Αυτό είναι το νέο Citroen C5 X [Video]

Η νέα ναυαρχίδα της γαλλικής εταιρείας που βρίσκεται ανάμεσα στα station wagon και τα SUV. Μάθετε πότε έρχεται στην Ελλάδα

  • -
  • -

Μόλις παρουσιάστηκε το νέο Citroen C5 X, το πολυτελές crossover που θα αναλάβει ρόλο ναυαρχίδας για την γαλλική μάρκα. Αντλώντας έμπνευση από το concept του 2016, CXperience, ο σχεδιασμός του μοντέλου θυμίζει station wagon με την οροφή να χαμηλώνει στο πίσω μέρος σαν fastback, ενώ το μεγαλύτερο ύψος του αμαξώματος φέρνει σε crossover και οφείλεται στο νέο ενεργό σύστημα ανάρτησης, «Advanced Comfort», το οποίο υπόσχεται κορυφαία ποιότητα κύλισης.

Και στις δύο άκρες του νέου μοντέλου βρίσκουμε την νέα σχεδιαστική ταυτότητα της Citroen, με τα φώτα τεχνολογίας LED σε σχήμα V, ενώ το αμάξωμα του C5 X ξεχωρίζει χάρη στον μακρόστενο σχεδιασμό, με το μακρύ καπό και το χαμηλό ύψος των παραθύρων συγκριτικά με το υπόλοιπο αυτοκίνητο. Το συνολικό μήκος φτάνει τα 4,8 μέτρα, το πλάτος τα 1,86 και το ύψος τα 1,48, ενώ το μεταξόνιο βρίσκεται στα 2,78 μέτρα, χαρίζοντας έτσι εξαιρετικούς χώρους για τα πόδια των επιβατών, σύμφωνα με την εταιρεία.

Το C5 X θα είναι διαθέσιμο με κινητήρες βενζίνης αλλά και ως plug-in hybrid, χρησιμοποιώντας τον ίδιο κινητήριο σύνολο που είδαμε και στο C5 Aircross PHEV, με έναν 1.600άρη turbo βενζινοκινητήρα να συνδυάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα για να παράγουν συνολική ισχύ 225 ίππων, ενώ θα υπάρχει και η δυνατότητα κίνησης χρησιμοποιώντας αποκλειστικά ηλεκτρική ενέργεια, με την τελική ταχύτητα σε αυτή την περίπτωση να φτάνει τα 135 km/h και την αυτονομία τα 50 km.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΔΟΚΙΜΑΖΟΥΜΕ ΤΟ CITROEN C5 AIRCROSS PLUG-IN HYBRID

Ασχέτως κινητήρα, όλες οι εκδόσεις θα εξοπλίζονται με το νέο σύστημα ανάρτησης «Advanced Comfort» της Citroen, με την κορυφαία plug-in hybrid να φέρει την ενεργή έκδοση του συστήματος στον στάνταρ εξοπλισμό. Σε αυτή την έκδοση, το σύστημα προσφέρει τρία διαφορετικά modes για να διαλέξει ο οδηγός, ανάλογα την περίσταση. Τον ίδιο τίτλο (Advanced Comfort), έχει δώσει η γαλλική εταιρεία και στα καθίσματα, τα οποία έρχονται με τεχνολογία αντίστοιχη με αυτή που βρίσκουμε στο πάνω μέρος των στρωμάτων ύπνου, για κορυφαία επίπεδα άνεσης, χωρίς συμβιβασμούς στην υποστήριξη της σπονδυλικής στήλης.

interior

Σε άλλα νέα, τον πρώτο λόγο στο εσωτερικό του νέου C5 X έχει η οθόνη αφής, υψηλής ανάλυσης των 12 ιντσών για το infotainment, το οποίο μάλιστα υποστηρίζει και λειτουργία αναγνώρισης φωνής, 4 θύρες USB, over-the-air αναβαθμίσεις και ασύρματη φόρτιση για smartphone. Φυσικά από τον εξοπλισμό δεν λείπει και το έγχρωμο head-up display, το οποίο βοηθά τον οδηγό προβάλλοντας μπροστά του όλες τις απαραίτητες πληροφορίες, χωρίς αυτός να χρειάζεται να πάρει τα μάτια του από τον δρόμο.

Συνεχίζοντας με γνώμονα την ασφάλεια, το νέο μοντέλο φέρει μία μεγάλη λίστα συστημάτων ενεργητικής ασφάλειας, συμπεριλαμβάνοντας λειτουργίες όπως το Highway Driver Assist με δυνατότητα αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 2, Ανίχνευση τυφλού σημείου, Rear Cross Traffic Alert και πανοραμική απεικόνιση του αυτοκινήτου από πάνω.

Οι πωλήσεις στην Ευρώπη θα ξεκινήσουν στα τέλη του 2021, ενώ οι τιμές θα ανακοινωθούν μέσα στους επόμενους μήνες. Όσον αφορά την ελληνική αγορά, αναμένεται μέσα στο πρώτο εξάμηνο του νέου έτους! 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...