Audi A6 E-tron Concept: Aμιγώς ηλεκτρικό σεντάν με αυτονομία 700 km

Η Audi διευρύνει τη γκάμα των αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων της και με το πρωτότυπο A6 E-tron μας προϊδεάζει για το επόμενο που θα προστεθεί στη γκάμα της

  • -
  • -

Η Audi έδωσε ισχυρό παρών στην έκθεση της Σαγκάη, με το αμιγώς ηλεκτρικό Q4 E-tron να κλέβει τα φώτα της δημοσιότητας. Όμως, ακριβώς δίπλα η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία φρόντισε να παρουσιάσει το επόμενο μοντέλο που θα προστεθεί στην οικογένεια των αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων. Πρόκειται για το πρωτότυπο A6 E-tron που θα αποτελέσει το πολυτελές αμιγώς ηλεκτρικό σεντάν της Audi, το οποίο μάλιστα θα βασίζεται στη νέα πλατφόρμα PPE. Πρόκειται για το πάτωμα που έχει εξελιχθεί σε συνεργασία με την Porsche και θα χρησιμοποιηθεί για την επόμενη γενιά της Macan, αλλά και το Q6 E-tron.


ΜΑΘΕΤΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ AUDI Q4 E-TRON

Η συγκεκριμένη πλατφόρμα, επιτρέπει η τοποθέτηση των μπαταριών στο πάτωμα του αυτοκινήτου να γίνεται με τέτοιο τρόπο, έτσι ώστε να υπάρχει άφθονος χώρος στο εσωτερικό. Μάλιστα, μία ακόμα ιδιαιτερότητα που τη χαρακτηρίζει είναι ότι μπορεί να αποτελέσει τη βάση τόσο για σεντάν και κούπε αμαξώματα, όσο και για SUV! Το μεταξόνιο μπορεί να διαφοροποιηθεί σημαντικά, ενώ οι τροχοί είναι τοποθετημένοι στα άκρα, στοιχείο που αυξάνει τα μέγιστα το χώρο των επιβατών.



To A6 Ε-tron που παρουσιάστηκε στη Σαγκάη διαθέτει έναν ηλεκτροκινητήρα σε κάθε άξονα, με τη συνολική τους ισχύ να αγγίζει τα 472 άλογα, την ώρα που η ροπή έχει σκαρφαλώσει στα 800 Nm! Θα διαθέτει μπαταρία χωρητικότητας 100 kWh, με την αυτονομία του να ξεπερνάει τα 700 km, ενώ σε λιγότερο από 25 λεπτά η φόρτιση της μπαταρίας θα μπορεί να φτάσει από το 5% στο 80%! Φυσικά, πάντα σε ταχυφορτιστή, ενώ μόλις δέκα λεπτά φόρτισης θα είναι αρκετά για αυτονομία 300 km. Οι επιδόσεις του θα είναι καταιγιστικές, με τα πρώτα 100 km/h από στάση να έρχονται σε λιγότερο από 4 sec για την έκδοση RS. Ναι, καλά διαβάσετε, αφού όπως και στο e-tron GT, θα υπάρξει και σε αυτή την περίπτωση έκδοση με τα χαρακτηριστικά RS.



Αρχικά, το A6 E-tron θα παρουσιαστεί σε 4θυρη σεντάν εκδοχή, αλλά σύμφωνα με τους ανθρώπους της Audi δεν είναι απίθανο στο μέλλον να υπάρξει estate έκδοση. Όσον αφορά τη σχεδίαση του αμαξώματος, τα κοινά στοιχεία με τα μοντέλα της οικογένειας e-tron είναι εμφανή. Αυτό μαρτυρά πως το μοντέλο παραγωγής είναι πολύ πιθανό να μην απέχει ιδιαίτερα από το πρωτότυπο σε εμφάνιση. Τέλος, ιδιαίτερη έμφαση έχει δοθεί στον τομέα της αεροδυναμικής, με τον συντελεστή οπισθέλκουσας να αγγίζει τα 0,22 Cd. Εικόνα για το εσωτερικό δεν έχουμε, με τον διάκοσμο να αναμένεται να ακολουθεί τη φιλοσοφία της γερμανικής μάρκας στη σημερινή ψηφιακή εποχή. Σίγουρα οι τεχνικοί της Audi θα δώσουν ιδιαίτερη προσοχή στη χρήση ποιοτικών και κορυφαίων υλικών, ενισχύοντας τον premium χαρακτήρα της κατασκευής.

Περισσότερες λεπτομέρειες για την παρουσίαση του μοντέλου παραγωγής δεν έγιναν γνωστές. Το μόνο σίγουρο είναι πως στο δεύτερο μισό της χρονιάς που διανύουμε η Audi θα παρουσιάσει και μία SUV εκδοχή στην νέα πλατφόρμα, και συγκεκριμένα το Q6 E-tron.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...