To ηλεκτρικό Opel Zafira-e Life συμβατό με αναπηρικά αμαξίδια

Η Opel προσφέρει κινητικότητα μηδενικών ρύπων για όλους

  • -
  • -

Το Zafira-e Life συνδυάζει οδηγική άνεση και ευρυχωρία για τους επιβάτες με ηλεκτρική, αθόρυβη και μηδενικών ρύπων λειτουργία. Από τώρα και στο εξής άτομα με περιορισμένη κινητικότητα θα μπορούν επίσης να επωφελούνται. Στην τροποποιημένη έκδοση που δημιούργησε η AMF-Bruns, το αμιγώς ηλεκτρικό van της Opel μετατρέπεται σε όχημα κατάλληλο για άτομα με ειδικές ικανότητες, με μεγάλο πίσω άνοιγμα για χρήστες αναπηρικών αμαξιδίων.

Το AMF-Bruns ήδη προσφέρει το Opel Zafira Life με συμβατικό σύστημα κίνησης ως αναπηρικό αμαξίδιο-‘σαλόνι σε τροχούς’ σε δύο μήκη M (4,95 m) και L (5,30 m). Τώρα, έρχεται να προστεθεί στη γκάμα και το νέο Zafira-e Life. Όπως τα αντίστοιχα diesel μοντέλα, η ηλεκτρική έκδοση πληροί όλες τις προδιαγραφές για μετατροπή σε όχημα κατάλληλο για καθημερινή χρήση και προσβάσιμο από άτομα με αναπηρία.

back

Με τη μπαταρία να είναι εγκατεστημένη στο πάτωμα του αυτοκινήτου, οι επιβάτες απολαμβάνουν ευρυχωρία εφάμιλλη με οποιουδήποτε άλλου Zafira Life. Με το χαμηλωμένο πάτωμα, το εσωτερικό ύψος στην περιοχή του αναπηρικού αμαξιδίου είναι περίπου 1.420 χιλιοστά και το ελεύθερο ύψος 1.500 χιλιοστά. Το τμήμα για το αναπηρικό αμαξίδιο έχει πλάτος περίπου 810 mm και μήκος 1.400 (Zafira-e Life M) ή 1.710 mm (Zafira-e Life L). Η αντιολισθητική ράμπα στο μεγάλο πίσω άνοιγμα επιτρέπει εύκολη πρόσβαση. Με τη βοήθεια ενός συστήματος συγκράτησης επιβατών και αναπηρικού αμαξιδίου προδιαγραφών DIN και ISO, το αναπηρικό αμαξίδιο μπορεί να ασφαλίζει στο πάτωμα του αυτοκινήτου, για μεγαλύτερη σιγουριά στο ταξίδι. Επιπλέον, υπάρχουν μακριοί ιμάντες για τη συγκράτηση του στο εμπρός τμήμα. Το προαιρετικό σύστημα υποστήριξης κεφαλής και πλάτης FutureSafe αυξάνει περαιτέρω την προστασία. Το σύστημα δύο τμημάτων μπορεί να ρυθμίζεται ατομικά για το χρήστη του και να περιστρέφεται προς το πλάι για εξοικονόμηση χώρου όταν δεν μεταφέρεται αμαξίδιο.

Η νέα αυτή προσθήκη δεν επηρεάζει την πρακτικότητα του Zafira-e Life, καθώς και με το αμαξίδιο εντός του αυτοκινήτου, πέντε ακόμα άτομα μπορούν να ταξιδέψουν στην πρώτη και δεύτερη σειρά. Όταν δεν υπάρχει αναπηρικό αμαξίδιο, η πατενταρισμένη ράμπα EasyFlex - που επίσης διατίθεται προαιρετικά - μπορεί να αναδιπλωθεί επίπεδα στο εσωτερικό, γρήγορα και εύκολα. Αυτό δημιουργεί πρόσθετο αποθηκευτικό χώρο για τη μεταφορά αποσκευών και χώρο για δύο επιπλέον άτομα. Με δύο περιστρεφόμενα-αναδιπλούμενα καθίσματα στην 3η σειρά το “5+1” γίνεται ένα άνετο επταθέσιο – ανεξάρτητα από το μήκος που έχει επιλεγεί.

Με τη μπαταρία των 50 kWh, το Zafira-e Life μπορεί να διανύσει έως 231 km σε κύκλο WLTP. Σε ένα σταθμό ταχείας φόρτισης με συνεχές ρεύμα και ισχύ 100 kW, η μπαταρία 50 kWh του Zafira-e Life αναπληρώνει μέχρι το 80% της φόρτισής της σε μόλις 30 λεπτά. Επιπλέον, το ηλεκτρικό van στη Γερμανία συνοδεύεται από έναν ενσωματωμένο τριφασικό φορτιστή 11 kW στο στάνταρ εξοπλισμό.

Επειδή προέρχονται από πιστοποιημένο εταίρο μετατροπών της Opel, οι μετατροπές της AMF-Bruns φέρουν πιστοποιητικό από την Opel και ευρωπαϊκή έγκριση τύπου. Εκτός των Opel Zafira-e Life και Zafira Life, η γκάμα τροποποιημένων εκδόσεων περιλαμβάνει επίσης το Combo Life και το Movano.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...