Το MINI John Cooper Works φρεσκάρεται για το 2022

Αισθητικές επεμβάσεις και όχι μόνο για το θρυλικό hot hatch

  • -
  • -

Μετά τις Cabrio, 3θυρες5θυρες και SE εκδόσεις, σειρά για ανανέωση στην γκάμα της MINI έχει και η ταχύτερη John Cooper Works. Το καυτό supermini φρεσκάρεται όχι μόνο αισθητικά, αλλά και από πλευράς στάνταρ εξοπλισμού για το 2022.

Οι αλλαγές ξεκινούν από το εμπρός μέρος, με την μάσκα να ακολουθεί την ίδια φιλοσοφία με τις υπόλοιπες ανανεωμένες εκδόσεις και να μεγαλώνει σε μέγεθος, ενώ το ίδιο έχει γίνει και με τις εισαγωγές αέρα που βρίσκονται χαμηλά. Στα εμπρός φτερά πάνω από τους τροχούς βρίσκουμε τα χαρακτηριστικά σήματα της John Cooper Works έκδοσης, ενώ πίσω έχουμε νέο, ελαφρώς πιο επιθετικό προφυλακτήρα.

back

Κάτω από το καπό συνεχίζει να βρίσκεται ο ίδιος 2λιτρος, 4κύλινδρος turbo κινητήρας βενζίνης των 234 ίππων και 320 Nm ροπής, ο οποίος συνδυάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων στον στάνταρ εξοπλισμό, ενώ προαιρετικά υπάρχει και η δυνατότητα επιλογής ενός αυτόματου κιβωτίου Steptronic Sport 8 σχέσεων. Στην περίπτωση του πρώτου, τα πρώτα 100 km/h από στάση έρχονται σε 6,3 sec, ενώ με την χρήση του αυτόματου 8 σχέσεων, αυτός ο χρόνος πέφτει στα 6,1 sec.

Για ακόμη καλύτερο ήχο από το 2λιτρο μοτέρ, η MINI έχει εξοπλίσει το JCW με διαφορετική εξάτμιση διαμέτρου 85 χιλιοστών από ανοξείδωτο ατσάλι. Άλλες προσθήκες στον στάνταρ εξοπλισμό του MY2022 είναι οι τετραπίστονες δαγκάνες των φρένων εμπρός που συνδυάζονται με αεριζόμενες δισκόπλακες, ενώ και στις τέσσερις γωνίες οι δαγκάνες είναι κόκκινου χρώματος. Παράλληλα, το JCW έρχεται εξ αρχής με διαφορετική σπορ ανάρτηση σε σχέση με την υπόλοιπη γκάμα MINI, αλλά τώρα οι επίδοξοι αγοραστές μπορούν να διαλέξουν μία νέα έκδοση των ηλεκτρονικά ρυθμιζόμενων αναρτήσεων, οι οποίες φέρουν μία έξτρα βαλβίδα που εξομαλύνει την πίεση εντός της ανάρτησης όταν το αυτοκίνητο περνά πάνω από μικρές λακκούβες.

Την εξωτερική αλλά και εσωτερική εικόνα ολοκληρώνουν οι ζάντες αλουμινίου 17” (18” προαιρετικά) και οι διάφορες λεπτομέρειες που έχουν ντυθεί σε piano black. Το MINI JCW 2022 θα είναι διαθέσιμο στις αποχρώσεις: Chili Red, Rebel Green, Rooftop Grey και Island Blue Metallic. Εντός της καμπίνας, στις ελάχιστες αλλαγές εντάσσεται και μία νέα οθόνη για το infotainment 8,8”, στην οποία βρίσκουμε το την τελευταία γενιά λογισμικού της BMW.

interior

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...