Mercedes-Benz CLS: Ανασχεδιασμένη και ήπια υβριδική!

Η Mecedes-Benz CLS φρεσκαρίστηκε, ενώ παράλληλα απέκτησε και νέες εκδόσεις καλύπτοντας όλες τις επιθυμίες και ανάγκες

  • -
  • -

Το εντυπωσιακό 4θυρο μοντέλο της Mercedes-Benz με την κουπέ σχεδίαση και φιλοσοφία ανανεώθηκε σχεδιαστικά, και όχι μόνο. Η νέα CLS του 2021 θα εφοδιάζεται με κινητήρες βενζίνης, πετρελαίου, κάνοντας παράλληλα και χρήση ήπιας υβριδικής τεχνολογίας, ενώ φυσιολογικά στην κορυφή της σειράς θα δεσπόζει η έκδοση με το διακριτικό AMG. Στο σχεδιαστικό κομμάτι, ελαφρώς διαφοροποιημένη είναι η εμπρός μάσκα και ο προφυλακτήρας, ο οποίος μάλιστα φιλοξενεί και διαχύτη. Οι αισθητικές αλλαγές είναι πιο ευδιάκριτες στην έκδοση AMG και εντοπίζονται στις μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα, τους νέους και μεγαλύτερους σε διάσταση τροχούς, αλλά και τη διακριτική αεροτομή στο πίσω μέρος. Αξίζει να σημειώσουμε, ότι όλες οι ζάντες αλουμινίου της νέας CLS έχουν καινούργια σχεδίαση, ενώ αυτές σε διάσταση 20 ιντσών μπορούν να βαφτούν σε νέους χρωματισμούς.

Όσον αφορά το εσωτερικό, η Mercedes-Benz θα προσφέρει πλέον περισσότερες και μεγαλύτερες δυνατότητες εξατομίκευσης, ενώ διαφορετική θα είναι η σχεδίαση του τιμονιού. Όσον αφορά τα συστήματα άνεσης και ασφάλειας, η γερμανική εταιρεία είχε φροντίσει να εφοδιάσει τη CLS με ό,τι πιο σύγχρονο από την προηγούμενη κιόλας χρονιά. Αναφορικά με τα κινητήρια σύνολα, νεότερη προσθήκη αποτελεί ο 4κύλινδρος δίλιτρος πετρελαιοκινητήρας, ο οποίος με την αρωγή ενός συστήματος ήπιας υβριδικής τεχνολογίας 48V αποδίδει 265 ίππους και 500 Nm ροπής, την ώρα που υπόσχεται κατανάλωση της τάξεως των 5,5 lt/100 km.

Η κορυφαία έκδοση της σειράς, η CLS 53 AMG θα συνδυάζεται με το σύστημα τετρακίνησης 4MATIC+ και η ισχύς της αγγίζει τα 435 άλογα και τα 520 Nm ροπής. Τέλος, διαθέσιμη θα είναι και μία έκδοση περιορισμένης παραγωγής, που θα διακρίνεται από τις αγωνιστικές γραμμές στο αμάξωμα, διαφορετικές ζάντες αλουμινίου και high-gloss λεπτομέρειες σε διάφορα σημεία. Θα προσφέρεται αποκλειστικά σε λευκό ή γκρι χρώμα, με μαύρες ζάντες αλουμινίου. Όσον αφορά τη χώρα μας, ακόμα δεν έχει γνωστοποιηθεί πότε θα είναι διαθέσιμη στην ελληνική αγορά.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...