Το σκληροτράχηλο νέο Ford Bronco, τώρα και ηλεκτρικό

Έρχεται να σταθεί απέναντι στο αμιγώς ηλεκτρικό Wrangler που σίγουρα θα δούμε μέσα στο επόμενο διάστημα

  • -
  • -

Μπορεί να μην πρόκειται για επίσημη ανακοίνωση αλλά ένα μήνυμα απευθείας από το αφεντικό της Ford, Jim Farley, στο Twitter μπορεί να θεωρηθεί αρκετά μεγάλη υπόθεση. Πιο συγκεκριμένα, όταν ερωτήθηκε για το νέο hardcore SUV, Bronco: «γιατί η Ford δεν έχει στα σκαριά κάποια έκδοση μηδενικών ρύπων;» η απάντηση είχε ως εξής: « Τι σας κάνει να νομίζετε πως δεν έχουμε;».

Ford-Bronco-EV-tweet

Δεδομένων των καιρών, ένα αμιγώς ηλεκτροκίνητο Bronco δεν φαντάζει και τόσο εξωπραγματικό αν σκεφτεί κανείς πως η Jeep βρίσκεται ήδη ένα βήμα μπροστά, με το Wrangler Magneto concept. Το μείζον ερώτημα δεν είναι το «αν» αλλά το «πότε» θα κυκλοφορήσει η έκδοση παραγωγής του συγκεκριμένου μοντέλου και σίγουρα η Ford δεν σκοπεύει να αφήσει την Jeep να έχει το μονοπώλιο.

Έχοντας ήδη κάνει τα πρώτα της βήματα στην εποχή της ηλεκτροκίνησης με τα Mustang Mach-E και το ανερχόμενο F-150 Lightning, μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα πως η Ford κατέχει ήδη την απαραίτητη τεχνογνωσία ώστε να δημιουργήσει ένα Bronco το οποίο δεν θα κινείται από κινητήρα εσωτερικής καύσης. Πριν όμως δούμε την αθόρυβη, πλήρως εξηλεκτρισμένη έκδοση, είναι πολύ πιθανό να κυκλοφορήσει πρώτα μία υβριδική εκδοχή, που ίσως ήδη να βρίσκεται σε στάδιο εξέλιξης.

Αν και δεν υπάρχει κάποια επίσημη επιβεβαίωση, αμερικανικά μέσα λένε πως ένα βίντεο που διέρρευσε πρόσφατα έδειχνε το Bronco να εξοπλίζεται με έναν πλήρως ψηφιακό πίνακα οργάνων που έφερε την ένδειξη EV Coaching mode. Εάν δεν μας απατά η μνήμη μας, την συγκεκριμένη λειτουργία την συναντάμε σε plug-in μοντέλα που είναι σε θέση να προσφέρουν και αμιγώς ηλεκτροκίνητη μετακίνηση για κάποια χιλιόμετρα. Αν όλα αυτά ισχύουν τότε πρόκειται για τον ξεκάθαρο ανταγωνιστή του Wrangler 4xe, που πιθανότατα θα συνδυάζει έναν 3λιτρο Ecoboost θερμικό κινητήρα με ένα ηλεκτρικό μοτέρ και 10άρι αυτόματο κιβώτιο, με την τελική ισχύ να κυμαίνεται στην περιοχή των 450 ίππων. Για να μάθουμε αν τελικά όλα αυτά ισχύουν ή όχι, θα πρέπει να περιμένουμε έως τα τέλη του 2021 όπου υπολογίζεται και η επίσημη παρουσίαση του.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...