Πρώτο teaser για το κτήνος της Mercedes-AMG, την GT 73 των 800 ίππων

Με νέα κωδική ονομασία, κοινή με αυτή του νέου μονοθεσίου της F1

  • -
  • -

Σποραδικές εμφανίσεις καμουφλαρισμένων πρωτοτύπων της νέας κορυφαίας έκδοσης της σειρά των GT sedan της Mercedes-AMG έχουν ήδη γίνει, με τις πιο αξιοσημείωτες να είναι φυσικά αυτές στην πίστα του Nurburgring. Τώρα όμως, η ίδια η Mercedes δημοσίευσε μερικές εικόνες της νέας AMG GT 73, πλάι στο προσφάτως παρουσιασμένο μονοθέσιο της F1, αλλά και στο πολυαναμενόμενο hypercar της γερμανικής μάρκας, την Mercedes-AMG Project One.

merc-amg

Αν και με την πρώτη ματιά το νέο sedan δεν φαίνεται και τόσο διαφορετικό από την GT 63 που ξέραμε μέχρι σήμερα, υπάρχουν μερικά σημεία-κλειδιά που προδίδουν τα νέα «σωθικά». Εκτός του νέου προφυλακτήρα στο εμπρός μέρος, το αυτοκίνητο της φωτογραφίας εξοπλίζεται και με νέες ελαφρύτερες ζάντες αλουμινίου. Παράλληλα, το σήμα στα μπροστινά φτερά είναι διαφοροποιημένο σε σχέση με την 63άρα. Αντί για «V8 Biturbo 4Matic» όπως έχουμε συνηθίσει, τώρα γράφει «V8 Biturbo E Performance». Ένα μήνυμα που αναφέρεται φυσικά στην νέα υβριδική «καρδία» που κινεί το νέο μοντέλο, με την συνδυαστική ισχύ του twin-turbo 4λιτρου V8 και του ηλεκτροκινητήρα να υπολογίζεται πως ξεπερνά τους 800 ίππους και το σπριντ μέχρι τα πρώτα 100 km/h να ολοκληρώνεται σε κάτω από 3 δευτερόλεπτα.

Mercedes-AMG-GT-73-Teaser-3

Το λογότυπο «E Performance» δεν είναι η πρώτη φορά που το βλέπουμε, καθώς συμπεριλαμβάνεται και στην κωδική ονομασία του φετινού μονοθεσίου της Mercedes-AMG Petronas F1 Team, αλλά υιοθετείτε και από το εντυπωσιακό hypercar της εταιρείας.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...