Το CX-30 της Mazda ανανεώνεται

Με αναβαθμισμένο κινητήρα, περισσότερη ισχύ και μειωμένη κατανάλωσή αλλά και εκπομπές

  • -
  • -

Το CX-30, μετά το Mazda3, είναι το δεύτερο μοντέλο στη γκάμα της Mazda που υιοθετεί εξ ολοκλήρου την αρχιτεκτονική εξέλιξη Skyactiv-Vehicle και τη σχεδιαστική φιλοσοφία Kodo - Soul in Motion. Με 4.395 mm μήκος, 1.795 mm πλάτος, 1.540 mm ύψος και 2.655 mm μεταξόνιο, εισήγαγε την Mazda σε μία νέα κατηγορία της αγοράς συνδυάζοντας τις μαζεμένες διαστάσεις με την ευρυχωρία και την πρακτικότητα. Το ανανεωμένο B-SUV μειώνει το φαινόμενο NVH (κραδασμοί, τριγμοί, θόρυβοι), και εξασφαλίζει υψηλά επίπεδα ησυχίας στην καμπίνα.

Σε συνδυασμό με τις έξυπνες τεχνολογίες όπως το σύστημα 4κίνησης i-Activ all-wheel-drive (AWD) που λειτουργεί σε συνδυασμό με το G-Vectoring Control (GVC) και το GVC Plus για τον έλεγχο της κατανομής ροπής μεταξύ των εμπρός και πίσω τροχών, επιτυγχάνεται μια ομοιόμορφη και πιο συναρπαστική εμπειρία οδήγησης του Jinba Ittai, όταν δηλαδή οδηγός και αυτοκίνητο λειτουργούν ως ένα, σύμφωνα με την Mazda. Οι νέες τεχνολογίες όπως το ηχοσύστημα Mazda Harmonic Accustics των 8 ηχείων ή το Bose premium των 12 ηχείων, έχουν ενσωματωθεί προσεκτικά με τα υλικά ώστε για να δημιουργήσουν μια εσωτερική ατμόσφαιρα υψηλής ποιότητας και ένα ιδανικό περιβάλλον για τους επιβάτες.

interior

Η γκάμα των κινητήρων περιλαμβάνει τους τελευταίους βενζινοκινητήρες e-Skyactiv G, μεταξύ αυτών και τον e-Skyactiv X, με την τεχνολογία αυτανάφλεξης με συμπίεση και μπουζί (Spark Plug Controlled Compression Ignition/SPCCI). Η τεχνολογία αυτή υιοθετεί μία μέθοδο καύσης που συνδυάζει τις επιδόσεις ενός πολύστροφου κινητήρα βενζίνης με την απόκριση ενός κινητήρα diesel. Μία αναβαθμισμένη έκδοση του βενζινοκινητήρα e-Skyactiv X SPCCI (Spark Controlled Compression Ignition) της Mazda διατίθεται στα μοντέλα Mazda3 και CX-30 του 2021. Οι επιδόσεις του αναβαθμισμένου e-Skyactiv X εμφανίζονται βελτιωμένες χάρη στην αυξημένη κατά 6 ίππους ισχύ του και κατά 16 Nm ροπή του. Το CX-30 e-Skyactiv X αποδίδει τώρα 186 PS στις 6.000 rpm και μέγιστη ροπή 240 Nm στις 4.000 rpm.

Τέλος, η πλήρης σειρά συστημάτων ενεργητικής ασφάλειας i-Activsense του Mazda CX-30, περιλαμβάνει σύστημα παρακολούθησης οδηγού, που εξασφαλίζει στο compact SUV μια εξελιγμένη λειτουργία και παρέχει σε όλους τους επιβάτες μια ασφαλή και ευχάριστη οδηγική εμπειρία. Το CX-30 έχει κατακτήσει 5 αστέρια στην αξιολόγηση του Euro NCAP και είναι το μοναδικό αυτοκίνητο που έλαβε την εξαιρετική βαθμολογία 99% στην κατηγορία προστασίας των ενηλίκων επιβατών.

Η τιμή εκκίνησης για το ανανεωμένο Mazda CX-30 ορίζεται στις 24.796€.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...