Citroen MY AMI CARGO: Το αμιγώς ηλεκτροκίνητο επαγγελματικό τσέπης

Μπορεί η αυτονομία να περιορίζεται στα 75 km, αλλά η φόρτιση από μία οικιακή πρίζα παίρνει διαρκεί μόλις 3 ώρες

  • -
  • -

Η Citroen, «οπλισμένη» με το πνεύμα πρωτοπορίας που την διακατέχει, συνεχίζει να προσφέρει φρέσκιες ιδέες στο αγοραστικό κοινό με την τελευταία να ακούει στο όνομα MY AMI CARGO. Πρόκειται για την επαγγελματική εκδοχή (LCV) του λιλιπούτειου ηλεκτρικού διθέσιου AMI που γνωρίσαμε πριν από 1 χρόνο, η οποία θυσιάζει την δεύτερη θέση του συνοδηγού στον βωμό του αποθηκευτικού χώρου.

Το μόλις 2,41 μέτρων ηλεκτρικό, με πλάτος που δεν ξεπερνά τα 1,4 μέτρα και ύψος οριακά πάνω από 1,5 μέτρα, είναι ικανό να προσφέρει συνολικά 400 λίτρα για μεταφορά αντικειμένων, με τα 260 από αυτά να έρχονται από την θέση που θα βρισκόταν υπό άλλες συνθήκες το κάθισμα του συνοδηγού. Η καμπίνα έχει χωριστεί σε δύο μέρη, στην θέση οδήγησης και τον χώρο αποσκευών, ο οποίος κλείνει ολοκληρωτικά, βοηθώντας έτσι τον οδηγό να χρησιμοποιήσει χειριστήρια όπως το χειρόφρενο χωρίς κάποιο εμπόδιο, ενώ εξασφαλίζεται και ορατότητα 360 μοιρών για απόλυτη ασφάλεια.

interior

Το καπάκι για τον χώρο φόρτωση μπορεί να αντέξει βάρος που φτάνει τα 40 κιλά, ενώ έχει σχεδιαστεί ώστε να λειτουργεί είτε ως χώρος αποθήκευσης μικροαντικειμένων, είτε ως κινητό γραφείο, με εγκοπές στο σχήμα ενός χαρτιού Α4 για να μένουν τα σημαντικά έγγραφα που μπορεί να ακουμπήσετε στην θέση τους. Σε άλλα νέα, το συγκεκριμένο κομμάτι μπορεί επίσης να μετακινηθεί προς τον οδηγό για ευκολότερη πρόσβαση ή να γύρει προς την πόρτα του συνοδηγού. Σε περίπτωση που θέλετε να μεγιστοποιήσετε τον χώρο αποθήκευσης, μπορείτε απλός να το αφαιρέσετε.

Στο πίσω μέρος της καμπίνας υπάρχει και ξεχωριστός χώρος για πολύτιμα μικροαντικείμενα όπως, κινητό, πορτοφόλι, κλειδιά κτλ. Μάλιστα, ασφαλίζει ώστε να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο.

Για την κίνηση τώρα, του λιλιπούτειο van, φροντίζει μία μπαταρία 5,5 kWh, η οποία παρέχει ενέργεια σε έναν ηλεκτροκινητήρα των 6kW (8 ίππων). Η αυτονομία μπορεί να φτάνει μόλις τα 75 km, αλλά η πολύ γρήγορη φόρτιση της τάξης των 3 ωρών ακόμη και σε μία κοινή πρίζα, χωρίς να υπάρχει ανάγκη για κάποιο ταχυφορτιστή, χαρίζει έναν αέρα απλότητας και ευκολίας στον μικρό μεταφορέα. Με κύκλο στροφής μόλις 7,2 μέτρα, το MY AMI CARGO αποτελεί τον ιδανικό συνεργάτη για τους πλημμυρισμένους δρόμους της πόλης.

Οι παραγγελίες για το μικρό ηλεκτρικό θα ανοίξουν στην Γαλλία από τις αρχές Ιουνίου, με τις τιμές για αγορά να ξεκινούν από τις 6.490 ευρώ – συμπεριλαμβανομένης της κρατικής επιδότησης των 900 ευρώ για ηλεκτρικά – ενώ για ενοικίαση το γαλλικό LCV θα είναι διαθέσιμο με κόστος από 24,18 ευρώ/μήνα.

front

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...