύγχρονων ευρωπαϊκών πόλεων.

Για την εξέλιξη του e-Crafter, η Volkswagen Επαγγελματικά Οχήματα αξιολόγησε 210.000 οδηγικά προφίλ από περισσότερους από 1.500 πελάτες της. Αυτή η μελέτη έδειξε ότι η πλειοψηφία των οδηγών διανύουν καθημερινά με το βαν τους 70-100 χιλιόμετρα, με τη Volkswagen να εξασφαλίζει στο e-Crafter σχεδόν διπλάσια ηλεκτρική αυτονομία. Ο στόχος ήταν η δημιουργία ενός ηλεκτρικού μεγάλου πάνελ-βαν το οποίο θα έχει πρακτικά τεχνικά χαρακτηριστικά που θα υπερκαλύπτουν τις καθημερινές ανάγκες του χρήστη.

Ως μέρος της διαδικασίας εξέλιξης, ένας στόλος από 38 e-Crafter προπαραγωγής τέθηκε στη διάθεση 25 μεγάλων εταιρειών αστικών διανομών στη Γερμανία, τη Μεγάλη Βρετανία, την Ολλανδία και τη Σουηδία, με τη Volkswagen Επαγγελματικά Οχήματα να συλλέγει πολύτιμα δεδομένα προερχόμενα κατευθείαν από τους μελλοντικούς χρήστες του οχήματος!

e-crafter

Η μπαταρία ιόντων λιθίου των 35,8 kWh και 318 κιλών τοποθετήθηκε στο κάτω μέρος του οχήματος για εξοικονόμηση χώρου. Με αυτό τον τρόπο, επιτυγχάνεται η πλήρης αξιοποίηση της χωρητικότητας φορτίου των 10,7 τ.μ. και του ύψους των 2.590 χιλιοστών. Το ίδιο ισχύει και για άλλες σημαντικές διαστάσεις, όπως το πλάτος (1.380 χλστ.) και το ύψος του διαμερίσματος φόρτωσης (1.861 χλστ.). Το μέγιστο ωφέλιμο φορτίο φτάνει τα 970 κιλά, ανάλογα με την διαμόρφωση της παραγγελίας του πελάτη.

Ο ηλεκτροκινητήρας του e-Crafter είναι ενσωματωμένος στο εμπρός μέρος. Αποδίδει 136 ίππους (100 kW) μέγιστης ισχύος και 290 Nm ροπής. Η ισχύς μεταφέρεται στους τροχούς μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου μονής σχέσης σχεδιασμένο ειδικά για επαγγελματικά οχήματα.

Όσον αφορά τη φόρτιση το γερμανικό μοντέλο δεν μένει πίσω. Σε σταθμό φόρτισης συνεχούς ρεύματος με ισχύ 40 kW, η μπαταρία του φτάνει στο 80% της χωρητικότητά της σε μόλις 45 λεπτά της ώρας ενώ σε φορτιστή εναλλασσόμενου ρεύματος, ισχύος 7,2 kW, φορτίζεται στο 100% εντός 5 ωρών και 20 λεπτών – για παράδειγμα κατά τη νύχτα, στις εγκαταστάσεις της επιχείρησης.

Το νέο Volkswagen e-Crafter Van 35 στην έκδοση Medium Wheel Base High Roof έχει λιανική τιμή προ φόρων 47.177 €, που με την προσθήκη ΦΠΑ 24% διαμορφώνεται στα 58.500 €.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...